Magnólie a démon

Magnólie a démon https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142181/magnolie-a-demon-142181.jpg 4 38 8

Asterion série

>

Magnólie série

1. díl

Nekromantka či telepatka? Od všeho něco, plus sexappeal a vražedný instinkt kobry královské, to je Magnólie. Díky svým psychickým schopnostem a jazyku ostrému jako břitva se zatím dostala z každé šlamastiky. Nyní však narazila na tvrdší protivníky, než je ona - na zombie. Vítejte ve světě, kde magie je běžnou součástí života, vaše myšlenky jsou zboží jako každé jiné a smrt není zdaleka to nejhorší, co vás může potkat!... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Mytago
více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
27.03.2019 4 z 5

Svět Asterionu jsem před čtením tohoto příběhu neznala, jen jsem věděla, že existuje. Naštěstí ono není nutné znát nějaké podrobnosti. Stačí se začíst a sledovat, jak do celkové mozaiky již vymyšleného zapadne každá další ingredience, kterou se autoři rozhodnou tento rozlehlý magický svět okořenit.

Magnolie Haniny Veselé je taková držkatá sympaťačka, která věci řeší po svém, s ničím se moc nepáře, přesto to nemá v životě jednoduché. Nebo možná právě proto :). To je jeden z důvodů, proč jsem příběhem prošla s nadšením a chutí na další pokračování - hrdinka působí opravdově. Žádná nepřemožitelná bojovnice, ale obyčejná ženská, vlastně díky schopnostem, kterými vládne, ani tak ne.
Chtěla jsem napsat něco v tom smyslu, že by bylo hezké ji potkat. No... také jak kdy :), to by záleželo...

Sérii dobrodružství sympatické nekromantky dominují obrysy stvořeného světa, do něhož se dá vetkat nejeden příběh plný napětí, akce, magie, nějakého toho nezávazného muchlování, nejedné komické situace a chuti se do světa Asterionu vydat znovu.
Autorka brousí jazyk příběhu jako Magnolie svůj vlastní. Akce je tak akorát, magie se objeví, když ji potřebujete. A protivník, když ho nečekáte :). Pak se to povaří, přidá tuhle hrst toho a špetka tamtoho a na poli domácí fantastiky chladne mňamka, kterou si nejeden příznivec žánru rád zaplní útroby. A knihovnu.

lenkaper
09.10.2018 4 z 5

Magnólie a démon se četla s lehkostí. Román se odehrává ve světě Asterionu, ale není to nijak na škodu, protože se dá číst jako klasická fantasy bez širších znalostí světa. Líbilo se mi převážně vykreslení postav a jejich charakterů, příběh mně vtáhl s naprostou samozřejmostí a musela jsem číst dál, až do konce. Jedinou výtku mám k autorčinu stylu, který je zde stále ještě nevypsaný, ale postupně se zlepšuje.


LiLLu
16.05.2018 3 z 5

Co k tomu napsat, pro me to byla prvotina z tohoto světa, a proto mi přišlo ze jsem vstoupila uz do rozjeteho pribehu. Cely pribeh jsem mela pocit ze mi neco uniko nebo jsem neco preskocila. Od pulky to bylo zajimavejsi, ale uprimne, cele je to nic moc. Malo propracovane, nic jsem z toho necitila, ani emoce ani napěti. Takove zvlastni ploche...
hodnoceni pod prumer

TheMelorry
07.10.2017 4 z 5

Zajímavá fantasy kniha s příjemnou hlavní hrdinkou, kterou si nejde neoblíbit. Děj knihy svižně ubíhá, vše je vysvětleno tak, aby i člověk neznalý historie Asterionu dokázal dění příběhu pochopit.

Kroana3
27.06.2017 4 z 5

S Magnólií se život nemazlil, a mileráda to dává svému okolí sežrat. Její vrstevníci jsou z mého pohledu absolutně k ničemu a těžko říct, co jí vlastně tak závidí...
Ačkoliv je hrdinka nekromantkou, dokázala jsem se do ní v pohodě vcítit, knížka mě opravdu bavila a přiznám se, že bych ani nepoznala, že ji psala ženská ruka. Takhle funguje nejen pro všechny fanoušky Asterionu, ale hlavně pro ty, kdo mají rádi dobré příběhy. Navíc oceňuju tajemného mistra a učitele, na kterém je očividně daleko víc, než by se zdálo.

Ben Nevis
30.01.2017 4 z 5

Příjemné české překvapení. Jde vidět, že pokud zahraniční fantastika oplývá vtipem, často bývá ztracen v překladu. I Zeměplocha je často těžkopádná...

Tady je lehkost dosažená nespisovností a přidrzlou hlavní hrdinkou. Nabídnutý svět už těžko přinese nějakou originalitu. Sem tam si půjčí něco z Tolkiena apod., ale vyloženě nevykrádá. Máme tu protivníky současné, minulé i budoucí, ale rozhodně mi nechyběla osudovost typu Pán prstenů a postava Vyvoleného. Každá z postav žije svým životem a jedná podle své povahy a motivace. Ani ten nejmocnější z hrdinů není ušetřen selhání, ať už udělá svoji chybu nebo něco podělají služebníci.

Oceňuji, že knížka nabízí ucelený příběh a i když to není jediná knížka se stejnou hrdinkou, není třeba čekat roky na rozuzlení.

marmeli
19.08.2016 4 z 5

Skvělý kousek, který mi v prostředí české fantastiky chyběl :-) Přítomná je energická hrdinka s prořízlou pusou, šílenými nápady a ještě je příběhem zasazená do fantasy světa Asterion, který má stále co nabídnout. Musím říct, že to pro mě bylo velmi milé překvapení a hlavní hrdinku Magnólii jsem si hned oblíbila pro tu její střeštěnou povahu :-) Doporučuji všem milovníkům podobného čtiva, určitě nebudete zklamaní.

N10Tikky
25.01.2014 4 z 5

Dlouho jsem váhal jestli 3 nebo 4. Upřímně to na plný 4 nemá, ale 3,5 zadat nejde a 3 by bylo málo. :)
Svěží zábavná akční fantasy se zajímavou hrdinkou. Děj příjemně odsýpá a ani to extra logicky neskřípe. Takže sem s dalším románem se stejnou hrdinkou. :)