Zapadající slunce

Zapadající slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339901/bmid_assassin-s-creed-zapadajici-slunce-HAa-339901.jpg 3 40 6

Assassin's Creed (komiks) série

< 2. díl >

Charlotta se pokouší nalézt stopy tajného hackerského kolektivu Erudito, který by asasínům mohl pomoci zmařit plány templářů. Tajemství se však ukrývá hluboko ve vzpomínkách jejích předchůdců – Inků! A ti žili v zatraceně nebezpečném světě...

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

Assassin's Creed: Assassins - Volume 2: Setting Sun , 2016


více info...

Přidat komentář

Sybelle
20.10.2022 3 z 5

2. díl ze tří (první Zkouška ohněm) pokračuje pátráním dvěma směry. Upřesnění by byl už spoiler :). I když se děj neodehrává v tolik atraktivních historických prostředích jako hry jsem ráda za tento komiks. Aspoň doplní informace k současnému ději (k roku 2016).Také ukazuje i temnější postavy z bratrstva assassínů. Před spaním ideální lehčí čtení.

ArkAngel
26.08.2022 2 z 5

Tohle je ještě nudnější než první kniha, ale ty dvě hvězdy tomu dám. Linka v přítomnosti s nezáživnými protagonisty pokračuje a ta v minulosti v Incké říši je ještě nudnější. Kresba je ale pěkná a obálky k jednotlivým číslům jsou zpracovány zajímavě. Jen je škoda, že si s tím příběhem více nevyhráli, ale po smrti Desmonda šla linka z přítomnosti z kopce a vlastně nemá žádný smysl.


Arkagas
04.09.2020 2 z 5

Staří Inkové a současnost - dvě dějové linky, které se prolínají a já jsem popravdě nějak nepochopila proč. Kresba je nádherná, příběh už bohužel slabší. Možná to bude tím, že knihy opravdu vychází ze hry, kterou neznám, ale i přes velký počet textu jsem se v příběhu ztrácela a vlastně nevím moc o co tam šlo. Dle znalců je to témeř zbytečná kniha.. tož asi tak.

Terva
20.04.2020 3 z 5

Vzrušení. Ochrana slabších.
Boj proti těm zlejm.
Místo toho žiju ve stínech
a pořád před něčím utíkám.
Tohle jsem snad chtěla?

Jeden z mála komiksů, který má na první straně u autorů místo „Kresba“ napsáno „Výtvarník“. Tak tedy mistr výtvarník se jmenuje Neil Edwards a jeho „výtvarné“ umění je opravdu nádherné. Vše to podporuje Ivan Nunes. Jeho barvy jsou lehce tmavší, ne moc křiklavé. Líbí se mi, že dost často používá zelenou a modrou barvu. Dává to probíhajícím akcím takový ten uklidňující podtext. Navíc se velká část odehrává v Incké říši a tak má zelená a modrá své využití. Na konci knihy se dozvíte o této říši i pár informací.

Citát: Nejspíš se jí zdá o škrcení Templářů.

Obsahově s tím mám trochu problém. Tenhle svět Assassinů moc nezvládám. Komiksy vlastně kupuji pro mého syna, který je do toho blázen. Já jen zvědavě do knih nakukuji a čtu je jen tak, abych byl trochu v obraze a moc se neztrácel. Jedno mi však na hlavních aktérech vadí. Neustále se hádají a hlavně mají nějaká daná pravidla, a mám pocit že závodí o to, kdo je dřív a víc poruší. Jsou nestabilní partou a je až s podivem, že jim vše vychází.

Malá ochutnávka:
Hledáme dvě ženy a muže. Bruneta má půlku hlavy vyholenou a mluví Španělsky... Blondýna má zlomenou nohu. Bez berlí nejspíš neudělá ani krok... Poslední je nějakej emo kluk – obličej plný kovu, nechutný falešný číro... A teď jdeme zabít ty „hijo de putas.

Hodnotím třema hvězdama. Moc jsem se nedokázal do příběhu ponořit, stále mám pocit, že nedostatek informací celé to dobrodružství kazí. Například v sešitě #8 se Charlotta opět přesune do Peru 1536 a čtenář vůbec netuší, jak se tam dostala. Až později je to vysvětleno, ale myslím, že kdyby to řekli před přesunem, je dobrodružství víc napínavější. Ale je to názor laika, tohle není můj svět. Při čtení jsem poslouchal Testament - Titans Of Creation 2020

Citát: Cokoliv s raptorama je klasika.

LordSnape
07.01.2018 2 z 5

Horší jak Zkouška ohněm. Čtenář se nedočká žádného zvratu ani překvapení. Skoro nic se tam neděje. Historická linka z minulosti, co se zaobírá Inky, je vážně trapná a dalo se z ní vytřískat mnohem víc. Konec trochu zvednul laťku, ale jinak je Zapadající slunce jen dalším trapným tahákem peněz z kapes fanoušků AC.

martinstefko
01.05.2017 3 z 5

Po knize "Assassin's Creed 1: Zkouška ohněm" jsem do pokračování nešel nějak moc nadšený, protože jsem se bál, že to bude podobná marketingová tlačenka, ale nakonec se ukázalo, že druhá kniha je přece jen o něco lepší. Lehce lepší. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1426-assassins-creed-2-zapadajici.html

Štítky knihy

komiksy Assassin's Creed

Autoři knihy

Anthony Del Col
kanadská, 1977

Kniha Zapadající slunce je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce21x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x