Komentáře knihy Asistentka Zloducha

MíšaS.
31.05.2026

Já jsem měla z příběhu pocit, že autorka neví, zda chce psát knihu pro mladší ročníky, nebo příběh zařadit do young adult. Na mladší ročníky to bylo někdy trochu moc a na young adult to bylo často dost dětinské. Nevím, jestli jsem se vyjádřila dost jasně, ale snad chápete, co chci říct.
Při čtení jsem se docela často nudila a říkala jsme si, že je to tak trapné, ale abych pravdu řekla, další díl si chci přečíst. Jsme prostě zvědavá, vy víte na co, vzhledem ke konci...

Jo a korektor, nebo ten, co je zodpovědný za text v knize, by měl vrátit honorář. Tolik chyb, to už jsem dlouho nezažila.

roso.mak
31.05.2026

Tohle bylo vlastně fajn. Je to zábavné, je to zajímavý nápad. Akorát má pár -ale-.

Pokud to měla být feel good fantasy, pak je tam násilí používané příliš bez rozmyslu. Fungovala by tam cílená brutalita, jako například v Kladivo na čaroděje. Nebo minimum nutného, jak to umí Terry Pratchett. Tohle je takový kočkopes.

Druhé, co nefunguje, je ta romantická linka. Jasně proč ne, lásku ja si užívám, ale nemuselo by to používat jazyk červené knihovny.

Pár revizí a kniha by byla dokonalá. Třeba další díly budou lepší.

Zuzka1323
13.05.2026

(SPOILER) Nebolo to až take zle .. ale nie je to kniha ktorú nutne potrebujem mat vo svojej knižnici .. fantasy mi príde tak celkom okrajovo a nasilu nahodene na akože romantickú linku kde akože zloduch a asistentka cely čas po sebe slintaju.. miestami sa podarila vtipná poznámka ale niekedy to chcelo byt vtipno sarkastické nasilu (nevyšlo) .. záver bol zaujímavý i keď veľa veci mne nedáva zmysel a fakt mám pocit že ide o autorkine projekcie vlastných problémov .. aj by o nich chcela hovoriť ale do hĺbky nepojde tým pádom to nevyvolá ani v čitateľovi emócie .. neviem zmiešané pocity mám idem prečítať aj druhu časť uvidíme čo z toho vylezie

Hatshepsut
10.05.2026

Musím říct, že jsem tentokrát nečetla anotaci a tak jsem na začátku knihy trochu váhala, zda mě tato fantasy zaujme. Ale velké překvapení! Líbilo se mi to, celý příběh mi přišel neotřelý, originální, velmi zábavný a plný akce. Věčně optimistická Evie v roli asistenty rozmrzelého Zloducha mě mnohokrát rozesmála, takže nebylo možné si ji neoblíbit. Vyprávění je zajímavé i co se týče vedlejších postav, které zde skvěle doplňují dějovou linku, především žabák Kingsley a jeho super cedulky. Určitě si hned přečtu pokračování a ti z vás, kteří máte rádi lehce pohádkovou fantasy, s vtipnými pasážemi, s chutí se pusťte do čtení, tohle vás bude bavit!

„Nepřátele je třeba si držet v bezprostřední blízkosti, Sageová. Život je pak zajímavější.“

Anor505
27.04.2026

Potřebovala jsem na čtení něco lehčího a Asistentka Zloducha mi hezky sedla do nálady. Ze začátku jsem sice bojovala se stylem psaní a místy jsem se ve větách ztácela, ale časem jsem si zvykla. Zhruba uprostřed bylo vyprávění opravdu rozvláčné a zkrácení aspoň o 50 stran by nebylo na škodu. Mohla bych toho vytknout víc, ale přišla bych si jako nevděčník, protože ve výsledku jsem si knížku užila.
Evie byla ztřeštěná a její vylomeniny byly docela úsměvné, i když občas trochu na sílu. Pošťuchování Evie a Zloducha bylo roztomilé, jejich vývoj byl postupný a hezky zpracovaný. No a konec mě překvapil, to jsem nečekala. Další díly si ráda přečtu.

Wakynom
21.04.2026

Tak toto bola fakt zábava
Ľahké, vtipné, originálne čítanie, proste ideálne na oddych po dlhom dni.

Nehovorím, že som nechcela vymeniť prácu a ísť robiť s Evie a Rebeccou pre Zloducha… ale… možno trochu hej

Dej má veľmi rýchly spád, aj keď je prekladaný častými vnútornými úvahami (Evie alebo Zloducha, POV sa strieda). Užila som si toto rozprávkové prostredie, okorenené troškou klasických (a aj menej klasických) „kancelárskych“ situácií. Lebo úprimne... kto by nechcel mať pred prácou na schodoch draka?

Evie a Trystan boli skvelá dvojica, bavila ma ich dynamika, vzájomné podpichovanie, ale i to, ako mu pomáhala znovu objaviť kúsky jeho duše, na ktoré už aj počas rokov naháňania za pomstou zabudol.

Bavil ma aj slowburn. Je tu pekne vidieť, že sa dá fantasy rom-com napísať aj bez množstva explicitných scén, dokonca vlastne aj bez plnohodnotného romantického vzťahu. Bolo to trochu ako sledovať prvú sériu nového seriálu – je jasné, že sa tie dve veľmi odlišné postavy k sebe ťahajú, vo vzduchu je cítiť flirt, ale až do konca sa medzi nimi nič zásadné nestane… a skončí to presne v tej najnapínavejšej chvíli, takže musíte čakať na ďalšiu sériu

A ten koniec?! Plot twist som až do poslednej chvíle nečakala... no nič, pokračovanie je proste očividne povinnosť.

Za mňa veľmi príjemná, originálna kniha plná sympatických postáv. Jednoznačne odporúčam.

4 / 5

apq
20.04.2026
apq

Tak tahle kniha mě fakt bavila. Hlavní hrdinka moc sympatická. A Zloduch? Toho nešlo nemilovat. Konečně po dlouhé době skvělá mužská postava, kterou jsem si oblíbila.
Rozhodně doporučuji.

lejera
08.04.2026

Evie zoufale potřebuje práci. Ne „někdy“, ne „až se to hodí“. Teď. Protože musí uživit svou malou sestru a svého nemocného otce a život si očividně řekl, že jí naloží víc, než je zdrávo.

A tak… samozřejmě skončí jako asistentka zloducha. Protože proč ne.

Jenže tenhle zloduch není jen tak ledajaký. Má temné plány, ne úplně legální koníčky a drobný problém s králem.

A Evie? Ta se s úsměvem a katastrofou v patách vrhne přímo doprostřed všeho.

A já? Já jsem si to neskutečně užila.

Tohle je kniha, která je:
- vtipná tak, že se směješ dokonce nahlas
- roztomilá tak, že ti cukají koutky ještě o hodinu později
- a zároveň lehce temná… jako když se usmíváš ve stínu něčeho, co by tě možná mělo děsit

Evie je chodící chaos. Optimistické tornádo. Katastrofa v lidské podobě. A přesně proto ji nejde nemilovat.

A ten kontrast se zloduchem? Lahůdka. Jiskření mezi nimi je sladké, trapné, vtipné… a nebezpečně návykové.

A pak je tu Kingsley - žába ve zloduchově zajetí.
Jeho cedule? Upřímně… úderné, vtipné a až bolestně upřímné.

ALE.

Ano, přichází temnota.

Ten konec? Otevřený. Brutálně.

Tak brutálně, že máš chuť někoho lehce uškrtit (ideálně autora, ale s láskou).

A pak je tu ještě něco, co mě bolelo víc, než by mělo – množství překlepů a chyb. Ne takové to „meh, jedna dvě“.
Ale takové to „kdo tohle sakra pustil ven?“ Místy chybějící slova, podivně poskládané věty… a já jen sedím a tiše trpím.

A víš co je na tom nejhorší?
Že ta kniha je jinak TAK dobrá, že si to vůbec nezaslouží.

4,5*

Doporučuji všem, kdo chtějí:
- smát se
- zamilovat se
- cítit napětí
- a trochu si pohrát s temnotou

A já?
Já jdu okamžitě na druhý díl. Protože tohle… tohle mi dluží odpovědi.

jarca66
07.04.2026

Nevím, proč jsem si myslela, že půjde o příběh ze současného světa. Naštěstí nikoli! Bylo to neskutečně milé, hloupé, naivní, hlavní hrdinové byli správňácky praštění. A ty dialogy! Dlouho jsem se takhle nezasmála. Člověk si musí na ten specifický styl chvilku zvykat, ale jakmile se ponoříš, už to nechceš dát z ruky. Možná až ke konci, to už to bylo trochu zdlouhavé.
Ale ten závěr! Rovnou se vrhám na další díl (celkem to snad má mít čtyři kousky).

Medasek
05.04.2026

Úžasná kniha. Hlavní hrdinku jsem si hned zamilovala a hlavního hrdinu jak by smet. Vedlejší postavy byly také skvělé.
Kniha má takový pomalejší děj, ale je napsaná způsobem, že se od ní nebudete moct odtrhnout.
A ten zvrat na konci jsem fakt nečekala.
Hned se pouštím do druhého dílu.

Edithell
03.04.2026

Kniha Asistentka zloducha se mi líbila. Neříkám, že jsem z ní byla úplně unešená, ale bylo to příjemné a oddechové čtení. Dala jsem jí docela dost hvězdiček. Upřímně ale vůbec nevím, jestli se pustím do druhého dílu. Já mám totiž vždycky „štěstí“ na to, že si omylem vyberu knihu, která je součástí série nebo má pokračování. A pak mě to štve, protože já mám radši příběhy, které si přečtu jako jednu knihu a tím to pro mě končí. Podle mě tahle kniha klidně mohla zůstat bez pokračování. Prostě nechápu, proč to musí mít další díl. Jinak se to četlo dobře, postavy byly docela fajn, i když jsem si docela rychle dokázala tipnout, kdo bude ten „záporný“. Nebudu ale spoilerovat. Celkově: pěkná knížka, dobře se čte, ale pokračování si ještě rozmyslím.

Booky84
31.03.2026

Rozhodně milé, čtivé, vtipné a hlavní hrdinové jsou skvělí a líbí se mi jejich špičkování a jiskření. Kniha je pro mě krásným a zajímavým překvapením a jsem ráda, že jsem po ní v knihovně sáhla, ikdyž to bylo náhodou - šťastná to chvíle a ještě hezčí čas strávený při čtení samotném. Už teď se moc těším na další díl a jsem velmi zvědavá, co se bude dít...

SBH
29.03.2026
SBH

(SPOILER) Nad knihou jsem váhala. Subžánr feelgood fantasy mě odrazuje svou nanicovatou nudou a křečovitou snahou o hladký a šťastný průběh děje bez jediného zvratu. Tady jsem ale byla velmi příjemně překvapena. Zloduch je opravdu zloduch se zálibou v mučení, vraždění a zlodějině. Navíc se jedná o sympatického rozervaného sexy mládence, který si své špatnosti je vědom, drží ji v určitých mezích a striktně dodržuje vlastní morální kodex. Hlavní hrdinka Evie totéž, barvitá postava, vtipná, chytrá, neustále dobře naladěná, ovšem čtenář postupně zjišťuje, co všechno ji ten skálopevný optimismus stojí. Vůbec všechny postavy byly zajímavé, zábavné, sympatické či odporné (podle strany barikády, na které se usídlily). Když se usilovně pátralo po zrádci, trnula jsem obavami, aby to nebyl někdo z mých oblíbenců. Žabák Kingsley pochopitelně vede žebříček.
Fantastický svět s hradem, draky, magickými inkousty a vodovodem či automobily byl nezvyklý, ovšem dobře vystavěný a zábavný. Autorka nezabředla do složitého vysvětlování historie či souvislostí, přesto dokázala vtáhnout do prostředí a sdělit podstatné.
Eviino angažmá jako asistentky zahrnovalo spoustu netradičních aktivit od likvidování nastražené bomby přes již zmíněné pátrání po zrádci, péči o nemocného otce a malou sestru, zvládání narůstajícího láskyplného vztahu k šéfovi (to je špatně, špatně, špatně!) až po spolupráci při odchytu draků a jejich výcviku.
Mimochodem vyřešení záhady bylo překvapivé a rozhodně rozporuplné. Takže o napětí a tajemství nebyla nouze. Zároveň kvituji s povděkem fakt, že obě tísnivá tajemství byla nakonec odhalena. Jo, závěrečný zvrat byl drsný, i když kapku očekávaný, a rozhodně se pustím do dalšího dílu. Tady ovšem narážím na největší výtku, kterou vůči knize mám. To dnes musí být opravdu všechny příběhy roztahané do sérií o milionu dílů? Fakt není možné jednou napsat uzavřený příběh, nebo teda maximálně duologii, když už to musí být?
Další výtku mám vůči práci nakladatelství. Těch chyb, scházejících či přeházených slov bylo tolik, že jsem to už brala jako určitý druh humoristické vložky. Viz: „Uvelebil se nad stolem za svými ničemnými plány.“ Nebo: „Jenže náš náš dobrý vládce asi tahá za nos.“ Jo, člověk si to vždycky přeložil do lidštiny, ale chyb tam bylo jako máku.
Každopádně příjemné překvapení a doporučuji.

Nelíísek
21.03.2026

feel-good fantasy která přesně splnila mé očekávání. Trystana a Evie si nejde nezamilovat. Evie je sluníčko neustalé srší vtipem a dobrou náladou i přes všechny neduhy které na ní život připravil.
Trystan je neustále zachmuřený a pomstichtivý, to ale Evie začíná měnit a rozehřívá zloduchovo studené srdce. Je ale vlastně zloduch, zloduchem ? nic není tak jak na první pohled vypadá..

Vedlejší postavy jsou taky skvělé, trošku natvrdlý cvičitel draků Blade, HR noční můra Rebecca nebo prokletý žabák Kingsley vám přirostou k srdci.

Líbí se mi že je děj vyprávěn jak ze strany Evie a Trystana, Líbí se mi odlišené strany ale vnitřně mě trhá jak oba chtějí to stejné ale ani jeden nechce udělat ten krok v před! Ale pžiznávám i když u těhle knih chci bušit hlavou do zdi, přesně tohle na nich miluji.

Konec jsem opravdu nečekala, takový podraz. Já jen děkuji že čtu knihu teď, když už je vydaný druhý díl, protože to skončilo tak blbě že bych snad začala číst pokračování i v originálu.

Paj-Inka
20.03.2026

Většina knihy hrozná nuda, nutila jsem se do čtení. Přijde mi, že autorka moc tlačí na to protlačení humoru a pohodové atmosféry, ale na pozadí do toho cpe vážná témata ze života hrdinů, ke kterým to nehraje dohromady. Atmosféra tak na mě působila až moc falešně, vtipy byly spíš trapné, chemie mezi hrdiny divná, neustálé narážky na rozhalenou košili otravné. Líbil se mi až konec knihy, kdy trapné vtipy ustoupily stranou pouze ve formě sarkastických poznámek a nějak se rozvinul i vnitřní svět postav a jejich pocity a konečně to působilo smysluplně a uvěřitelně. Ale asi to nestačí na to, abych se pustila do dalších dílů.

Jo a ten žabák je za mě v ohlasech dost přeceňovaný, kdyby tam nebyl, nikomu nechybí :'D

jitka_dankova
19.03.2026

Kancelářská pozvolná romance mezi šéfem a asistentkou - až na to, že se vše překvapivě odehrává v kulisách fantasy světa a tak trochu v mafiánském prostředí. Tohle vůbec není knížka pro mne, kancelářím v knihách se vyhýbám jako čert kříži a knihám točícím se kolem vztahů na pracovišti taky. Sama jsem tedy byla překvapená, jak mi nakonec děj ubíhal a jak jsem překousla všechny ty šílené trapasy hlavní hrdinky a četla a četla. Zápletka s hledáním zrádce ve firmě totiž nakonec byla chytlavá. A zlodušské povahy postav i včetně mučení a zabíjení a celého příběhu pomsty a zrady mi nakonec taky nečekaně přirostly k srdci. Přiznávám, že určitě nakouknu i do dalšího dílu.

Jájinka_sh
16.03.2026

No tak to bylo zábavný, jsem zvědavá na další díl, už aby ho vrátili do knihovny :-) Vůbec jsem nečekala, že to bude končit až takhle neuvěřitelně otevřeně... Fakt srandovně podaná vražedná fantasy :-D

Peetullka
10.03.2026

Asistentka zloducha pro mě byla velmi milé překvapení. Feel-good fantasy, které opravdu funguje – lehké, vtipné a čte se skoro samo. Evie je věčný optimista s až nebezpečně upřímnou pusou a Trystan… ten mě bavil snad v každé scéně. Jejich slow burn linka je sice pomalá, ale o to víc si ji člověk užívá.

Navíc mě nadchl samotný nápad světa – pohádkové království, kde nemusíte pracovat jen pro dobro, ale klidně i pro zloducha… třeba rovnou jako jeho asistentka.

A humor knihy krásně vystihuje třeba tahle výměna:

„Sageová, opravdu mě máte za bytost neschopnou humoru?“
„To samozřejmě ne… jinak byste mě přece nezaměstnal.“

Zkrátka velmi zábavné čtení, které mi zlepšilo náladu.

adrianna0305
09.03.2026

Kniha má přes 400 stran a vy musíte číst ještě druhý díl abyste zjistili jak to dopadne??? To fakt jako neee. :-( Začalo mě to bavit až 100 stran před koncem, tam to mělo nějakou akci a fakt dobře rozjeté dějově. Nevytrvalí jedinci to vzdají v úvodu. :)
Pak mi někdo napište jak to dopadlo, nějak se mi do pokračování nechce.

Zuza3336
06.03.2026

Knížku jsem měla straně dlouho doma. Říkala jsem si, že na tohle už jsem stará. Ale strašně mile mě to překvapilo. Hlavní hrdinové jsou super a žabák Kinsley je Milouš.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi