Apokalypsa Z: Začiatok konca

Apokalypsa Z: Začiatok konca https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269351/bmid_apokalypsa-z-zaciatok-konca-lFA-269351.jpg 4 317 86

Apokalypsa Z série

1. díl >

Mŕtvi ožívajú... Ľudstvo vymiera... Nadišiel koniec sveta... Záhadný incident v Rusku, len krátky oznam v televíznych správach – to je jediné varovanie pred tým, že civilizácia bude čoskoro zničená nenásytným vírusom, ktorý premieňa ľudí na monštrá. Právnik, ktorý stále smúti nad smrťou svojej mladej manželky, sa pustí do písania. Považuje to za akúsi formu terapie. Neočakával však, že jeho anonymný blog a denník sa napokon stanú záznamom o posledných dňoch ľudstva. Vlády sa zo všetkých síl snažia zastaviť vírus zombie, ľudia prepadajú panike, zriaďujú sa takzvané bezpečné body, vo svete vypuká chaos, čoskoro sú všetci muži, ženy i deti odkázaní sami na seba. Vyzbrojený len provizórnymi zbraňami a vôľou žiť bude tento preživší poslednou šancou ľudstva proti zlu, ktoré dostalo meno Apokalypsa Z. Kniha s podtitulom Začiatok konca je prvou časťou románovej trilógie španielskeho autora, ktorá vyšla vo viacerých prekladoch a stala sa bestsellerom v Španielsku, Brazílii či Taliansku, najväčší úspech prekvapivo zožala v Spojených štátoch, kde sa vydania ujala spoločnosť Amazon.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Premedia
Originální název:

Apocalipsis Z: El Principio Del Fin , 2007


více info...

Přidat komentář

m2056
10.09.2023 1 z 5

Zajímá je kniha prvních 20 procent pak kniha je moc čitelná a nebaví skoro vůbec.

Belisima
11.07.2023 3 z 5

Docela napínavé to bylo.


robin9739
28.10.2022 3 z 5

Povedená, ale ničím výjimečná postapokalyptická jednohubka.

21olaf
03.10.2022 4 z 5

Tato kniha se povedla. Rychle do knihovny pro další část.

Stanas513
12.09.2022 3 z 5

Tak nevím, apokalyptická témata mi celkem sednou, ale toto už je asi moc. Zombíci by mi možná učarovali ve věku teenagerů. Zamluvila jsem si třetí díl, ale myslím, že už to ani nedočtu...

maphiosso
09.07.2022 3 z 5

Nenáročná survival jednohubka, na kterou si za pár dnů už ani nevzpomenu. Příběh sice jakž takž plyne svižným tempem, chybí ale jakékoliv poselství nebo hlubší přesah. Deníková forma, která jistě fungovala v době, kdy kniha vycházela na pokračování na internetu, není v souhrnném knižním vydáním to "pravé ořechové". Po pokračování v nejbližší době nejspíš nesáhnu.

pepua
25.06.2022 2 z 5

Nedočetl jsem, příběh se nevyvíjel nikterak zajímavě a styl vyprávění psaním blogu dělá z knihy těžko snesitelnou nudu.

Bafy
12.06.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, co k tomu dodat ..... možná jen že takto lidé tvoří realitu aniž by si to uvědomili....

work
21.04.2022 4 z 5

Zajímavé překvapení ze Španělska, které mě opravdu bavilo, a to hned z několika důvodů:
- příběh je napsán mnoho let před covidovou epidemií, přesto mě až mrazilo, jak přesně je tu popsán nástup něčeho podobného. Od události "někde daleko, kde se mě netýká" do "je to u nás v ulici" uplynou řádově jen týdny. Vládní opatření sice mají vše pod kontrolou, ale nezabrání vůbec ničemu. Smutně vizionářské.
- v příběhu hrají velmi významnou roli Ukrajinci. Obrovská náhoda, ale mít takhle oba prvky v knize, vydané před desetiletím, je přinejmenším k zamyšlení.
- významnou roli zde hraje i kocour, který navzdory apokalypse zůstává typickým kocourem. Některé věci se prostě nemění.
- je kumšt vytvořit knihu o zombie a nepoužít ani jednou (!) slovo zombie.
Celkově je to velmi pěkně napsané, zejména v první polovině opravdu napínavé a veskrze reálné. Druhá půlka už je jen jakousi ´road movie´, která se nijak významně neliší od jiných post-apokalyptických vyprávěček. S uvážením žánru jde ovšem zcela jistě o nadprůměr, a pokud vám nevadí občasný naturalistický popis některé z chodících mrtvol, určitě stojí za přečtení.

Zzuzzka
07.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Zombie apokalypsa z pohľadu osamoteného tridsiatnika. Najviac sa mi páčil začiatok knihy s opisom vzniku a postupu nákazy a reakcií politikov, médií, obyčajných ľudí, koniec zásobovania, internetu, energií, postupný pád civilizácie. Bolo to veľmi realistické. Neskôr, keď opustil svoj dom, už skôr pripomínal hrdinu z béčkového filmu...vždy na poslednú chvíľu unikol smrti, vymyslel riešenie a ešte všetko stihol zapísať a dokonca v kópii.
Zombíci dobre vykreslení, len mi nedávalo logiku, že voda bola pre nich prekážkou. Mnohí tam predsa museli spadnúť a vlny ich môžu unášať do nekonečna. Tiež Lúculo sa správal skôr ako pes a nie kocúr.
Kto čaká druhú Svetovú vojnu Z, bude mierne sklamaný.

Naraca
11.01.2022 5 z 5

Hlavní hrdina je báječně připo**aný a chybující klikař, což mě neskutečně těší. Obdivuju otrlé a nesmrtelné ostrostřelce, kteří si vědí vždy rady, ale s chlápkem který si píše deník ve světě nemálo podobném tomu v mé oblíbené hře (7 Days to Die) se jednoduše snáze sžívám. I tu kočku jsem přetrpěla, konec konců jsem nedávno dočetla Bobiverzum .

uminaa
28.11.2021 5 z 5

Výborná kniha!!! Podľa mňa práve to, že príbeh bol písaný formou denníka, dodáva knihe na autenticite. Hlavný hrdina mi bol sympatický a budem mu držať palce pri jeho ďalšom putovaní svetom ;)

Erlif
16.11.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla za tři dny, to už se mi dlouho nestalo. Příběh je vyprávěn formou deníku hlavního hrdiny, trocha přímé řeči a dialogů tu je, ale opravdu málo.. A přesto to knize neubralo na čtivosti. Autor má neuvěřitelnou představivost a umí to sakra dobře popsat. Za mě rozhodně pecka!

ThomasRuhe
07.11.2021 3 z 5

Knižní zážitek bych označil za solidní. Autor zvolil koncepci, kdy příběh je vyprávěn z pohledu obyčejného chlapíka, který nákazu zpočátku sleduje v televizi a později mu dorazí až na jeho dvorek, a on je nucen jednat. Nemohu říct, že by mě v ději něco překvapilo nebo že by stránky obsahovaly velkou originalitu. Na druhou stranu se přesto jedná o slušné spisovatelské řemeslo. Plusem je i to, že hlavní postava je sympaťák ( i s kocourem) takže není těžké mu fandit.
Kniha je součástí trilogie, takže příběh končí nekončí a samotný hlavní hrdina na závěr zve všechny čtenáře k dalšímu dílu...

Schary
12.10.2021 5 z 5

Výborná kniha, která docela realistický popisuje zombie apokalypsu. Člověk docela podlehne atmosféře a fandí hlavnímu hrdinovi!

maximus13
19.04.2021 5 z 5

Takto má vypadat kniha o apokalypse!!! Moje top kniha. Napínavý děj. Hordy, ale opravdu zombíků!!! Tak konečně kniha u které jsem se výborně bavil. Moc jsem se vždy těšil, až si k ní opět sednu. Perfektně jsem si u knihy odpočinul a přišel na "jiné myšlenky". Jdu na druhý díl knihy.

Maggot.87
29.03.2021 3 z 5

K tématu nic nového; ale jeptiška je: "holka jedna" a to se taky počítá

katallinka
18.02.2021 5 z 5

V této době je to poměrně děsivé čtení, ale o to možná lepší. Moc se mi líbil styl psaní (deníkové zápisy). Rozhodně to přidávalo na čtivosti a děj pěkně ubíhal. Navíc přidána hodnota Lúculo. Kdo by nemiloval protivného kocoura při apokalypse Z.

lumpíkcz
25.01.2021 4 z 5

Slušně se to čte .

Melic
23.01.2021 3 z 5

Vesměs se shodnu s mnohými hodnoceními zde. Jedná se o ohrané téma (nemrtví, vznik samozřejmě v Rusku), avšak poměrně slušně zasazené do našeho světa. Dobře se čte, nenudíte se (na druhou stranu pokud knihu odložíte na nějakou tu chvilku, netrpíte nedočkavostí, jako u některých strhujících děl) a navíc mám rád kočky :-)

Štítky knihy

španělská literatura zombie postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Manel Loureiro
španělská, 1975
2016  85%Začátek konce
2018  83%Temné dny
2022  84%Hněv spravedlivých
2021  70%Brána

Kniha Apokalypsa Z: Začiatok konca je v

Právě čtených2x
Přečtených406x
Čtenářské výzvě41x
Doporučených22x
Knihotéce185x
Chystám se číst174x
Chci si koupit70x
dalších seznamech9x