Jednota

Jednota https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242832/bmid_jednota-VG5-242832.jpg 4 123 15

Assassin's Creed série

< 7. díl >

Rok 1789: V nádherné Paříži nadchází úsvit Velké francouzské revoluce. Lidé se bouří proti útlaku aristokracie a dlážděnými ulicemi teče krev. Ale revoluční spravedlnost má vysokou cenu… V době, kdy je rozkol mezi bohatými a chudými největší a národ rve sám sebe na kusy, se dva mladí lidé pouštějí do boje, aby pomstili, co ztratili. Arno a Élise jsou brzy vtaženi do stovky let trvající války mezi asasíny a templáři – do světa, v němž jim hrozí větší nebezpečí, než si vůbec uměli představit.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Unity , 2014


více info...

Přidat komentář

DraculasLady
11.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle bylo konečně pojetí další části příběhu svárů mezi templáři a asasíny podle mého gusta. Bizarní snaha o totální propojení hry a knihy zmizela a před čtenářem se tak objevuje jen příjemně rozpracovaný příběh z dalšího století. Jen si tedy musím přiznat jedno - doteď jsem se vždycky dokázala vnitřně propojit s hlavní postavou a pochopit její činy a vnitřní myšlenky. Elise mi sice z počátku seděla, ale její totální zahlcení pomstou mě postupně znechucovalo víc a víc... Mnohem větší sympatie jsem chovala k Arnovi, a proto mi byl osud nezodpovědné templářky na konci příběhu vlastně lhostejný. No a co bude tedy s tou jednotou? Hm?

ArkAngel
11.04.2023 3 z 5

Jednota podobně jako tituly před ní, pokračuje v novém stylu vyprávění, kdy nejde o doslovný přepis knihy, ale subjektivní vyprávění skrze deníky, navíc z pohledu jiné postavy, než je protagonista. Díky románu tak má čtenář možnost více pochopit postavu Elise a vidět i vnitřní chod řádu Templářů, což nám ukázal vlastně akorát příběh o Haythamovi a pak videoherní Rogue. Propojení s knihou o Haythamovi bylo zpracováno dobře a obecně bych řekl, že tyto deníkové romány sedí sérii asi nejvíce.


Alex.rrr
29.10.2022 4 z 5

Postupem dílů jsou knihy zajímavější a propracovanější. Jako fanda celé série her jsou knížky super zpestření k dokreslení. Příběh Arna a hlavně Elise doplňuje mezery, které ra neukazuje. Za mě určitě super k přečtení.

heja
21.07.2022 5 z 5

Z hernej série sa nejedná o najobľúbenejší príbeh, no z tej knižnej jednoznačne! Kniha nám ponúka náhľad do života Élise, ktorá vďaka svojim denníkom vypĺňa obdobie medzi prológom hry a prvou misiou, kedy naskočíme do deja cez Arna Doriana.
Čo sa týka spracovania, autor sa konečne o niečo viac rozpísal aj o historickom pozadí, ktoré v predchádzajúcich knihách len mierne načrtol a nechal to na čitateľovi, aby si, v prípade záujmu, o historických aspektoch diela doštudoval informácie na vlastnú päsť.
Ku knihe a k celej sérií sa vraciam už niekoľkýkrát a vždy som rada, že som tak učinila, čítajú sa veľmi rýchlo, ľahko, a som presvedčená, že sa do príbehu nie len Élise a Arna, ale celého príbehu assassínov a templárov zamiluje aj človek, ktorý tieto hry nepozná / nehrá.

Sybelle
21.04.2022 4 z 5

Příběh krásně vyplňuje mezeru mezi úvodem hry a první misí, kdy hrajete za Arna (AC Unity). Je vyprávěný z pohledu Élise. Dozvíte se o jejím dětství a co formovalo její názory. V pár kapitolách potkáte i postavu ze staršího herního dílu.
Kniha se četla velice dobře a může si ji přečíst i člověk, co nezná hry. Na rozdíl od předchozích knih se nejednalo o popis herního děje. Ale samostatný příběh doplňující hru. A kdo chce znát celý příběh doporučuji tuto skvělou herní sérii.

5188
27.09.2020 5 z 5

Přečetl jsem všechny díly a dohrál všechny hry aš na valahalů

StarPopcorn
22.05.2020 5 z 5

Znovu tu máme pohled na svět očima Templářky která má podobné cíle jako Haytam - A zase mě to bavilo

Ridley
06.04.2020 4 z 5

Miluju tyhle romany, hry a všechno kolem....

ZuzanaStrnadová
30.03.2020 1 z 5

Nezaujal mě ani obsah, ani forma.

michal999
24.08.2017 5 z 5

Společne s Opuštěný asi opravdu zatím nejlepší díl série. Postupně jsem se stal obrovským fanouškem her a řekl bych přímo fanatikem do knih. Kniha nemá hluché místo, skvěle se čte, je z úžasného a zároveň velice zajímavého historického období. Pro někoho, kdo navíc hraje i hry je to prostě skvělá kombinace. Palec nahrou a nemohu se dočkat dalších a dalších dílů od tohoto autora.

Janičta
13.03.2017 5 z 5

Paráda, zatím asi nejlepší díl. Autor se asi konečně naučil v psaní záživně skloubit historické momenty a pohnutky jednotlivých postav.
Co mě zaujalo je, že Elise je překvapivě nedisciplinovaná vzhleden k tomu v jakém je postavení.
I další postavy byly zajímavé, dost barvité aby doplnily děj.
Doufám že další díl bude stejně dobrý.

Atak
25.12.2016 5 z 5

Toto je první kniha kterou jsem z této série četl jinak jsem fanouškem této hery a tato kniha krásně vyplňuje prostor a plynule navazuje na Assassin's Creed - Unity

bukiet
22.10.2016 5 z 5

Při klesající úrovni her, stoupající úroveň knižních přepisů. Tedy buď se Bowden naučil psát, nebo pochopil, že nemůže otrocky popsat děj hry.

Pazďa
07.07.2016 4 z 5

Kniha Assassins Creed Jednota nesleduje úplně přesně příběh hry Unity ale životní osudy druhé nejdůležitější postavy Élise de la Serre, formou jejich deníků. Deníky nesmíte brát jako opravdové deníky, je to jen příjemně rozepsaná ich-forma. Élise si v denících dokumentuje veškeré důležité dění od svých osmi let do smrti a i když občas je její vyprávění proloženo deníkem hlavní postavy videohry, Arna Doriana, je příběh z 95% tvořen jejími zápisky. Příběh se z jiného pohledu čte poměrně příjemně a dobře ubíhá, autor přeskočil jasně nezáživné věci které zde byly jen nalíčeny a jedinou špatnou stránkou knihy je povaha hlavní hrdinky. Ta se zde zobrazuje jako naprosto paličatá dcera templářského velmistra která má jen pramalý zájem o následky svých činů. Hloupá hrdinka se dá ovšem přežít v příjemném podání příběhu o zlaté střední cestě z dob Velké francouzské revoluce.

PetraMe
13.11.2015 5 z 5

I když je kniha psána formou deníku, kdy děj zahrnuje hlavně život Elise, je velmi poutavá a čtivá. I když jsem před tím hrála hru a věděla jak to dopadne, konec mě (opět) zasáhl. Rozhodně knihu doporučuji :)