Apokalypsa II

Apokalypsa II https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191806/mid_apokalypsa-ii-hIW-191806.jpg 3 45 16

Apokalypsa série

< 2. díl

Pokračování 1. dílu Apokalypsa Novinář Petr Adam se probouzí v Dómu v Kolíně nad Rýnem – a nevzpomíná si, co se dělo v posledních dnech. Kolem něho se zvedá dlažba jako při zemětřesení, lidé začínají hořet. Započal čas Apokalypsy? Dokonce i papež Petr II., se zdá být posedlý démonem a pro odvrácení osudové hrozby nedělá nic. Poslední nadějí pro svět je záhadné tetování, které se náhle objevilo na Adamově těle. Jsou to pradávné kresby a symboly ukazující cestu k největším mystériím dějin lidstva. K původu zla.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Apocalyptic II , 2012


více info...

Přidat komentář

HollyUndead
20.10.2023 4 z 5

Dlouho jsem se rozhodoval, jestli pokračování této série a jejímu druhému dílu uberu ještě jednu hvězdičku či nikoliv. Nakonec jsem se rozhodl, že nechám 4*, protože autor pokračoval ve stejném duchu jako u dílu prvního. Jednalo se o velice zapeklitou četbu, která se přelévala z dobra ke zlu (a obráceně) v každé kapitole. Ani vlastně nevím, jestli jsem rád, že poslední díl této série není přeložený do češtiny a že si jej tedy, s velkou pravděpodobností, nepřečtu. Opravdu mi tyto dva díly daly dost zabrat. I v dobrém i v tom špatném. Nemusel jsem se nijak zvlášť nutit ke čtení, oba díly byly dost čtivé a napínavé, jen mi prostě nad některými věcmi rozum zůstával stát. Něco už na mě bylo trochu moc. Nicméně je to literatura, je to fikce, proto také nechávám 4 hvězdičky a nechám si (prozatím) neuzavřený konec nad touto zajímavou sérií.

cca
12.07.2021 3 z 5

Po dočtení ve mně příběh zanechal dost rozporuplné pocity... Na jednu stranu mě kniha upoutala, těšila jsem se co bude dál a "zhltla" jsem ji téměř na jeden zátah....Na stranu druhou už to bylo opravdu hodně překombinované. Ne že bych se ztrácela v mnoha dějových i časových liniích, spíše bylo tak nějak otravné, že jakmile se člověk začetl do nějaké části, ta hned skončila a následovalo spoustu dalších dějových linií a přeskočení v čase než jsme se zase dostali k té původní části. To by se ještě dalo odpustit, kdyby konec přinesl nějaké parádní seskupení všech linií děje dohromady, kdy do sebe všechno zapadne tak, že si jen říkáte, že to všechno dává smysl. To se tady ale bohužel moc nekonalo, protože příběh byl natolik zamotaný, že ani autor z toho nedokázal vyplést žádný "wau" moment. Možná kdyby byl přeložen další díl, byla bych překvapená... takhle dávám tři hvězdičky s tím, že jsem si knížku užila, ale byla až příliš zamotaná.


Mako123123
05.02.2021 2 z 5

Prekombinovaný dej, zbytočné až otravné preskakovanie v čase v prvej polke knihy (tie veľké mi nevadili ale tie v rámci týždna ma iritovali a prišlo mi to trápne), častý výskyt vaty a omáčky (vedľajšie postavy), "vše-riešiaca" avšak len málo vysvetľujúca záverečná (deus-ex-machina) kapitola a nedotiahnutý koniec.
Absenciu prekladu Apokalypsy 3. sa mi už ale nechce riešiť :P

Sabina335
07.04.2020 3 z 5

Vzpoura v Římě a abdikace Papeže. Celkem dobré téma, jako zpestření knihovny OK.

trudoš
16.06.2018 2 z 5

Poetika braku je v případě druhého dílu Apokalypsy dokonalá, ale celková zmatenost snad ještě dokonalejší. Místo toho aby Mario Giordano řekl něco naplno, motá se přes pět set stran v různých náznacích či opakujících se motivech, aby nakonec se staženým ocasem vyklidil scénu s obligátním „pokračování příště“. Tentokrát však příběh rozjel s mnoha fantaskními prvky, takže už nemůže být pochyb o žánrovém zařazení. Jen s tím neumí moc pracovat, jako by pro něj bylo důležitější to v příběhu mít, než použít - možná aby se to nerozbilo? Pročež všechny ty brány pekelné nebo bionické ruky přijdou kapánek nazmar. Ale mám pocit, že to už tak nějak patří k tradici velkého německého spektáklu.
Kdyby se autor celou dobu nebral tak smrtelně vážně, bavil bych se alespoň nadsázkou. Takhle převládal jen údiv nad tvůrčí imaginací, která se snaží popasovat s historickými skutečnostmi, aby byla alespoň trochu in jako Dan Brown. No, jsem zvědav, jestli se Knižní klub někdy odhodlá k vydání závěrečného dílu.

janasim
19.09.2017 3 z 5

Rozhodovala jsem se, jestli knihu ohodnotit třemi či čtyřmi hvězdičkami. Kniha se mi totiž dobře četla, udržela mě v napětí a zajímalo mě, jak to všechno vlastně je. Stejně tak kniha byla ale nepřehledná, vracela se do minulosti, zpět a zase do jiné minulosti... Ztrácela jsem se poměrně dost. Nejvíc mě ale štve, že vlastně nevím, jak příběh dopadl, vůbec nejsem ze závěru moudrá a za to všechno knihu hodnotím hůře než díl první.

ivzu77
12.01.2017 3 z 5

Druhý díl se zdál zmatenější, protože jste se v něm neustále vraceli v ději nejen o týdny, ale o sto let i a tisíciletí. Mně to určitě nevadilo, orientovala jsem se. Mám ráda symboliku, znaky, záhady a odhalování. V knize byla spousta věcí přiřazená za vlasy, ale Já ráda čtu i fantasy, takže mi to opět nevadilo.

Ketesh
19.07.2016 3 z 5

Největší problém knihy je v tom, že do češtiny nebylo přeloženo její další pokračovaní. Tedy mnoho zůstává nevysvětleno a jak se zdá, pro náš už napořád...

Ketesh
19.07.2016 3 z 5

Ze začátku knihy jsem byla (po zklamání z druhé poloviny prvního dílu) opět velice nadšena. Okolnosti se začaly alespoň trochu vyjasňovat. Bohužel se to však vrátilo zpátky do původních kolejí a místo nějakého rozuzlení se to všechno ještě více zkomplikovalo a ani na samém závěru nebyla spousta věcí vysvětlena.
Až do posledních stránek jsem byla přesvědčena o tom, že knihu bude hodnotit čtyřmi hvězdičkami, kde strhnu jednu jen za to, že děj byl celou dobu velice nepřehledný, protože jinak dle mého smyšlení, tak kniha měla naprosto vše, co od knihy očekávám. Ale vzhledem k tomu závěru, kde jsem nedostala odpovědi na spoustu otázek, tak strhuji ještě hvězdičku.
Knihy, obě, byly velice fain. Sice se obtížněji četli díky nepřehlednosti. Měly myšlenku a jazykově taky nebyly špatné (ač bych uvítala občas méně vulgarismů). Bohužel obě byly velice nepřehledné. Až tak nepřehledné, že mám pocit, že bych k nim teď potřebovala další knihu, které by mi posloužila jako atlas tím bludištěm.

Anie94
16.06.2016 2 z 5

Neskutečná blbost. První díl ještě by šel, ale ten druý je hrozná slátanina, asi jako kdyby pejsek a kočička vařili dort. Všechno bylo překombinované, nepravdépodobné, vykonstruované. Jednoduše to byla hrozna kravina.

MartinL
11.05.2016 2 z 5

Nic než slátanina a nastavovaná kaše. První díl mě opravdu bavil, ale pokračování je snad míněno jako parodie. Nedočetl jsem.

Andy6
10.07.2015 1 z 5

Jednička dobrá, ale dvojka s bionickou rukou mě nenadchla. V pulce už jsem se nudila a odložila. Nic moc.

Murysek
08.12.2014 5 z 5

... po shltnutí prvního dílu se pustíte do druhého a co se nestane? Další vlna překvapení, vysvětlení, doplnění znalostí a za mě super zakončení. (že by signor Mario při psaní závěru sledoval seriál Doctor Who? :D )
Není v tom tolik historie a reality, jako v knihách Dana Browna, také to není Dan Brown, ale ten nádech tam je. A koho zaujala Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a vůbec příběhy točící se kolem Templářů, všech možných náboženství a více či méně tajných sekt, tak těm Apokalypsu mohu jedině doporučit.

Master127
09.08.2014 5 z 5

Již 1. kniha ze série v sobě obsahovala napětí a podobný styl, jako má Dan Brown, takže při čtení 1. dílu jsem byl spokojený. Druhý díl, Apokalypsa II, navazuje na díl první a opět sledujeme boj uvnitř církve, kdy se snaží prosadit nebezpečný řád Nositelů světla, rozplétají se dějové linky jednotlivých postav, takže kniha opět pohltí každého, kdo má rád tento druh literatury. A podle závěru 2. dílu to vypadá, že nás čeká i Apokalypsa III.

ina77
29.03.2014 4 z 5

Podle mého, hodně dobré pokračování jedničky.

pikotek
11.02.2014

Jednička byla super, tak snad to dvojka nezkazí. Těším se na ni.

Autorovy další knížky

Mario Giordano
německá, 1963
2013  74%Apokalypsa
2014  63%Apokalypsa II
2016  72%Teta Poldi a sicilští lvi
2003  67%Tajemné pikle: Doktor Francin zasahuje

Kniha Apokalypsa II je v

Přečtených66x
Doporučených8x
Knihotéce110x
Chystám se číst25x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x