Micah

Micah https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164886/bmid_micah-T1E-164886.jpg 4 229 22

Existují různé důvody, proč povolat mrtvého - některé soukromé, jiné veřejné. Tentokrát zemřel svědek ve federálním případu dříve, než mohl poskytnout svědectví. Anita Blakeová se ocitá na cestě do Filadelfie, aby ho oživila. Není však sama - letí s ní Micah, vůdce saintlouiského pardu leopardodlaků. Její milenec a král k její královně, jediný milenec, který jí rozproudí krev pouhým pohledem zelenožlutých kočičích očí. Jeho společnosti si užívá do chvíle, než se Micah zmíní o tom, že to je poprvé, co budou spolu sami. Bez Jean-Clauda, bez Richarda i kohokoli jiného. Jen ona a Micah. A všechny její obavy a pochyby…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Micah , 2006


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
13.11.2023 3 z 5

Rozsahem spíš delší povídka. Moc nerozumím tomu, proč to vyšlo, jako samostatná kniha.
Celkově mě udivuje, že podobné "nehody" nejsou při oživování častější. Oficiální verze nejsou vždy pravdivé či úplné a pokud záleží i na pocitech oživeného - no, potěš koště.
Bylo fajn dozvědět se Micahův příběh, ale Anita je s tou svojí přednas.aností občas na ránu do hlavy.

Nikidree
12.09.2022 3 z 5

Četla jsem už hodně zbytečných dílů (v různých sériích) a tento zatím vede. Na Micaha jsem se těšila, protože mi je sympatický, příjemný a zdá se, že konečně někdo vhodný pro Anitu, a ráda bych se o něm dozvěděla víc.
Z obsahu knihy jsem však velmi zklamaná. Samozřejmě by to nebyla Anita, kdyby zase něco nepodělala. Avšak musím říct, že to mi v tuto chvíli přišlo jako drobnost. Protože upřímně nechápu smysl celé knihy. Kdyby se zkrátila na 5 kapitol, mohla to autorka dát do jiného dílu jen jako vsuvku. A troufám si říct, že by to bylo mnohem lepší.
Takhle se člověk těšil, že mezi nimi konečně bude něco víc, něco zajímavého, něco... Cokoliv. A ono téměř nic.
Přesto dávám 3*, protože Micah. Mám ho ráda.


Calla2002
19.04.2021 3 z 5

Čekala jsem od toho více, neříkám že ne. Nebylo to horší jak minulý díl, ale prostě je to úplně zbytečný díl, jestli mě chápete. V podstatě se tam nic nestane. Nic pro sérii důležitého, jenom pár menších informací o Micahovi a na vteřinku i o Larrym. That's all.

Zlajda95
19.10.2020 4 z 5

Po předešlých dílech osvěžující Anita. Akce, zombie, sex. Bez zbytečného roztáhování na 400 - 600 stranách. Kéž by takové byly i další díly.

havrmoni
14.03.2020 5 z 5

Tak tahle novelka byla zatím ti nejlepší co jsem z této série četla. Krátká a nekomplikovaná :))

Evka3814
20.09.2018 4 z 5

Micaha a Nathaniela zbozňuju:)pěkný díl,taková
odpočinková rychlovka

Laf
31.07.2018 4 z 5

Díl se mi líbil hlavně kvůli tomu, že jsem se konečně dozvěděla něco bližšího o Micahovi a střípků z jeho minulosti. Dosud se v ději neobjevoval tak často, natož aby bylo možné o něm zjistit více.
Jinak je to velmi kraťoučký příběh a souhlasím s názorem, že to klidně mohlo být součástí nějaké knihy.

Charmedka
13.08.2017 4 z 5

Třináctý díl s názvem Micah tedy vůbec nebyl špatný. Avšak nejedná se o regulérní díl, ale pouze o krátkou novelu asi o 124 stránkách. Zbytek stran je věnován ukázce dalšího dílu. Sice Micah nebyl špatný, ale na druhou stranu je to naprosto zbytečná kniha a těch pár stran se dalo šoupnout do jakéhokoliv jiného dílu.

Devil-Ivet
17.11.2016 4 z 5

Po dlouhé době konečně díl, který mě opravdu bavil. Jen by mě zajímalo, proč je tam ukázka z Danse Macabre??

renefer
31.10.2016 2 z 5

Tohle není kniha, ale povídka. Anita sebere Micaha, odjedou vzkřísit mrtvolu, rozdají si to v hotelu, vzkříšení se podělá, Anita zkončí v nemocnici a konec. Nevidím důvod, proč je to řazeno jako další díl série o Anitě.
Knížka tenká, ještě končí v půlce, zbytek je už "ukázka" z dalšího dílu. Jen mě to vytočilo - zbytečně vyhozené peníze :-(

SoniaShadow
22.08.2016 3 z 5

Rozhodně lepší díl než ten předchozí, ale stejně nevidím důvod proč tahle kniha nemá víc než 184 stránek. Příběh má vlastně jenom okolo 128 stránek a pak je tam ukázka na další díl. Pro mě tenhle díl postrádá smysl, protože za a) autorka mohla dát ten nápad s tím, že Anita s Micahem budou o samotě do jakékoliv knihy, protože buďme upřímní doopravdy sami byli jenom na hotelovém pokoji, kde si malou chvíli popovídali, najedli se a měli sex, a za b) o Micahovi jsme se toho dozvěděli víc, ale ne zas až tak tolik. Líbilo se mi, že konečně je tam zase případ/ oživování a dokonce to bylo zajímavé. Ale jak už jsem říkala, tenhle díl pro mě ztrácí smysl, protože tam doopravdy s Micahem spolu dlouho nejsou o samotě.

Fizulka71
01.08.2016 3 z 5

Na tenhle díl jsem se moc těšila právě kvůli Micahovi, zatím jsme se o něm v sérii moc nedozvěděli. Díl byl lepší než předchozí dva, ale zdaleka nedosahoval kvalit prvních deseti dílů, možná tak z poloviny.

Pasadenka
25.07.2016 3 z 5

Malinko lepší, než poslední díly.

Lenny33
15.08.2015 3 z 5

Konec vcelku ušel, ale první dvě třetiny knihy jsem si říkala, proč tuto sérii pořád čtu, když mi tam tolik věcí vadí. Občas mi i problesklo hlavou, jak jsem mohla mít Anitu někdy ráda.
Za mě to paní Hamilton projela na plné čáře tím, co z Anity udělala... A prostě zbytečně natahovaná série. Posledních několik dílů se řeší opravdu pořád to samé a už je to únavné a protivné.

maca5449
25.11.2014 3 z 5

Spíše povídka než další román o Anitě. No nevím, koho napadlo dát do druhé poloviny knihy část dalšího dílu, trochu nelogické. Pochopila bych, kdyby chtěli nalákat a dali tam první kapitolu, ale hned čtyři? Takhle je "Micah" na prvních 100 stranách a "Danse Macabre" ve zbylé půlce. Divnost.

Rozhodně velké plus za rychle vyřešený zombie případ. Žádne cavyky okolo. Ale chybělo mi rozzuzlení oživování zavražděného chlapce z minulého dílu. Snad se dočkám příště.

Betnka81
17.08.2014 5 z 5

Tento díl se mi moc líbil a konečně neco krátkého a stručného

pastelka53
07.08.2014 5 z 5

YES!!! Po Inkubových snech,, který byl podle mě přervanou a přemrštěnou směsicí písmen - zde máme díl, který je stručný, výstižný a konečně není přecpaný hromadou postav v kterých se začínám popravdě značně ztrácet! :)

Konečně jsme se dozvěděli něco o tom okouzlujícím a zelenookém krasavci, který pro nás byl jedním velký otazníkem. Dozvěděla jsem se víc z 130stran než z 686, které byly minule.

Díky, díky, dík! :) :*

A prosím Bohy, ať už jakékoli, aby další díly byly jenom lepší a lepší.

nycol
01.05.2014 4 z 5

Zábava na cca tři hodiny, krátký, ale dobrý.

Janičta
18.01.2014 4 z 5

Krátký díl... Hurááá :)
Bylo velmi osvěžující číst příběh jen dvou lidí. A konečně se tam řešilo i trochu něco jiného než: S kým budu spát? Já sním nechci spát! Ale já s ním musím spát!.... atd...
Líbilo se mi to, i když to nezměnilo můj pohled na Anitu... tak holka mě začíná pěkně štvát. Urejpaná až běda... Jestli v brzku nedospěje a nenechá některé nedůležité věci prostě plavat, místo aby do nich nesmyslně ryla, asi začnu mít s touhle serií problém a to patří mezi mé oblíbené!
Vysílám další modlitbičku, aby se další díl dal snést...
PS: Já vím že opakující se popisy postav jsou důležité pro lidi, kteří náhodou sáhnou po knize která spadá dějově do např. do poloviny série, ale jestli ještě jednou budu muset číst , jaké má u které košile Micah oči asi mi praskne hlava

Katka.Z
18.01.2014 5 z 5

No poslední dobou mě série Anity nudila dlouhé pasáže o sexu zaplnila většinu knihy a už mě to nebavilo jak první díly. Tady ta kniha je docela krátká ,ale je o dost lepší než ty předchozí :)