Temné dny

Temné dny https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387181/bmid_apokalypsa-z-temne-dny-Zrh-387181.jpg 4 152 41

Apokalypsa Z série

< 2. díl >

Nadešel konec civilizace. Pryč jsou internet, televize i mobilní telefony. Není nic, co by člověku připomínalo, že je stále lidským tvorem. Apokalypsa začala. Zbývá už jen jediný cíl: PŘEŽÍT! Španělsko se zmítá se v osidlech globální pandemie měnící lidstvo v nenasytné zástupy krvelačných monster. Ze slibovaných bezpečných úkrytů se staly smrtící pasti, bezpráví a chaos pohltily zbytky dřívějších symbolů autority, občanská válka zničila byť jen stíny zaniklé civilizace. Snad jediným dosud bezpečným místem jsou odlehlé Kanárské ostrovy, kde se ukrývají uprchlíci před běsnícím virem. Jakýkoli jejich pokus o zvrácení situace však hrozí navždy zmařit neúnavně narůstající zástupy nemrtvých spolu s neméně osudovou lidskou zbabělostí a zradou… Volné pokračování slavného díla Apokalypsa Z. Začátek konce... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Romány

Vydáno: , Argo
Originální název:

Apocalipsis Z: Los días oscuros , 2008


více info...

Přidat komentář

Ferda43
30.12.2023 5 z 5

Mě prostě postapokalyptické romány baví. A tenhle mě baví hodně. Neskutečně strhující a nepředvídatelný děj. Konec je pro mě brutální a nevím, jak vydržím než seženu třetí díl:))

"Kdo, kurva potřebuje infekci, aby vyhubil lidskou rasu. Vystačíme si sami! "

21olaf
16.10.2022 5 z 5

Pokračování nezklamalo.


maximus13
23.08.2022 5 z 5

Po pravdě za mě 4,5*. Pořád má kniha neuvěřitelný spád, ale ubírám půl hvězdy za některé již malinko překombinované situace a za to, že se tam už začíná vkrádat politika (které máme všichni plné zuby). Celkově však hutné kosení zombies stále pokračuje, takže vzhůru na ně!

Stanas513
19.07.2022 3 z 5

Opět jsem sáhla po druhém dílu bez toho, že bych četla první. Důvod, proč k apokalypse došlo, je popsán v knize, takže čtenáři nijak nevadí, že čte druhý díl (alespoň mně to nevadilo...). Zato konec knihy je bez konce a já už si nejsem tak jistá, že ten třetí díl budu shánět. Nějak mi ti zombíci už nesedí. Člověk se mění a jeho chuť ke čtení různých žánrů také :-)

Zzuzzka
06.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Na rozdiel od jednotky nie je písaná denníkovou formou, čo mi viac vyhovuje. Knihy so zombie tématikou milujem, táto je z tých slabších... Dej by bol v pohode, ale niektoré momenty boli proti logike a doterajšiemu vývoju postáv. Veteráni, ktorí prežili rok medzi zombikmi a sledovali v priamom prenose pád civilizácie, sa tešili na chladené pivo a obchody s oblečením na Lanzarote a boli nesmierne prekvapení, že musia do karantény...Vadilo mi množstvo opakujúcich sa opisov myšlienkových pochodov hlavného hrdinu a niektoré úplne wtf dialógy, ako z nejakej young adult knihy (napr. viackrát je spomenuté, že nášmu hrdinovi pri prechode zamorenou nemocnicou steká studený pot od strachu, pobije sa s pár zombíkmi a keď má vziať batoh s liekmi, prehlási, že dokelu, je ťažký, o päť minút budem spotený ako prasa...) Po viacerých takých hláškach som bola pevne rozhodnutá, že trojku čítať nebudem, ale ten otvorený koniec mi dojem z knihy trochu vylepšil.

oldsoldier
28.01.2022 3 z 5

Slabší než první díl, ale pořád se jedná o příjemnou oddychovku, která určitě není ztrátou času. Jsem zvědavý na závěrečný díl této trilogie, protože cliffhanger na konci této knihy slibuje zajímavé pokračování.

pavel.2
03.01.2022 1 z 5

Shrnuto: nuda od začátku až do konce.
Jelikož mám knihy o zombíkách v oblibě, tak jsem knihu neodložil a dočetl, ale i tak bylo už od prvních stran jasné, že to není ono... Občas ale nastane nějaký zvrat, který z knihy udělá dobré počtení - což byl taky důvod, proč ji neodložit. Ale žádný takový zvrat nenastal...
Dá se říct, že kniha je plná akce. Ale postavy jsou ukrutně ploché, občas jsem měl dojem jakoby tam byla jen jedna hlavní postava a ostatní jsou jen jeho částí, pro doplnění děje...

Schary
01.12.2021 4 z 5

Oproti jedničce rozhodně slabší. Děj už není tak nášlapný a v knize se projevuje, že člověk je sam sobě největším nepřítelem!

uminaa
28.11.2021 5 z 5

A opäť sa jedná o veľmi dobrý príbeh!!!

"Ukážem vám strach v hrsti prachu." P.C. Elliot

pupopony
26.10.2021 5 z 5

Mám tento styl psaní moc rád. Je to prostě uvěřitelné, bohužel

Denisa.knizky
25.10.2020 4 z 5

Druhy dil trosku slabsi nez prvni, kazdopadne ne natolik, abych si neprecetla dil nasledujici. Pribeh ma spad, jen neni tak neocekavany jako ten prvni a priznam se, ze mi leze troche na nervy hlavni hrdinka:D. Kazdopadne je to kniha, ktera patri do knihovny kazdeho, kdo ma rad post-apokalyptickou literaturu.

KapitánSmrt
29.09.2020 2 z 5

Opuštění deníkového formátu vítám, přeci jen to přispívá napětí. Fajn je opět popis úpadku civilizace a pozadí světa během a po apokalypse. Bohužel, vše ostatní je dost podprůměrné. Autor není úplně zručný spisovatel a nedokáže plně vtáhnout do jeho fikčního světa. Navíc postavy jsou často spíše jen karikatury, ne živoucí a dýchající lidé. Hlavní hrdina se postupně stává dost otravným a neustálé opakování toho, jak jen o vlásek a se štěstím opět vyvázl, je dost ubíjející. Přesto nelze upřít, že kniha je napínavá a schopnější autor by z ní mohl vytvořit žánrovou klasiku. Takhle ale třetí díl pořídím leda tak ve slevě nebo v knižní nouzi.

karantena
26.09.2020 5 z 5

Za mě byl tento díl mnohem lepší.Více postav,více akce,více napětí.Těším se na další díl.

Storm.b
24.08.2020 3 z 5

Mírné zklamání oproti prvnímu dílu, který byl daleko vymazlenější. Temné dny působí trochu uspěchaně, jako ušité horkou jehlou. Některé pasáže byly vyloženě slabé a jen na efekt (např. hrdinové už rok statečně bojují se zombíky a úspěšně řeší nejrůznější zdánlivě bezvýchodné situace, ale v jednu chvíli se naprosto nesmyslně vzdají a chtějí se nechat zabít jen proto, že jim došel benzin. Cože?).
Kromě výborného dua advokát+Prit působí ostatní vztahy poněkud rozpačitě. Hlavní hrdina v prvním díle a na začátku druhého řeší, jak je strašné, že se zamiloval do tak mladé dívky, a že by nejspíš neměl... Ale tahle linie vyšumí naprosto do ztracena a najednou spolu ti dva prostě chodí a hotovo. Nemluvě o tom, že o ní autor mluví chvíli jako o šestnáctileté, chvíli jako o sedmnáctileté...
Kocour, který v prvním díle obstarával většinu napětí (když už všichni ti lidé umírají, ať to přežije aspoň to nebohé zvíře) se z děje téměř vytratil a působí, že je autorovi na obtíž (v některých chvílích během boje zapomíná zmiňovat, co se s ním vlastně děje, aby to nějakou strohou zmínkou dohnal o pár odstavců dál). Příliš mi nesedla ani forma, kdy autor přeskakuje z ich-formy do er-formy.
Alespoň závěr se zcela vydařil a nechal mě v ukrutném napětí, jak bude příběh pokračovat dál. Ono jak se říká, druhý díl v trilogiích bývá často taková nezáživná vata mezi začátkem a finálem... doufám tedy, že ve třetím díle navážeme na kvality prvního.

LussyP
09.08.2020 5 z 5

Nevěřila bych, že to řeknu, ale druhý díl byl ještě lepší. Čtivé, napínavé a ten konec! Musím hned sehnat třetí díl.
Knize prospělo odložení deníku, několik dějových linek, úžasné hlavní postavy, naprosto reálné pojetí apokalypsy. Smutné je, že hrstka přeživších mezi sebou stejně válčí a zabíjí se.

Johnnyman
28.07.2020 5 z 5

Druhá kniha a opět nezklamala. Skvělé čtení ze světa zombie apokalipsy.

Cherryel
07.06.2020 5 z 5

Pěkné napsané. Příběh není pořád jen o boji se zombi,ale jsou tam neustále nějaké zvraty a změny.Právnika s přáteli čeká opravdu boj o přežití jak mezi zombi,tak i mezi živými.

Ludy1990
11.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Tento díl mě trošku zklamal.Docela mi tam chyběla forma psaného deníku.Bylo mi líto i sestry Cecilie,potom všem čím si asi musela projít,musela zemřít zrovna takto.Taky mi to tolik nepřišlo napínavé jako u prvního dílu ale i tak si to zaslouží 5 hvězdiček.Poslední věc co mě štve,že na další díl,musím čekat tak dlouho.

malpet
10.05.2020 4 z 5

Je to jako s Vetřelcem, nemůžu se rozhodnout který díl je lepší :-) opět skvělé napínavé čtení a nekonečné čekání na další pokračování.

andrej0867
05.05.2020 3 z 5

Prvy diel bol viac zombie survival, tento druhy je viac o politike.

Štítky knihy

španělská literatura zombie apokalypsa postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Manel Loureiro
španělská, 1975
2016  85%Začátek konce
2018  83%Temné dny
2022  84%Hněv spravedlivých
2021  70%Brána

Kniha Temné dny je v

Přečtených198x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených8x
Knihotéce126x
Chystám se číst58x
Chci si koupit24x
dalších seznamech6x