Origins

Origins https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394020/bmid_origins-UOb-394020.jpg 3 28 7

Egypt – bouřlivá poslední léta éry Ptolemaiovců. Nebezpečný tajný spolek začíná prosazovat svoji moc, Aya, původem z Alexandrie, se proto rozhodla zasvětit svůj život vybudování Bratrstva, které by mu mohlo vzdorovat. Jeho členové, známí jako „Skrytí“, pracují ve stínech a zabíjejí ty, kteří by se mohli pokusit ovládnout svobodnou vůli lidí. Za svoji základnu si Aya zvolila Řím a vybrala si nový cíl – diktátora Julia Caesara, který stále víc prahne po moci… Vydejte se s námi na cestu k samotným začátkům asasínského Bratrstva ve vzrušujícím dobrodružství autorů Anthonyho Del Cola (Kill Shakespeare) a PJ Kaiowy (Pacific Rim), založeném na veleúspěšné videohře z dílny Ubisoftu. Obsahuje Assassin’s Creed Origins č.1–4.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Assassin's Creed: Origins , 2018


více info...

Přidat komentář

Sybelle
19.05.2023 3 z 5

Komiks hezky uzavírá dějovou linku ohledně vzniku skrytých. Ve spojení s knihou Pouštní přísaha a hrou AC origins tvoří pěkný celek, sledující hlavní hrdiny od mládí až po založení bratrstva skrytých. Kresba se mi moc líbila. Komiks je věnovaný Aye a děj jako vždy zapadá do historických událostí. A pokud jste hru nehráli, nevadí. Hned v úvodu je v krátkosti shrnuto, co událostem předcházelo a příběh s pěknou kresbou je možné si užít i tak.

ArkAngel
26.08.2022 3 z 5

Komiks navazuje na závěr Assassin´s Creed: Origins a dává čtenářům to, co vlastně chtěli vidět ve hře, ale nedočkali se toho. Caesarova smrt je rozšířena, Brutus má větší roli a má na sobě něco, co připomíná jeho legendární zbroj z Brotherhoodu a také tu vidíme smrt Kleopatry. Je trošku smutné, že "epilog k epilogu" musel vyjít v komiksové podobě, ještě když naznačuje možné pokračování, které zřejmě nikdy nevznikne.


Delphín
06.05.2021 3 z 5

Nebyl jsem a dosud nejsem žádný velký hráč videoher a i taková herní klasika jako AC šlo úplně mimo mě, nečekal bych, že někdy po komiksu této tématiky sáhnu.
Jinak, co říci ke komiksu? Neznalost hry není žádný handicap. Příběh vychází z historie, takže se zde seznamujete vlastně pouze s hlavní hrdinkou tohoto krátkého příběhu. Musím uznat, že se to četlo svižně, máte to přečtené opravdu hned. Bohužel se nejedná o žádnou scenáristickou bombu, navíc se tu na můj vkus lítalo až moc rychle časem, autor si s některými pasážemi mohl daleko více vyhrát a dát tak komiksu větší spád, dynamiku či napětí. Ale jako oddychová četba ke kafi zase proč ne? Krásné 3* si to zaslouží.

wullcann38
08.03.2021 4 z 5

Výplň do AC:Origins

Arkagas
04.09.2020 2 z 5

Nejsem cílová skupina těchto komiksů, neboť vycházejí ze hry a já žádnou hru nehrála. Byla jsem překvapená že je v příběhu hlavní hrdinka žena a ne muž. Kniha je rozdělena na 5 kapitol, které na sebe plynule navazují a ve čtenáři nechávají zajímavé pocity. Kresba je skvělá, zpracování také. I přes malý počet stran je tady poměrně hodně textu a historických událostí.

Fantasysvet
10.03.2019 4 z 5

Klasickou prednosťou asasínskej série je historická fikcia. Kto by predsa nemal rád stretnutia s veľkými osobnosťami? Či už vám pomáhajú, alebo stoja proti vám, sú historicky presné ako len medze tvorby zábavného materiálu dovolia. Teda, aspoň tak presné, ako to písomné pramene umožňujú. Komiks tento fakt vzal vážne, a tak sa fikcia prelína s históriou veľmi prirodzene a bez úskalí. A keď už je reč o možných úskaliach, komiksu sa podarilo nielen slušne podať konkrétny príbeh, ale zároveň ostalo verné hernej predlohe, čo poteší nejedného fajnšmekra.

Nedá sa nehodnotiť komiks a nepristaviť sa pri jeho výtvarnej stránke. Omámi a úplne si vás omotá okolo svojho fiktívneho prsta práve svojou farebnosťou. Tá si povedala, že ak je už raz príbeh verný predlohe a histórie, bude sa s ním snúbiť ruka v ruke. A tak sa vaše oči pokochajú nielen starovekým Rímom prostredníctvom textu, ale aj obrazu. Výtvarná stránka je na vysokej úrovni. Kresby sú naozaj dynamické, dekapitácia nepriateľa zo mňa dostala proste len „wow“. Chybou krásy sú len výrazy postáv, tie sú menej detailné a s tým nepriamo súvisí aj podobnosť Rimanov. Ako keby ich všetkých jedna mať mala (Mor ho!) :) U rôznych postáv využitých na vyplnenie pozadia scenérie to, samozrejme, veľký problém nie je, ale keď sa vám podstatnú časť knihy pletú dve hlavné postavy v príbehu, predsa len to nie je ideálne.

MartinLiterKing
04.01.2019 3 z 5

Kresba není špatná, barvy pěkné. Jen mi vadí jistá zmatečnost děje, ale ta se dá vychytat. Doporučuji jen pro opravdové fanoušky.

Štítky knihy

komiksy Assassin's Creed

Autoři knihy

Alex Paknadel
americká
Anthony Del Col
kanadská, 1977

Kniha Origins je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce15x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x