Osobní asistentka

Osobní asistentka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419873/bmid_osobni-asistentka-eze-419873.jpg 3 239 87

Od prvního dne je osobní asistentce Miny Appletonové jasné, co se od ní čeká. Absolutní diskrétnost. Dvacet let je Christine oddaná služebnice a tichý svědek všeho, co se v Minině životě děje. Den za dnem, rok za rokem tu Christine byla, neviditelná – sledovala, poslouchala a veškerá tajemství udržovala v bezpečí. Místo odměny se ale dočká kruté nespravedlnosti. Ovšem tak vytrvalou ženu, jako je Christine, není radno podceňovat.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Secretary , 2019


více info...

Přidat komentář

Lovana
06.02.2024 3 z 5

Na tuto knihu jsem se velmi těšila, anotace vypadala velmi zajímavě, ale poté jsem bohužel pochopila, proč má kniha takto nízké hodnocení.
Zhruba polovinu knihy jsem se docela nudila, druhá polovina už mě bavila více, najednou mi stránky utíkaly pod prsty a jak jsem se s první části trápila, tak zbytek jsem dala téměř na jeden zátah. Což je ale jen dobře, protože být celá kniha taková jako začátek, tak bych knihu pravděpodobně nedočetla. Ostatně nečíst knihu ve štafetě, tak bych se s ní asi ani tak dlouho netrápila a odložila bych ji dříve, než se příběh rozjel. Na druhou stranu bych zase o tolik nepřišla.
Druhá polovina už mě bavila více a byla jsem tedy zvědavá, jak celý příběh dopadne. Nedokázala jsem si oblíbit ani jednu z hlavních postav, a i proto mě příběh nechával poněkud chladnou. Vůbec si nedovedu představit, že bych se chovala jako Christina a celou dobu jsem čekala, zda se její chování nějak změní.
Bavilo mě střídání současnosti a „minulosti“ a byla jsem zvědavá, jak teda vše bylo a jak to dopadne. Bohužel ani konec mě úplně nenadchl, a přestože jsem se na knihu hodně těšila, tak nakonec jsem byla zklamaná.


Hodnocení 2,75*/5*

bozena6557
17.12.2023 5 z 5

Trochu déle trvalo než jsem se začetla, ale pak to šlo rychle.Uplně si neumím představit někoho kdo by dal přednost práci před rodinou.


Annkag
16.10.2023 3 z 5

Musím dát slabý průměr.
Nedokážu si představit že bych práci postavila výš než svou rodinu.
Nudilo mě to.

SilvieSisinka
08.10.2023 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala,nuda.Az konec knihy byl trošku lepší.

evin84
30.08.2023 3 z 5

Dokonalý cizinec byl mnohem lepší. Tato kniha byla slabší i když konec byl nečekaný za to dávám jednu hvězdu navíc.

popeluška
15.06.2023 4 z 5

Nejdříve jsem se nemohla začíst, ale potom se to rozjelo a začalo mě to bavit. Konec nečekaný....

Káťa484
08.05.2023 4 z 5

Jak slepá oddanost dokáže člověku změnit život. Kniha se četla docela dobře, jen z některých intrik se zvedal žaludek.

Pletynka
06.03.2023 2 z 5

Nemůžu říct, že by se mi kniha špatně četla, ale rozhodně jsem od ní čekala více. Konec dost nereálný...

Adriena838772
22.02.2023 2 z 5

Tahle knížka mě vůbec ne bavila Dokonalý cizince se mi líbil víc

katerina2907
06.01.2023 2 z 5

(SPOILER) Vlastně dost smutné. Dobře se to četlo, ale tak nějak celé směřovalo k dosti psychopatickému konci, který už nepřekvapil.

crazyslunicko
17.11.2022 4 z 5

Líbil se mi popis osobní asistentky/sekretářky - nenápadná šedá myš, na které stojí všechno. Ví o všem co se ve firmě děje, je pravou rukou své šéfové, udržuje tajemství, peče jejím dětem koláčky a jiné soukromé věci. Postupně se její práce stane celým jejím životem. Do doby než dojde na soud a všechno se sesype... Konec byl dost nereálný a děsivý. Možná by byl zajímavý epilog - jak to vlastně dopadlo a zda vyšlo všechno podle plánu.

"Christině bych svěřila vlastní život. I životy svých dětí. Mám Christinu moc ráda - je to někdo, komu věřím."

"Jak snadno pak člověk zapomene, že jsou mezi námi lidé, kteří vedou svůj život, aniž se musí pořád tlačit dopředu, Christine Butherová je jedním z nich. Je to obyčejná žena pocházející ze skromných poměrů, tichá a pokorná, svůj život vede příkladným způsobem. Je tragédie... je tragédie, že takhle slušná, laskavá žena se ocitla před soudem. Je to zrůdné překroucení spravedlnosti."

"Na světe by mělo být víc takových Christin Butcherových. Je to spořádaná žena, která se ocitla uprostřed smršti obvinění a falešných a nepodložených nařčení, a to jen proot, že dělala svou práci."

"Jako kdyby tě celé ty roky držela v zajetí a vymývala ti mozek."

Coucouha
18.09.2022 4 z 5

Líbilo se mi, jak byla v knize vykreslená osobnost té asistentky...takový divno-psycho člověk. Závěr se mi až tak moc nelíbil, ale asi byl reálný. Nikdo nevíme, co se rodí v hlavách takových lidí.
Ďábel nosí Pradu mi to nepřipomínalo ani trochu, ale zase je fakt, že knihu jsem nečetla. Viděla jsem jen film, a ten, dle mého, vůbec podobný tomuto příběhu nebyl.

shecoola
07.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Napriek tomu, že sa kniha niesla pokľudným tempom od začiatku do konca, som sa k nej každý večer rada vracala. S prácou asistentky mám dlhoročné skúsenosti, aj keď zďaleka nie v takejto extrémnej podobe. Oddanosť a loajalita hraničiaca s posadnutosťou, povýšenie práce nad rodinu a súkromie, nutnosť mať všetko pod kontrolou a k tomu puntičkárska šéfka bez chrbtovej kosti, ktorá sa celý život pretvaruje a hrá karty len s tými, ktorých momentálne potrebuje. Christine som celú knihu ľutovala, občas by som ju prefackovala, miestami som pred ňou smekala klobúk a na konci som jej fandila. A že ten koniec vymyslela dobre (čo sa Miny týka), bohužiaľ nie ako matka, tu definitívne zlyhala.

monulam
01.09.2022 3 z 5

kniha byla zpočátku trochu zdlouhavá a popisná, pak se to trochu rozjelo

vikaa
04.08.2022 4 z 5

Kniha mě bavila. Dvě hrdinky a ani k jedné není možné cítit sympatie. Autorka ukazuje důležitou práci těch, které nejsou ve světě velkého obchodu vidět. Možná, že jsou tyto "druhé ruce" úspěšných dobře zaplaceny za jejich loajalitu a výkonnost, ale přesto nikdy nedostanou možnost vystoupit ze svého stínu. Nikdy???

princesse
22.07.2022 3 z 5

Opravdu zvláštní a uchylny vztah hlavnich postav. Jestli se něco takového mohlo stát ve skutečnosti, to si nedokážu vůbec představit. Rozhodně čtivost této knize upřít nemohu. Četla se opravdu dobře, dej ubihal a za chvíli byl konec. Ale něco tomu pro mě chybělo.

Pavlína2019
17.06.2022 5 z 5

Výborná kniha!
Přečteno na jeden zátah.
Mě prostě sedla nehledě na hodnocení, které čtu až nyní.
Výtečně napsáno, zajímavý děj, čte se prostě sama.
Je pravda, že jsem si říkala Ach jo... Zkrátka bylo mi z toho smutno, ale co už. Takový příběh je.
A já jsem spokojená, těším se na další knihu, protože psát paní autorka umí a tuhle knihu určitě doporučuji.

iveta3689
27.03.2022 2 z 5

Podivný, možná patologický vztah mezi šéfovou a její asistentkou. Nesedla mi ani jedna postava, děj byl takový nijaký. Šlo o neustálé lhaní, překrucování slov. Thriller to rozhodně nebyl, možná pokus o soudní drama (?). V každém případě se to nepovedlo. Konec tomu nasadil korunu.

Damonka12
08.01.2022 2 z 5

Tak tohle pro mě bylo celkem zklamání. Konec nevysvětlený a většinu příběhu se nic nedělo.

MiskaMa
03.01.2022 3 z 5

Za mě je to asi takový střed, co neurazí, ale ani nijak neuchvátí.

Dobře se četla, díky krátkým kapitolám.

Štítky knihy

pomsta thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Renée Knight
britská, 1959
2016  76%Dokonalý cizinec
2020  61%Osobní asistentka

Kniha Osobní asistentka je v

Právě čtených3x
Přečtených343x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených2x
Knihotéce236x
Chystám se číst204x
Chci si koupit40x
dalších seznamech2x