Tygří zuby

Tygří zuby https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140386/tygri-zuby-140386.jpg 4 4 2

Arsène Lupin série

< 7. díl >

Legendární lupič Arsen Lupin kontra policejní prefekt Desmalion. Po své údajné smrti se Lupin vrací pod jiným jménem a řeší tajemné vraždy dědiců několika milionů.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Zabloudil
Originální název:

Les Dents du tigre , 1921


více info...

Přidat komentář

SHi
11.12.2021 5 z 5

Začít číst příběhy Arsèna Lupina bylo štěstí v neštěstí, neboť Leblancovi se v nich prostě podařilo vytvořit něco, ve srovnání s čímž veškeré ostatní detektivky poněkud blednou. I v tomto díle čeká spousta napětí, řada úsměvných i smutných situací, dramatická zápletka, která má spád, postavy, co zaujmou a působí opravdově a lidsky, a v hlavní roli "detektiv", který jejich příběhy prožívá spolu s nimi, místo aby si nestranně vyšetřoval zpovzdálí. Tak trochu čekám, kdy ze mě ono obrovské nadšení nad Leblancovou tvorbou spadne, zatím ovšem marně. ^^

efka.saf
05.12.2020 4 z 5

Zamilovaná kniha mého táty a pravděpodobně jediná detektivka, kterou kdy v životě četl. Pro mě, jakožto milovnici detektivek, naopak povinnost se s touto knihou seznámit. Četla jsem opravdu výtisk z roku 1922 a archaický jazyk, jakým byla kniha psána, byl opravdu kouzelný a krásně mi k příběhu pasoval.
Co se týče zápletky, musím uznat, že Leblanc se s tím tedy nepáral a hned od začátku to na čtenáře pěkně valí. Jedna smrt střídá druhou a snad v každé kapitole se najde tak napínavá pasáž, až se mi chvílemi tajil dech. Nicméně, i toho dobrého bývá někdy příliš a cca ve třetí třetině jsem si naopak začala trochu poklepávat na čelo. Zdálo se mi, že to autor drobátko přehnal. Konec jako takový byl určitě zajímavý, vše se docela hezky vysvětlilo, ale opět by se za takový závěr nemusel stydět ani James Bond.
Takže proč ne, kniha určitě má své kvality. Vzhledem k době, ve které vznikla, byla určitě kulervoucí. V době dnešní, když z každé kriminálky stříkají potoky krve, už možná mnohé tak nezaujme, ale vnímána spolu s dobou, ve které byla napsána, jsem přesvědčená, že za přečtení a naši pozornost určitě stojí.