Anna Česká. Dcera Karla IV. na anglickém trůnu

Anna Česká. Dcera Karla IV. na anglickém trůnu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152309/anna-ceska-dcera-karla-iv-na-anglickem-trunu-152309.jpg 4 117 31

Císař Karel IV. získal pro svou dceru Annu výhodnou partii – anglického krále! Mladičká česká princezna se za Richarda II. provdá v šestnácti letech a přicestuje do svého nového domova. Královský dvůr cizí nevěstu přijme zprvu chladně, ale mírná a laskavá Anna Česká brzy prokáže, že je dcerou mistra diplomacie Karla IV. Obratným jednáním si postupně získá anglickou šlechtu. Dokáže získat i lásku temperamentního Richarda? ... celý text

Přidat komentář

malýčtenář
28.06.2023 5 z 5

Další z úžasných knih Hany Whitton, které nikdy nezklamou. Zase jsme poznali kousek historie, tentokrát z Anglie, kam se dostala Anna, dcera Karla IV. Sice vymyšlený příběh, ale na základě faktů. Čtenář by chtěl věřit, že se opravdu takto příběh odehrál. Velmi doporučuji všem, kdo má rád historii.

lenyleny
27.10.2022 5 z 5

Posloucháno jako audio a asi proto se mi tento díl velmi líbil. Knihy této paní spisovatelky mám velmi ráda, jsou čtivé, mají spád a vůbec mi nevadí dokreslování skutečností. Základ je pravdivý a zbytek hezky dokreslený i když někdy zavání červenou knihovnou.


cérka
17.10.2021 3 z 5

Audiokniha, tentokrát se mi toto mluvené slovo líbilo mnohem více, než poslech prvního dílu.
Tuto rodovou ságu poslouchám při domácích pracích a bohužel jsem si po celou dobu poslechu říkala jak je příběh naivní. Nevím zda bych knihu při klasickém čtení neodložila. Knize chybí energie a popis života lidí kolem hlavních postav. Pak by byl příběh mnohem více uvěřitelný.
Mám před sebou ještě prostřední díl, Karel IV, a modlím se za stoupající tendenci.

kudrdlinka
05.07.2021 4 z 5

Tohle je moje první historická kniha nejen od H. Whitton ale i celkově první z této edice historických románů (spíš románků) , která je u nás v knihovně dost oblíbená. Nevím jak moc je to založeno na historických faktech, ale poslouchalo se mi to hezky, skoro jako když mi někdo vypráví pohádku. Přesto jsem ráda, že jsem se o Anně České něco dozvěděla.

emilieselden
11.10.2020 3 z 5

Jednoduchý krásný příběh. Dobře se četla.

rampapa
30.04.2020 5 z 5

Krásný romantický příběh o lásce. Knížku velmi doporučuji.

Opatov
28.03.2020 4 z 5

Spíše spojení fikce s fakty. K historickému románu má tahle červená knihovna daleko. Ale přesto se mi velmi líbilo a hezky se četlo.

Leonor
02.01.2020 3 z 5

(SPOILER) Nečetlo se nejlépe, chvílemi mi kniha připadala nudná. Setkání před zásnubami aniž by věděli jeden o druhém bylo velmi předvídatelné a jak vystřižené z červené knihovny.

kvetuse3368
24.07.2019 5 z 5

Četlo se mi to velmi dobře a lehce. Příjemně ztrávený čas.

Dominika13
09.01.2019 3 z 5

V celku dobré počtení na odreagování, snadné, obsahující i kousek historie ovšem bez složitých historických údajů a dat. Avšak žádný top. Průměr. (Spíše dva a půl hvězdy, tři se zaokrouhlením.)

vojteska70
30.07.2018

Četla se mi dobře. Příběh Richarda II jsem dosud moc neznala

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Čtivá kniha s pěkným tématem

čef
05.12.2017 3 z 5

Očekával jsem cosi jiného, historický román s řadou pro mne nových informací, psychologicky možná něco na způsob Cynthie Harrod-Eagles. No, dočkal jsem se rozpitvání několika málo relativně známých historických faktů více méně ve stylu často užívaných klišé některých ženských románků. Moje očekávání tedy nenaplněna, ale jinak přeji čtenářkám hodně zábavy.

Mufa
03.07.2017 4 z 5

Historických knih mám přečteno habaděj. Tahle je taková romantika 14.stol. Příběh Anny a Richarda ještě neznám, tak se to četlo celkem dobře.

Kerberos
26.06.2017 4 z 5

Pěkně se to čte,ale autorka se moc nedrží historických faktů.

JarunkaP
10.06.2017

Krásný příběh, čtivé, dobře to utíkalo, doporučuji.

Mruskulka
04.03.2017 5 z 5

Moc krásný příběh Anny České, které nakonec život přinesl jen to nejlepší. Určitě doporučuji přečíst.
Tuhle knihu jsem měla v knihovničce už moc dlouho a vytáhla jí díky výzvě :-) Teď je jen oříšek, kam ji zařadit, jelikož mi byla darována, obsahuje jméno a hodí se i pod další body.

alnahu
14.02.2017 5 z 5

Krásný historický román o Anně české, kterou po smrti císaře Karla IV. zaslíbí její bratr Václav IV. anglickému králi Richardu II. Anna se vydá na dlouhou cestu do svého budoucího domova. S Richardem se setká náhodou ,ale neví ,že to bude její budoucí manžel a ihned se do tohoto rytíře zamiluje , potom do Anglie odjíždí ještě z většími obavami. Tam na ni čeká nečekané překvapení v osobě Richarda II. , oba jsou do sebe zamilováni a tím je vše pro Annu lehčí . Ovšem lid Anglie ji zrovna mile nepřijal, až po čase ,kdy se Anna přimlouvá za Londýnský lid si ho získá a vyslouží si přezdívku " dobrá královna Anna". Z "nicky" se stala krásná výjimečná žena , uctívaná a milovaná. Opět další velmi krásný román.

Pjater
09.02.2017 4 z 5

Historický román, který se ne vždy úplně drží faktů. Mě osobně to tedy vůbec nevadilo, jelikož jsem nechtěla číst literaturu faktu, ale odpočinkovou knihu. Svůj účel to splnilo a určitě se chystám i na další knihy od této autorky.

xxBILLY
04.06.2016

Paní Hana Whitton překrásně, poutavě a podrobně napsala životní příběh Anny, dcery císaře Karla IV, který pro ni získal sňatek s anglickým králem Richardem II. Anna zdědila po svém otci mírnou a laskavou povahu,kterou si ihned při prvním setkání získala srdce a lásku Richarda II.a obratnou diplomacií také úctu a obdiv anglické šlechty. V harmonickém manželství
se nenarodily žádné děti. Anna zemřela náhle, v mladém věku, pravděpodobně na mor. Richard se z její smrti již nikdy nevzpamatoval.
Krásná výjimečná dobrá žena Královna Anna je dodnes všemi milovaná
a uctívaná.