Aristokrat

Aristokrat https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496460/bmid_aristokrat-XAC-496460.png 4 194 38

To on ode mě utekl. Každá holka tohle nejednou zažila, ne? Byl to okouzlující britský aristokrat, který mi jednoho léta převrátil svět naruby. Od chvíle, kdy jsem Lea poprvé spatřila dalekohledem, mě uchvátil. Ani v duchu mě nenapadlo, že na pozemku na druhé straně zálivu najdu muže, který se sprchuje v rouše Adamově. Pak jsem si všimla, že jeho spolubydlící zase pozoruje dalekohledem mě a baví se tím, jak Lea hltám pohledem. Zajímavé seznámení, že? Když jsem pak na ně nevyhnutelně narazila, ukázalo se, že ti pohlední Britové si ten dům v mém přímořském městečku pronajímají jen na léto. S Leem jsme si okamžitě padli do oka, i když jsme byli – technicky vzato – protiklady. Naučila jsem ho, jak na pláži najít a vykopat škeble, zatímco on mi dokázal, že ne všichni bohatí a mocní chlapi jsou domýšliví. Přestože jsem věděla, že se ke mně naprosto nehodí, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Bylo to divokých a bláznivých pár měsíců. A než jsem se nadála, zamilovali jsme se do sebe. Oba jsme měli jediné přání: strávit spolu víc času. Ale Leo měl doma povinnosti. Do jeho rodiny a života bych nikdy nezapadla. Navíc jsem studovala práva a nechtěla jsem se školy vzdát. Takže jsme se rozhodli to ukončit a už se nikdy neohlížet zpět. V myšlenkách jsem na něj ale nikdy nezapomněla a měla pocit, že jsem nechala odejít spřízněnou duši. Navenek jsem se ale přesvědčovala, že náš příběh skončil. Až do doby, kdy mi o pět let později poslal dopis, který mnou otřásl až do morku kostí. Myslela jsem si, že se mi to první léto obrátil svět vzhůru nohama? No, to jsem ještě nic nevěděla!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Aristocrat , 2021


více info...

Přidat komentář

Lee7
22.03.2024 3 z 5

Příběh zajímavý, určitě z jiného úhlu než obvykle. Byl dojemný, vtipný, ale nějak kolem mě proplul. Musím říct, že od autorky top jiné knihy, ale tento neurazí.

Ewe291
23.02.2024 3 z 5

No tak ja neviem pohybujem sa medzi 3 a 4* ale skor 3 chybala mi tu chemia a podrobnejsi opis postav a viac akcie


Michelleee
09.02.2024 3 z 5

Další příjemná oddechovka od autorky, ale za mě jedna z těch slabších.

kacenka6144
31.01.2024 4 z 5

Na knížku jsem se chystala už dlouho a nakonec jsem ji přelouskla za jeden odpoledno-večer. Byla jsem totiž zvědavá, co se stane za pět let. A stálo to za to. U tohoto druhu literatury očekávám předem danou linku příběhu a byla bych zklamaná, kdyby bylo všechno jinak. Pokud někdo touží po drmatech plných zvratů, musí si zvolit jiný žánr a nebo alespoň jinou spisovatelku.

Majka1979
08.01.2024 5 z 5

Veľmi dlho som knihám od autorky odolávala, pretože boli časy, kedy mi jej knihy vyslovene nesedeli. Ale počula som, že jej terajšie knihy sú naozaj veľmi dobré, tak som sa nechala presvedčiť a siahla som po jej novinke a musím povedať, že vôbec neľutujem.

Naozaj táto kniha mala všetko to, čo od knihy očakávam. Mala pútavý príbeh, v ktorom sa stretávame s Felicity a Leom. Dvoma ľuďmi z dvoch odlišných svetov.
Jedno leto, jedna láska, ktorá má byť len flirtom, pretože akákoľvek spoločná budúcnosť je nemožná. Jeho spoločenské postavenie mu to nepovolí. A tak lúčenie sa s veľkou láskou je ťažké.

Ako dopadne ich láska? Naozaj sa dá zabudnúť a žiť podľa predstáv iných? Alebo časom človek zistí, o čo prišiel a pokúsi sa to napraviť? A čo ak je už u jedného pre návrat neskoro?

Určite neľutujem, že som si príbeh prečítala prečítam si aj ďalšie od autorky.

Evaho73
31.12.2023 2 z 5

Trochu rozprávky, trochu fňukania, ale aj humoru a zopár pekných vedľajších príbehov. Postavy boli trochu infantilné a ich správanie bolo nepremyslené.
Mám pocit, že od tejto autorky čítam stále jeden a ten istý príbeh znova a znova, len s malými zmenami. Dúfam, že Penelope vie ponuknúť aj niečo iné...

jana1874
31.10.2023 3 z 5

Četlo se to dobře (hlavně po 1/3 se příběh víc rozjel), ale i tak tady bylo pár drobností, které mi úplně nesedly.

Postavy byly z úplně jiných kruhů, ale našli v tom druhém svou spřízněnou duši Leo chtěl splnit všechna očekávání, která na něj byla kladena, nechtěl nikoho zklamat ani mu ublížit. Ale přeci ten, kdo pak se svými činy musí žít, jsme my sami. A proto je třeba se chovat ke všem fér, a to včetně sebe sama.

Bavil mě Leův bratranec a ty jeho řeči. Během příběhu byl velký obrat v jeho chování, a bylo mi líto důvodu, který ho k této změně přiměl. Jeho slova k Leovi na konci byla velmi upřímná a pravdivá

V knize se střídají úhly pohledu hlavní hrdinky a hrdiny.

Je to taková romantická jednohubka, nad kterou nemusíte moc přemýšlet, což se někdy hodí.

Čistě můj dojem - Od autorky je to má třetí kniha, a možná se mi jen povedlo se trefit, ale měla jsem trochu dojem, že to čtu už potřetí Aristokrat měl podobné schéma jako ty dvě minulé, co jsem četla - poznají se a zamilují do sebe, stráví chvíli spolu, ale z nějakého důvodu se musí rozloučit, za pár let se potkají znovu, a stále se mají rádi.... ta podobnost byla zarážející. Ale knihu mám zařazenou ve Výzvě A-Z, kde splňuje název knihy začínající na písmeno A , tak jsem nečetla anotaci, než jsem ji začala číst, jinak by to bylo jasné, jelikož v anotaci knihy je toho prozrazeno hodně

Ála1968
10.10.2023 4 z 5

Začátek měl pomalý rozjezd a chtěla jsem to vzdát.Jsem ráda,že jsem vytrvala.Jak mě začátek nechytil,tak jsem od 2/3 knihy jen brečela.To se vážně povedlo

Hypatia1010
12.08.2023 3 z 5

Celkem příjemné oddechové čtení, ačkoliv trochu mimo obvyklý rámec autorčiny tvorby. U některých pasáží jsem se i docela bavila, ale místy mi příběh připadal hodně přitažený za vlasy a našla se i nějaká hluchá místa.
Felicity mi imponovala svou samostatností a odhodláním jít si za svým snem a něco dokázat. Přitom však byla vždy připravená pomoci druhým. Jen mě trochu mrzelo, že si stále udržovala určitý citový odstup od své pěstounky, která ji evidentně považovala za svou "adoptivní" dceru.
Leo vcelku zapadal do představy současného britského šlechtice, přesto nebo možná právě proto mi k Felicity zas tak moc nepasoval. Nevyhnutelnost jejich rozchodu mi vlastně připadala v této situaci přirozená a logická. Předvídatelné zakončení příběhu mě však nezklamalo.
Dost mě bavil Leův bratranec Sigmund. Obrat v jeho chování nebo spíš jeho důvod mě malinko vyvedl z míry, protože takové rozuzlení jsem nečekala. Vlastně jsem si ho díky tomu oblíbila ještě víc a přála bych mu druhou šanci na lásku, tentokrát se šťastným koncem.

Nermal
24.07.2023 5 z 5

Zdaleka to nebylo tak špatné, jak se tu píše. Já jsem si knížku velice užil. A jak říkají i sami hrdinové příběhu, kdo něco takového sám neprožil, nikdy nepochopí, jaké to je.
Někdy je to vyprávění docela ponuré, pravda. Ale od druhé poloviny to získá spád a nemůžete knížku pustit z ruky.
Doporučuji k přečtení, také vzhledem k Sigovým výstižným hláškám i jeho osudu.

mikika
22.05.2023 2 z 5

no teda, od autorky jsem zvyklá na lepší. obvykle mají její knihy nějaký šmrnc, vtip nebo něco. ale tohle byla jen hromada patetických blábolů. nuda. škoda i jen do vlaku...

kristy.books
09.04.2023

Aristokrat bola taká typická "wardovka", na aké sme u autorky zvyknutí - nenáročná romantická (možno až trochu sladká) oddychovka. Príbeh bol fajn, ale nemôžem povedať, že by sa u mňa dostavil nejaký wow efekt.

Felicity bolo milé, niekedy trochu bláznivé dievča, ktoré si však od väčšiny ľudí držalo odstup. V detstve prišla o matku, a keďže nemala rodinu, putovala od jedného pestúna k druhému. Viackrát sa sklamala, preto si nikoho nechcela pripustiť viac k telu, aby už nezažila podobnú bolesť. 

Leo pochádzal z bohatej rodiny, z čoho preňho vyplývali mnohé povinnosti, predovšetkým nájsť si adekvátnu manželku a splodiť dediča, aby mohol pokračovať jeho rod. Tento život sa mu zrovna nepozdával, ale nechcel sklamať svoju rodinu, takže sa ocitol vo veľmi komplikovanej situácii. Páčila sa mi jeho babka, ktorá si tak nepotrpela na pravidlá a dokázala Lea pochopiť.

Prekvapením pre mňa bol Sig, Leov bratranec, ktorého som najskôr moc nemusela, no postupne som si ho dosť obľúbila. Ukázalo sa, že vôbec nie je taký zlý, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. A keď sa mu neskôr stalo to, čo sa mu stalo, mi preňho puklo srdce.

Príbeh je rozdelený na dve časti. Prvá (dlhšia časť) sa odohráva počas leta a druhá o 5 rokov neskôr. Trochu viac sa mi páčila prvá časť, lebo potom sa mi zdalo, že sa všetko dialo príliš rýchlo (aj vzniknutý "problém" sa vyriešil pomerne ľahko a rýchlo, vôbec by mi nevadilo, keby to autorka trochu viac rozvinula). 

Jita160
08.04.2023 3 z 5

Připravte se na pořádnou dávku romanťárny.
Ze začátku mě spisovatelka docela zmátla působilo to jako by psala o puberťácích a ne dospělých lidech. Ty dialogy na mě působily dětinský.
2. půlka už byla mnohem lepší rozjel se příběh plný citu lásky a strachu z odloučení.Jiskření a vzájemná přitažlivost byla silná a nešlo jí odolat.
Aristokrat a studentka práv byli polovičky jednoho celku ale museli si projít bolestí a vším co k velké lásce patří.
Bratranec Sigov by si zasloužil pokračování .

,, Někdy... nechat někoho odejít může být stejně důležitým projevem lásky jako se ho držet"

ve.rena
25.03.2023 4 z 5

Příjemné, oddechové čtení, nic složitého na myšlení.

petusska01
20.03.2023 2 z 5

Som šokovaná. Úplne som očakávala niečo iné. Od autorky som zvyknutá na iné. A stále som na niečo len čakala a to niečo neprišlo... Hlavné postavy boli nudné, Leo bol podľa mňa absolútne nepríťažlivý človek, bez vtipu a šarmu. Felicity sa mi páčila v rámci jej samostatnosti ale podĺa mňa s tým svojim strachom a plánovaním mala určite nejakú diagnózu. Ako aj on, keď za 5 rokov sa nevedeli nikam pohnúť v živote. SPOILER: Keď Lea Felicity našla v Anglicku v stave akom bol, myslela som si, že príde zvrat a dá sa dokopy so Sigom, ktorý bol z celého príbehu najvýraznejsia postava :) Potom teda už prišlo na lámanie chleba a ten koniec bol celkom rýchly, vďakabohu. Taký presladený. Ale najviac som sklamaná z tých nemastných hlavných postáv, tú chémiu medzi nimi som vôbec necítila veru. Ale teda okej, čo kvitujem je celkom morálne náročná téma rozvodu a nevery a podobne. Ale za mňa tentokrát e-e.

MAU256
03.03.2023 5 z 5

Krásně čtivý příběh letní lásky, která měla mít pouze určitý čas trvání. A vážně si myslíte, že to takhle se srdcem jde, dát mu jen vymezený čas a pak prostě jít dál? Byli naivní :-). Moc se mi líbil Sig, jak si Felicity stále dobíral, byl bezstarostný, až jednoho dne na něho přišla také řada. A poznal, jaké to je, když se člověk bezhlavě zamiluje, bohužel, jemu zrovna osud moc nepřál. Ale jinak byla knížka za mě super čtení, můžu jen doporučit.

Jaruš71
15.02.2023 5 z 5

Pěkná romantická pohádka, moc hezky se četla

knihomolkaL
02.02.2023 3 z 5

Romantický příběh - jako obvykle s různými peripetiemi. Hrdinové vcelku sympatičtí, ale nějak mě to tentokrát tak úplně nepohltilo.

Kristy.Seb
29.01.2023 4 z 5

V životě jsou chvíle, kdy se prostě rozhodneme skočit do ohně, i když víme, že se spálíme.

Nejlepší věci v životě tě často překvapí.

Vět tomu, že člověk je takový, jaký se ti ukáže na první pohled.

Smyslem života je milovat celý svým srdcem a duší.

Milý příběh.

Ms.Floyd
28.01.2023 1 z 5

Několikrát jsem se musela ujistit, že čtu knihu od Penelope Ward a ne nějakou YD literaturu začínající autorky. Přeslazení hlavní hrdinové s těžkostmi v životě, nepropracovaní, jen takoví povrchní a stejně takový byl i přeslazený příběh se životní zamilovaností víceméně od první stránky, "zvrat" víceméně žádný... Chtěla jsem odložit po prvních stránkách, ale nakonec jsem dočetla. Lituji ztraceného času a vyhozených peněz za tuto knížku.
Jinak se plně ztotožňuji s hodnocením Siegrid a Tesset.

Autorovy další knížky

Penelope Ward
americká, 1975
2019  87%Nesnáším tě
2019  85%Rebelský dědic
2019  84%Rebelské srdce
2020  84%Drzý bastard
2020  81%Hříšné dopisy

Kniha Aristokrat je v

Právě čtených3x
Přečtených253x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených11x
Knihotéce199x
Chystám se číst168x
Chci si koupit36x
dalších seznamech7x