Araba nemiluj

Araba nemiluj https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369763/bmid_araba-nemiluj-25D-369763.jpg 3 33 11

Príbeh plný napätia, lásky a zrady. Osemnásťročnú Ninu predá jej vlastná sestra do otroctva prostitúcie. Odmieta sa však podriadiť a búri sa proti spôsobu života, do ktorého ju nútia. Jedného dňa jej Mustafa, jeden z najbohatších ľudí Saudskej Arábie, ponúkne manželstvo. To však u nej neprichádza do úvahy, a preto sa rozhodne ujsť. Keď sa jej podarí zorganizovať útek, je bez peňazí a strechy nad hlavou. Zničená blúdi ulicami, až stretne Dávida, ktorý jej pomôže znova sa postaviť na nohy. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že sa príbeh končí. Minulosť ju však dobieha a pomsta je blízko...... celý text

Přidat komentář

ujunka
05.11.2022 odpad!

Tohle se fakt nedá. Nedočetla jsem....

alnahu
16.09.2022 3 z 5

Příběh sesterské zrady.Osmnactiletá Nina je díky své sestře prodána do otroctví ,kde pod hrozbou smrti musí dělat prostitutku.Nakonec si jí koupí bohatý arab ,podaří se jí sice utéct ,ale její další osud není lehký.Smutný příběh o lásce a zradě.


katie.k09
21.07.2022 odpad!

Po přečtení, které mi dalo opravdu zabrat, jsem v šoku, že to tady má nějakých 60÷
To má být za co? Za ,scifi, zápletku, kterou neuvěří ani naivní holka ze sedmé třídy? Za jednoduchý styl, který by, naopak, ta holka zvládla jistě lépe?
Má to být pohádka pro ženský u plotny, které mají manžela každý den v hospodě na obligátních deseti kouscích? Naděje, že se dějí zázraky? Reklama na arabský svět, jeho bezmeznou krásu?
Autorka už toho vydala víc, tak očividně něco táhne...
Už nikdy víc knihu od ní.

japam
30.12.2021 5 z 5

Nebyla špatná,ale už jsem četla lepší.

pavlina0821
06.05.2021 odpad!

Po přečtení knihy Slzy pro Araba jsem si myslela, že horší už to být nemůže. A může. Autorka zřejmě v dětství hodně sledovala telenovely, ale i ty jsou důvěryhodnější, než tohle. Čiší z toho strašná naivita, jakoby to psala žákyně cca šesté třídy, která se dostává do puberty. V každé přímé řeči "och" a "ach" a ty dialogy.......... no koment. Na konci pak happyend, jako opravdu že zmiňované telenovely. Další už opravdu číst nebudu.

gargamelka
02.05.2021 3 z 5

Rozhodně zajímavé téma, detektivní rovina, ale místy bych ocenila větší náboj. Velké plus za to, že všichni Arabové nejsou zlí, ale dokáží se k ženě chovat.

Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Mne sa páčila, Mirka je výborná autorka na arabskú tématiku.
Určite O D P O R Ú Č A M siahnuť aj po jej ďalších knihách. ❤

Janča1532
12.09.2020 5 z 5

Kniha se četla velice dobře.Můj názor je takový pohádkový,Mustafa který je Arab a navíc hodný a slušný člověk,vše dělá pro manželky,první manželka mu umře v náručí co ho dost sebere,druhá manželka se zaplete se sloužícím,když na to Mustafa přijde,na popud třetí manželky jim dá svobodu a můžou odejít,třetí manželka Nina to má těžší,do tý se zamiloval,ale i jí nakonec dá svobodně se rozhodnout a může odejít,což udělá,ale pořád ho má uloženýho v srdíčku.Pohádka skončí hapyendem.

zulvisek
14.07.2020 3 z 5

Z této knihy jsem taková rozpačitá.Nebyla úplně špatná,spíš takové to neurazí nenadchne

Denisa_a
30.12.2019 3 z 5

Knížka byla skvělá, né že né... Ale asi jsem jen čekala víc.Je psáná hodně jednoduše ale to nevadí. Hodně náhod kdy se zrovna někdo objeví atd.
Četla se dobře a rychle. Ale chybí tam to WOW...
Zajímavé téma z prostředí prostituce, drog a mafiánů. Nina, hlavní hrdinka byla prodána do otroctví vlastní sestrou a poté nucená provdat se za přiděleného manžela, který si jí koupil. Ještě nikdy jsem nečetla příběh o tom, že by byl manžel velice hodný a s manželkou to až takhle zamávalo... Že se z toho až pomátne ;-)

veronika0382
05.12.2019 4 z 5

Kniha nás zavede do podsvětí prostituce a pasáků, drog, věznění a moderního otroctví. Poté nás zavede do Saudské Arábie a nastíní nám tamní zvyky. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách