Antropologie náboženství

Antropologie náboženství https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115790/antropologie-nabozenstvi-115790.jpg 4 17 3

Antropologie zkoumá člověka jako komplexní bytost a k tomuto využívá poznatků přírodních i sociálních věd. Východiskem studia je pro ni odlišnost mezi vlastním a cizím. Jací jsou ostatní a co tato odlišnost říká o naší vlastní společnosti? Co definuje člověka? Takovéto otázky dělají z náboženství významný předmět studia antropologie. Publikace představuje základní témata oboru i současný vývoj. Zabývá se teoretickými přístupy k oboru antropologie náboženství i jevy, jako jsou mýty, rituály či symboly, a vztahy mezi kulturou, společností a náboženstvím. Kapitoly knihy je možno probírat v různém sledu (každá má úvod, shrnutí, bibliografii a poznámky). Teoretické otázky jsou ilustrovány případovými studiemi.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Portál
Originální název:

Anthropology of religion


více info...

Přidat komentář

monsun
07.06.2021 1 z 5

Koupil jsem si, protože první kapitola mi přišla super. Bohužel zbytek se moc netýká náboženství a není moc podložený, takže pro někoho obeznámeného se základními antropologickými koncepty nepřináší nový vhled.

richard7959
25.06.2017 odpad!

Gender, gender, gender everywhere.


hellena1523
30.01.2017 5 z 5

Čtivá a velmi dobře strukturovaná kniha. Oceňuji především jasné vymezení pojmů a bohatou bibliografii. Je super jako studijní materiál, ale i publikace, jíž si chce člověk rozšířit obzory. Více vědeckých publikací, které nejsou svým zpracováním odsouzeny k mučení studentů akademické obce, ale naopak jsou psané jazykem přístupným širší veřejnosti.

Štítky knihy

mýty a legendy náboženství symboly šamanismus rituály a obřady

Autorovy další knížky

Fiona Bowie
anglická
2008  76%Antropologie náboženství
1998  83%Moudrost Hildegardy z Bingenu

Kniha Antropologie náboženství je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Knihotéce12x
Chystám se číst17x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x