Arové v přírodě i lidské péči

Arové v přírodě i lidské péči https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102352/bmid_arove-v-prirode-i-lidske-peci-102352.jpg 5 2 1

Světoznámá autorka, přední ornitoložka a dlouholetá chovatelka papoušků, seznamuje čtenáře se specifikacemi života arů v přírodě i lidské péči. Uvádí zde mnoho cenných informací o chovu a zdravotní problematice těchto vyjímečných papoušků. Text doprovázejí barevné fotografie.

Přidat komentář

Phoenix16.cz
28.11.2015 5 z 5

Toto jedna z mála knih, která je na českém trhu a plně se věnuje problematice chovu velkých i malých arů. Knihu napsala světoznámá chovatelka papoušků Rosemary Low, která několik let působila v Loro Parque na Tenerife (největší a nejznámější park s exotickými zvířaty na Kanárských ostrovech). Tím pádem je na napsání takovéto knihy více než kvalifikovaná.
Nejprve jsou v knize popsány obecné zásady chovu (např. krmení, ubytování papouška), druhá část knihy se postupně věnuje všem ještě žijícím druhům arů.
Kniha je z větší části černobílá, doplňují ji dvoustránky barevných fotografií.
Autorka se snaží podělit o co nejvíce zkušeností z vlastních odchovů, ale často je do očí bijící, že praktiky, které popisuje jsou už trochu zastaralé a dávno překonané. Nejvíce je toto patrné ve chvíli, kdy popisuje dokrmování mláďat. V dnešní době by jakási kaše smíchaná z ovoce, zeleniny, chleba a odstáté minerálky neprošla. Na druhou stranu před nějakými třiceti lety speciální dokrmovací směsi neexistovaly a chovatelé si nějak poradit museli. V tomto případě může kniha sloužit jako zdroj alternativních řešení situací, do kterých se může dnešní chovatel dostat. Když je něco přežitek, neznamená to automaticky, že je to špatně.

Štítky knihy

ptáci, ptactvo papoušci

Autorovy další knížky

Rosemary Low
britská, 1942
2002  98%Proč můj papoušek...?
2002  100%Arové v přírodě i lidské péči
2004  0%Amazoňané
2015  100%Chov papoušků - chovatelská příručka
2003  100%Amazónci rodu Pionites

Kniha Arové v přírodě i lidské péči je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chci si koupit3x