Anna chce skočit

Anna chce skočit https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447773/bmid_anna-chce-skocit-j4F-447773.jpg 4 118 25

Anna chce skočit je první komiks Lucie Lomové pro dospělé čtenáře. Vypráví v něm nevšední příběh mladé ženy, které se jednoho dne znenadání rozběhne život nečekaným směrem a strhne nás na cestu s sebou. Jemným humorem odlehčuje vážná témata, změnami grafických technik pomáhá odlišovat dějové roviny. V rychlém sledu se střídají různá prostředí, příběh nás zavádí do Anniny minulosti i do jejích symbolických snů a nenechá nás vydechnout až k překvapivému finále.... celý text

Přidat komentář

Kochy84
13.12.2023 4 z 5

Jednohubka na půl hodinky. A vlastně docela dost povedená.
Jsem generace, která vyrůstala na Čtyřlístku, takže paní Lomová pro mě hodně let byla "Tak jak kreslí Anču a Pepíka". Ani nevím proč mě tak dlouho její dospělá tvorba míjela. Až nedávno na mě v Levných knihách vybafla Anna a že prý chce skočit. A to za tak lákavou cenu, že nešlo odolat.
Přemýšlím, co bych ke knize napsal aniž bych nějak moc spoileroval. Je to svěží, čtivé, rozhodně zajímavé. Na druhou stranu je to místy dost nepravděpodobné, bláznivé, vyřešení "temné " zápletky je blíže k tomu Čtyřlístku než třeba k nějakému detektivnímu thrilleru. Ale celkově to šlape, kresby jsou doslova nádherné a jestli máte někde v blízkosti Levné Knihy, šedesát korun rozhodně obětujte, tahle knížka za to stojí!

tatjana1737
02.12.2023 4 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILER !!!

Vyrůstala jsem na Anče a Pepíkovi, takže Lomová pro mě není zcela neznámou veličinou. Komiks na mě vyskočil v Levných knihách a zaujal, takže jsem ho na prodejně rovnou koupila. Kresbu / malbu / další techniky nedokážu úplně docenit, ale styl ilustrace se mi líbil, včetně odlišení časových rovin či snů, které měly jemnější kontury. V ději jsem se v jednu chvíli trochu ztratila (bazén a zápletka s mrtvolou), ale poměrně rychle se zase chytila. Děj zaujal, setkání se slavnou osobností pobavilo, ale ten konec... minimálně jen za ten dávám jednu hvězdu dolů.

Velmi zajímavá je historie vzniku komiksu i to, že poprvé byl vydán ve Francii.


jardacze
15.11.2023 4 z 5

Taková příjemná jednohubka. Velice mi zaujal styl ilustrace. Mám rád devadesáta léta a takovou tu realističtější kresbu a proto jsem si všiml spousty drobných detailů co si pamatuju z té doby. Je vidět, že autorka si dala záležet, aby kresba odpovídala tehdejším reáliím.
Příběh byl poutavý a za tu chvíli co se kniha dočte nebyl čas na nudu. Moc jsem se bavil i když je to všechno samozřejmě celé takové přitažené za vlasy.

Arkagas
25.09.2023 4 z 5

Narazila jsem na ni ve výprodeji v LK a dostala mě hned po otevření a přečtení první strany, takže šla se mnou domů. Krásné zpracování, silný příběh a česká tvorba. Co víc. I přesto, že se jedná o čtení cca na 30 minut ji vřele doporučuji :)

Moje hodnocení: 8/10

Greg25
25.09.2023 3 z 5

Krásná kresba a dobře se to čte. Ale na mě je ten děj místy příliš ulítlý, nebo spíš to v některých společenských aspektech, na které chce upozornit, tlačí moc na sílu. Takže vlastně nemám pocit, že je to šílený, jako spíš prvoplánově účelový. 65%

Obviously
26.05.2023 4 z 5

Tohle je divný komiks v tom nejlepším slova smyslu! Ilustrace mě moc baví a příběh je tak neuvěřitelný, že může fungovat právě zřejmě jen v komiksovém zpracování. Začátek na mě působil trochu fádně, ale pak mě strhl do surrealistického víru nepravděpodobných událostí ústící do uspokojivého konce.

popeluška
18.09.2022 5 z 5

Komiks jsem si maximálně užila. Moc se mi líbil a ten konec jsem nečekala :-))

Lka
02.09.2022 4 z 5

Taková komiksová jednohubka, přečteno za chvilku. Příběh mě bavil i když to bylo takové nereálné. A závěr mě opravdu překvapil. Moc krásné ilustrace.

bazyk21
27.07.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

Vidrholec
11.06.2022 5 z 5

Myslím si, že nadsázka a nepravděpodobnost ke komiksu patří, a tak mě obraty deus ex machina těšily. Autorčiny kresby mám moc ráda.

LimedkaMikki
10.04.2021 2 z 5

Komiks byl nudný. Kresba byla klasická, i když docela sympatická. Co se týče příběhu, tak název zněl lépe, než pak jak to samotné bylo napsáno. Ze spousty věcí, které se tam udály, jsem měla pocit deux ex machiny. Na jedno přečtení dobrý, ale do mé duše se to nezapíše.

ondjar0237
29.11.2020 5 z 5

Příběh mě bavil a výtvarné provedení je úžasné.

gargamelka
18.10.2020 4 z 5

Komiksová jednohubka. O naději, historii, náhodném setkání a dobrém člověku.

Elsinor024
28.08.2020 3 z 5

Kresby jsou opravdu povedené, i ty decentně erotické. S příběhem už je to bohužel slabší.
I když na druhou stranu, není nudný a udržuje pozornost. Ale kroutíte nad ním hlavou. Možná je jen třeba si představit nějakou paralelní realitu, kde jsou vysoce nepravděpodobné náhody úplně běžné :)
Trochu spoilery:
Náhodně se setkáte s někým, kdo si vás splete s dávno ztraceným příbuzným,
o kterém vám matka ani nikdo z okolí neřekl, utíkáte před zkušenými zločinci se psem a oni vás vždycky těsně minou, když už vás téměř dostanou, pomůže vám náhodně se vyskytnuvší prezident...
"Zničující pointa" je dobrá, aby příběh nevyzněl plytce. Jako samostatné příběhy se mi to docela líbilo, celek až tolik bohužel nedrží pohromadě.

lencin
26.08.2020 4 z 5

Výborný český komiks. Hrdinka Anna shodou okolností zcela změní svůj život a dozví se o sobě i o své rodině (otec emigroval do USA, sestra Marie).
Výborné kresby.
(2006)

evickakyticka
21.12.2018 1 z 5

Další dílo od Lucie Lomové přečteno a musím přiznat, že jediné, co se mi líbilo, je kresba, kterou znám. Bohužel nic jiného. Ani zápletka,ani cikáni, vztahy, které vypluly na povrch a ani ten Havel to nezachránil. Spíš tomu dodal korunu. Jo a ještě rozuzlení v závěrečné scéně v letadle...no toto se nepovedlo. Škoda!

certik003
23.03.2018

Vlastně to byl můj první komiks a byla jsem překvapená, že mě docela baví "číst obrázky". V ději byly občas neuvěřitelné náhody a konec to doslova završil.

Covenant
15.03.2018 3 z 5

Pěkně kreslené. Občas dobré i vtipné momenty, ale celkově hloupá zápletka. Když už jsem ke konci příběhu skomíral, přišla v závěru perlička, co pobavila.

Mánička178
05.01.2018 3 z 5

Kresby Lucie Lomové mám moc ráda, působí na mě tak nějak laskavě - ať už je to Anča a Pepík nebo adventní kalendáře, které kreslí pro Českou televizi :) Komiks Anna chce skočit na mě působil tím samým dojmem. Příběh určitě originální, ale trochu míň uvěřitelný...

J_D
29.08.2017 4 z 5

Bavilo mě to, kreslit Lucie Lomová opravdu umí, příběh je trochu slabší než leckterý anči a pepíka, ale bylo to zábavné a děj rychle ubíhal. Doporučuji a zřejmě si knihu ještě někdy přečtu i znovu, i kdyby jenom kvůli obrázkům.