Antonín Dvořák

Antonín Dvořák https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139738/bmid_antonin-dvorak-XTH-139738.png 5 33 10

Kniha o Antonínu Dvořákovi vypráví příběh hudebního génia, o kterém lze bez nadsázky říci, že je nejslavnějším Čechem. Byl autorem nejhranějších skladeb v dějinách hudby, vychoval celou generaci svých následovníků v Čechách i ve Spojených státech, je symbolem české kultury pro celý svět. Obrazy a stručná vyprávění nás provedou životními osudy pokorného a prostého člověka, který nade všechnu slávu miloval svou rodinu a svůj domov. Autorka získala renomé nejen touto edicí, ale také monumentální knihou Historie Evropy. její knihy získávají pravidelně nominace i ocenění.... celý text

Přidat komentář

kozlík24
24.01.2024 5 z 5

Přehledně zpracovaný Dvořákův život. Velice zajímavé a poučné. Až na ty děti, v těch jsem se trochu ztrácela.

michall17
27.12.2023 4 z 5

Krásná kniha..


Andělský
21.09.2023 5 z 5

Útlá knížka, která Antonínu Dvořákovi ostudu určitě neudělala. Během čtení jsem poslouchal moji milovanou Humoresku. Každá stránka je ozdobená nádhernými ilustracemi. Velmi se mi líbilo vizuální pojetí melodií a hudby v podobě modro-zlatých ornamentů.

MilackovaN
13.12.2021 3 z 5

Moc hezký nápad, jen mi teda vadily zmatené informace o jeho dětech. /V roce 1877 umírá tříletý Otík./ /1886 Otík povyrostl.../ ?!

MiLiška
15.07.2021 5 z 5

Jak to jen napsat... Přestože ilustrace Renáty Fučíkové nepatří mezi mé nejoblíbenější, přesto si její knihy kupuji a čtu je. Jsou totiž úžasné! Při čtení této knihy jsem měla chuť poslechnout si postupně všechny zmiňované skladby, bohužel mám v tomto směru co dohánět! Knihu jsem si spolu s několika dalšími zakoupila nedávno v Levných knihách, snad se tak dostanou k co největšímu počtu čtenářů! Tato autorka i osobnosti, o kterých píše, si to rozhodně zaslouží!

Damato
21.02.2019 5 z 5

Dvořák a jeho Jakobín mě provází od mých asi 10 let, kdy jsem tuto operu poprvé slyšela a byla to láska na první poslech. Proto i pan Smetana promine, ale Dvořák je pro mě český skladatel 1 a jeho sláva hvězd se dotýká. CO prezentuje naši zemi za hranicemi? Přeci Budvar, knedlíky a za kulturu Dvořák. A byl to skladatel Par Excellenceel
A to že žil tak skromně a pro svou rodinu by dýchal- to je člověčí bonus, který jeho životu dodává ten správný takt. Za mě - kniha velice dobře napsaná a 5* si zaslouží.

Hanka_Bohmova
13.06.2018 4 z 5

Z literárního hlediska to není nic objevného, ale obrazový doprovod je opravdu překrásný.

M-arta
10.12.2017 5 z 5

Hudbymilovní knihomilové zřejmě v němém úžasu vypustí jen slastné: "Aach...".
Stručně životopisná knížka o Antonínu Dvořákovi je pojatá hlavně emotivně a obrazově. Osu tvoří názvy jednotlivých hudebních děl a pod každým krátké komiksové zpracování okolností, za kterých vznikly.
Nejznámější díla mají navíc celou svou dvojstránku se samostatným obrazem. Nádhera!

popeluška
25.02.2017 5 z 5

Právě dočteno a moc krásný zážitek mám z knihy :-) na který jen tak nezapomenu.....krásné ilustrace ....kniha se velmi povedla

pagac17
17.01.2015

Na 33 listech autorka mě přiblížila život našeho nejslavnějšího Čecha- skladatele Antonína Dvořáka. Vše bylo koncipováno ilustracemi autorky textu. Vše bylo přehledné a vyzdvihlo úspěchy skladatele, ale také jeho problémy, hlavně peněžní. Ty se mu ale vždy podařilo překonat díky jeho obdivovatelům , mecenářům. Jeho skladby zní nejen u nás, ale i po celém světě. Hlavně si je oblíbili Američané a i Angličané, co by velmoc 19. století. Jsem milovník hudby, hňlavně symfonické a tak zbožňuji jeho skladby. Jeho Slovanské tance, Novosvětská, Humoresky a další nemají konkureenci. Sám skladatel byl plodný ve své práci skladatele a učitele a dirigenta. Není divu, že jeho vypětí na něj mělo velký vliv i po fyzické stránce. Celý život jej držela jeho láska k jeho rodině a dětem. Je dobré, když se seznámí s touto knihou i mladí lidé, pro které je také určena.