Anjelský chlieb

Anjelský chlieb https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384697/mid_anjelsky-chlieb-CR4-384697.png 4 17 4

Purpur. Významné odvetvie obchodu v Rímskej ríši, ktorému dominujú muži. Jedna žena sa však rozhodne uchopiť opraty úspechu a vydáva sa na neuveriteľnú cestu veľkej odvahy, pevnej vôle a skutočného priateľstva. A popritom zmení svet. Prv než sa Lýdia stala predavačkou purpuru, bola jednoduchou dcérou remeselníka, ktorá milovala tri veci: svojho otca, domov zdedený po predkoch a farbenie látok. Podlou zradou však prichádza o všetko. Lýdia uteká do Filíp s tajnými receptúrami otcových farbív, aby si tam založila vlastnú dielňu. Vďaka odhodlaniu a vzťahom, do ktorých občas vstupuje šťastnou náhodou – a, samozrejme, vďaka otcovmu vzácnemu farbivu – sa vypracuje na jednu z popredných obchodníčok v meste. Napriek tomu ju neustále prenasleduje strach. To sa však zmení, keď stretáva apoštola Pavla, vypočuje si jeho slová plné nádeje a stáva sa prvou európskou kresťankou. Pred tajomstvami minulosti však nemožno utekať navždy. Keď napokon vyplávajú na povrch, Lýdia sa musí rozhodnúť, či bude pevne stáť vo viere, alebo sa poddá strachu, ktorý ju celý život ovládal.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Kumran
Originální název:

Bread of Angels , 2017


více info...

Přidat komentář

archandelka
04.02.2023 3 z 5

Nebyla to první kniha, kterou jsem od Tessy Asfhar četla, ale byla to první její kniha, ze které jsem byla zklamaná. Kniha se čte velmi lehce a dobře, ale chybí jí hluboké myšlenky, kterou jsem našla v ostatních autorčiných knihách. Na mě byl tento příběh přeslazený, průhledný, daleko více prostoru je věnováno životu Lýdie před setkáním s Pavlem než samotnému faktu, že byla první evropskou křesťankou.
Upřímně nevím, jestli se ještě někdy odhodlám přečíst si od autorky něco dalšího.

miajane
20.07.2020

Krásny príbeh z Biblie čarovne prerozprávany talentovanou Tessou Afsharovou. Odporúčam.


pip11
04.07.2019 5 z 5

Poutavý příběh o silné ženě, která bojuje se svým strachem a obavami. Díky svým přátelům získala oporu a víru, které pak dávala druhým. Skvělé převyprávění příběhu, tímto lehce čtivým způsobem.

Marylaa
16.07.2018 5 z 5

Je to čtvrtá kniha od této autorky, kterou jsem četla, proto jsem čekala skvělé čtení. A nezklamala jsem se. Sice si myslím, že to s tou Lýdii bylo jinak, než v knize (třeba když je v Bibli řeč o všech z jejího domu, myslím si, že šlo i o její rodinu, v teto knize je to svobodná žena), ale nějak mi to ani nevadí. Je to nejen čtivé, ale i plné hlubokých myšlenek. A to ještě ke všemu takových, které jsem zrovna potřebovala, aby mi tyhle věci někdo připomenul.