Assassin's Creed (Oficiální knižní adaptace filmu)

Assassin's Creed (Oficiální knižní adaptace filmu) https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344687/bmid_assassin-s-creed-CS3-344687.jpg 4 35 10

Oficiální knižní adaptace filmu. Díky revoluční technologii, která odemkne jeho genetické vzpomínky, prožije Callum Lynch dobrodružství svého předka, Aguilara, v 15. století ve Španělsku. Callum odhalí, že patří k tajemné tajné společnosti, k asasínům, a získá neuvěřitelné znalosti a dovednosti, aby se v současnosti mohl postavit mocné, tyranské organizaci templářů.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Assassin's Creed: The Official Movie Novelization , 2016


více info...

Přidat komentář

velociraptor
29.06.2022 4 z 5

Fakt super knížka části trochu zamotaná a možná ztratíte zájem knihu dočíst ale v 85% je kniha epická a akční.

PRACUJEME VE TMĚ, ABYCHOM SLOUŽILI SVĚTLU

JSME ASASÍNI.

StarPopcorn
13.05.2020 5 z 5

Srozumitelnější než film, doporučuji si tuhle knihu přečíst předtím, než se na něj budete dívat. Můžu jen doporučit.

PS: Pokud vás tato kniha zaujala a ještě jste nečetli knižní Asasíny od Olivera Bowdena, tak to běžte napravit :-)


Kuža007
28.08.2019 5 z 5

Když byla autorka požádána, aby napsala filmovou novelizaci, tak měla značnou výhodu, a to, že ji napsala až po dlouhé době po promítání filmu, který byl dle mého názoru skvělý a filozofický, ale i filmová novelizace je stejně skvělá. Navíc, když ji čtenář čte hned si představí Michaela Fassbendera, Marion Cotillardovou a Jeremyho Ironse. To je hlavní výhoda knihy. Ale samozřejmě musím uznat, že autorka zde měla příležitost k popisu a chování jednotlivých charakterů, na to ve filmu nezbyl čas. Přesto hodnotím knihu i film na stejné úrovni.

marta3736
23.04.2018 5 z 5

Jako první jsem viděla výjimečně film a až poté se dostala ke knize. Přesto si dovolím tvrdit, že knižní zpracování vede. Autorka se zaměřuje více na psychiku postav - hlavně těch vedlejších - což mi naprosto vyhovuje. U filmu jsem tuto stránku velmi postrádala, přesto hezky zpracovaný příběh. Jde o titul plný akce a dá se to přečíst i za jediný den. jednoznačně doporučuji.

Ewik
28.10.2017 5 z 5

Assassin's Creed je moje oblíbená série, na kterou nedám dopustit. Proto se občas bojím, že kniha s předlohou ve filmu bude ve velké míře jen obyčejným přepisem, ale tohle zjevně není tenhle případ. Film je poměrně chudý co se týče psychologických profilů všech protagonistů.

Callumova aklimatizace a celá jeho dějová linie byla uvěřitelná a věrohodně zachycená, stejně jako jeho postupná synchronizace s Aguilarem. Moderní věda dokáže být až děsivá. Také Sofie byla mnohem snáze pochopitelná. Ať už jako žena nebo jako zapálený vědec, snažící se získat uznání nejen otce.

Jediné, co mi moc nesedělo byly místy kostrbaté přepisy bojů v Aguilarově části. Působilo to na mě jako film, co se seká, ale naštěstí se to postupně vytratilo a historická linka i boje získaly určitou plynulost.

Chválím povedený přebal, napínavé děje a regrese ostatních assassinů, díky kterým jsme je mohli lépe poznat a dotvořit si tak skvělý kompaktní celek. Děkuji autorce jakou práci si s knihou dala. Film byl povedený, a proto i díky němu pro mě byla kniha 100x lepší. Děj mi přímo ožíval před očima.

"Pamatuj že, nic není pravda, vše je dovoleno."

Eyghon
24.09.2017 4 z 5

Přišlo mi to srozumitelnější než film.

Himbus
10.09.2017 5 z 5

Knihu jsem dnes akorát dočetl a jsem naprosto spokojen, film jsem sice neviděl, takže jsem moc nevěděl co od knihy čekat a po přečtení si chci rozhodně zhlédnout i film. Zároveň si koupit další knihy ze série.

Highlander
28.07.2017 5 z 5

Já jsem naprosto spokojený - nejdříve jsem viděl film, teď jsem si to i přečetl - přesně tak to mám rád, protože film bývá chudší o detaily. Kdybych si to nejdříve přečetl, pak by mi film už nic nedal.
Čte se to dobře, je to jeden z těch lepších knižních Assassínů.
Moc se mi líbí filmová obálka.
Už jsme s Assassinem ušli pěknou cestu, desátý díl, wau. V mé knihovničce se krásně vyjímají... doufám, že máme před sebou ještě hodně dílů a že si udrží svou kvalitu. :)

Fantasysvet
06.07.2017 4 z 5

Callum Lynch je sympatický anti-hero charakter. V novelizácii ho spoznávame o niečo viac, vidíme lepšie aj detailnejšiu jeho minulosť. Vedľajšie postavy taktiež dostali priestor, ich vývoj je podstatne viditeľnejší a pôsobia menej do počtu. Kniha je lepšie zorganizovaná ako film, a aj podstatne lepšie napísaná ako scenár. Prišlo mi, že opisy prostredia boli zvládnuté lepšie ako opisy súbojov, ktoré mne osobne pôsobili na začiatku o niečo viac kostrbato, ale postupne sa dostali na dobrú úroveň. A samozrejme, rovnako ako vo filme aj tu sú dve dejové línie postupne sa prepletajúce, dotvárajúce celý celok „Aquilarova minulosť - Callumova prítomnosť“. Kým v hrách chcú ľudia podstatne viac prítomného času, u filmu boli ľudia sklamaní len menšou porciou minulosti. Tá zas nie je taká malá a bez prítomnosti by celá adaptácia bola veľmi nesúmerná a svojím spôsobom aj bez hlavy a päty. Christie Goldenová je však veľmi dobrá spisovateľka a našla si svoju cestičku ako misky váhy vyvážiť bez problémov.

Dúfala som, že autorka mierne pozmení koniec, kde mi rozhodnutia istej postavy prišli mierne nelogické. Ale dosť o tom, aby som náhodou neodhalila zápletku. Hlavným dejom avšak kniha nekončí, na konci nájdeme ešte bonusových približne štyridsať strán obsahujúcich samostatné informácie o ostatných subjektoch/postavách. Vďaka tomu sa dozvieme viac o ich predkoch a znovu tu padnú mená, ktoré poznáme aj z hernej série.

pospi
25.06.2017 5 z 5

Asi stejně jako u knihy Warcraft - První střet. Veliká škoda, že nevyšla před filmem. I tak se četla knížka velice dobře. Série assassin´s creed patří k mým oblíbeným. Na rozdíl od filmu jsou zde lépe vystiženy jednotlivé charakterové vlastnosti a pocity hlavních postav. Na konci knížky zajímavá regrese a rozšíření ostatních postav. Velké plus za obálku knížky.

Štítky knihy

herní adaptace novelizace Assassin's Creed

Autorovy další knížky

Christie Golden
americká, 1963
2010  87%Zrod Hordy
2010  78%Arthas: Zrod krále Lichů
2004  89%Vládce klanů
2011  80%Za temným portálem
2016  78%Durotan

Kniha Assassin's Creed (Oficiální knižní adaptace filmu) je v

Právě čtených3x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce85x
Chystám se číst39x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x