Ars Sacra

Ars Sacra https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86847/ars-sacra-86847.jpg 5 9 6

Na 800 stranách jsou popsány dějiny křesťanského umění od počátků až do dneška. Představeny jsou všechny epochy od pozdní antiky přes středověk, renesanci a baroko po klasicismus a moderní umění. Renomovaní odborníci nabízejí čtenáři možnost porozumět kulturněhistorickému kontextu umění ve fundovaných textech. Tito znalci představují díla architektury, sochařství, malířství a uměleckého řemesla. Text je doprovázen velkoformátovými ilustracemi a detaily, které jsou ve skutečnosti oku návštěvníka často nepřístupné. Zvolená perspektiva navádí pozorovatele na důležité prvky. Křesťanství je nejrozšířenější náboženství na světě. ARS SACRA je poctou jeho umění a architektuře. Tato luxusní publikace, pastva pro oči, zaujme podrobnými záběry volenými speciálně s ohledem na formát knihy. Pozorovatel se přibližuje na dosah zobrazeným předmětům, často blíže než ve skutečnosti, a může zevrubně studovat detaily. Texty podložené rozsáhlým výzkumem zvou čtenáře na cestu historií a zdůrazňují významné změny v posvátném umění, architektuře a kultuře.... celý text

Přidat komentář

marketa3815
23.11.2023 5 z 5

U téhle knihy jsem se vrátila do dětských let, dostala jsem ji totiž v němčině a německy neumím ani slovo, takže si "jen" prohlížím obrázky, a je to neskutečná krása. Prohlížíme si s mladší dcerou, která je nadšený kreativec, bavíme se o výtvarných technikách, a některým výtvorům se i smějeme. Říkáme si, co už jsme viděly naživo. Je to naše společné posezení nad knihou.

Hospodyňka
21.02.2018 5 z 5

Nevlastním, ale chtěla bych. Měla jsem možnost vidět a zamilovala jsem se.


JezinkaJ
18.11.2016 5 z 5

Kniha knih o umění.
Dá se podle ní obohacovat duše i cestovat.

Gwendelína
02.09.2016

Souhlasím, knihu jsem koupila do obecní knihovny a patří asi opravdu k tomu nejlepšímu, co bylo o umění vydáno. Všechno pěkně pohromadě, přehledně a s nádhernými fotografiemi a hlavně detaily, kterých si běžně nevšimnete, nebo nemáte šanci si jich všimnout, i kdybyste měli oči jako ostříž. Pravda, vzít si ji domů na čtení večer před spaním do postele, to tedy není dobrý nápad, ale je skutečně nádherná. Stojí za to si ji alespoň prohlédnout. Pokud na ni narazíte alespoň ve veřejných knihovnách, vyžádejte si ji.

nightlybird
18.12.2011

Ano, tahle kniha patří k těm, které by si přálo mít v knihovně mnoho (mimo Weila), ale dovolit si ji může nemnoho až málo. Pro ty, kteří mají loktem do kapsy a přesto by se s ní chtěli pokochat kdykoliv dostanou chuť, nabízím následující odkaz:
http://www.youtube.com/watch?v=8bau8Qt1W_8

Mayanea
17.12.2011

Bohužel, cena takovéto knihy se skutečně šplhá do tisíců, což je pro mě nedostupné. Ale ta hodina, kterou jsem strávila nad jejími stránkami v knihkupectví, byla jednou z nejvzácnějších hodin... krása v každém směru, obsah, provedení...