Anin duch

Anin duch https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122532/anin-duch-122532.jpg 4 138 26

Poučný komiks o tom, že podvádět se nemá a ne všechna strašidla zůstanou u pouhého strašení. Aňa je studentkou střední školy, jednoho dne spadne do opuštěné studny v parku a tam se jí zjeví duch dávno mrtvé dívky. Spřátelí se s ní, Aňa dokáže fantóma ovládat a brát na procházku, což by bez ní nemohl dělat. Pomáhá jí za to s učením, ale čím dál víc ji začne ovládat -- jako pravý fantóm. Nakonec Aňa bojuje o holý život, aby si z ní děsivý duch nechtěl udělat kamarádku i na onom světě.... celý text

Komiksy Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Anya´s Ghost , 2011


více info...

Přidat komentář

lenkaabooks
03.12.2022 4 z 5

Komiks o jedné dívce ze střední školy. Aňa, původem Ruska, se snaží nevyčnívat, hezky zapadnout mezi spolužáky, najít si lásku. Pak jednoho dne spadne do studny, odkud si sebou přivede ducha mrtvé dívky. A s duchy to nikdy není jednoduché. Díky tomu se Aňa mění, otevírají se jí oči.

blackoutzuzi
13.05.2022 5 z 5

Skvělý komiks o tom, že ne vždy se vyplácí podvádět a ne každý je takový, jaký se na první pohled zdá. Anin duch je osvěžující fantasy příběh, který má originální námět, pobaví vás, dojme a docela i vyděsí! Za mě obrovské překvapení a já ho moc doporučuji


Osice
26.10.2021 5 z 5

Na tuhle knížku si pamatuju díky čtenářskému klubu, který jsem vedla na jedné litvínovské základní škole. Název sám podněcuje k přemýšlení. Napadlo nás několik možností, ale byli jsme vedle jako jedle:-) … Tak teď už vím taky přesně, Libuško:-)

Anin duch je z mého pohledu mnohovrstevnatý komiks, který se dotýká palčivých témat. Aňa je cizinka, snaží se zapadnout, přizpůsobit, splynout, potlačit viditelné stopy svého původu. Při čtení jsem hodně přemýšlela o lidech, kteří opustili svou rodnou vlast, ale i třeba rodné město a necítí se na novém místě jako doma. A bylo mi z toho dost smutno. Teď žiji v Oseku a kdysi do něj bylo přesídleno mnoho obyvatel ze zaniklé obce Hrdlovka. I po více než pětatřiceti letech se všichni Hrdlováci necítí v Oseku jako doma.

Samotný příběh mi přišel dost napínavý. Obsahuje několik zvratů, autorka si se mnou pohrávala, takový vývoj jsem fakt nečekala. Bylo dobře, že jsem se anotací nenechala připravit o překvapení. Po přečtení nemám ani příliš velký problém s odvážným tvrzením z obálky „Mistrovské dílo!“, jež měl o komiksu pronést N. Gaiman:-) … Moc komiksy sice nečtu, ale tenhle se mi líbil hodně. Ty Aniny vykulené oči můžou někoho otravovat, moc mi nesedí k ruské dívence, na druhou stranu ji odlišují a usnadnily mi orientaci v postavách. … A mám další ruský zářez:-)

madlenka3189
11.06.2021 5 z 5

Krásný komiks pro mladší, pro mě to byla taková odpolední jednohubka. Příběh o holčině a jejich problémech se vztahy, sebevědomím a jinou národností. Za mě je to krásně zpracovaný příběh ze kterého plyne: nevěřit hned všem, každý máme své problémy, buďme hrdí na to jací jsme a podvádět se nevyplácí. (:

Ps. Na přebalu, kde je info o autorce, je špatně vybraný font (nemá diakritiku) - nechápu, že si toho nikdo při vydávání nevšimnul.

Kiki22
12.05.2021 4 z 5

Komiks o problémech dospívajících holek. Pocit nedostatečnosti, otázky vzhledu, národnosti, potřeba zapadnout. Že i ti, co působí dokonale, můžou mít trápení. Že i když my si připadáme jako outsideři, někomu jinému se může náš život jevit skvělý. Témata jsou jen lehce naznačená, trochu kloužou po povrchu, jsou spíš doplněním příběhu. Kresba příjemná, taky mi dost připomínala Marjane Satrapi. Kdybych byla teenager, klidně tomu dám i pátou hvězdu :-)

bacouch
08.01.2021 4 z 5

Knihu jsem vyhrabala někde ze dna svého CHSP, aniž bych věděla do čeho jdu. Velice příjemně mne překvapila. Autorka nastiňuje problémy dospívající holky, která řeší všechny ty protivný věci spojené s tímto obdobím (vzhled, příšerné a trapné rodiče, touha zapadnout do kolektivu, první lásky a depky), vše ještě zkomplikované jejím ruským původem. Zápletka s duchem pak je takovým rozptýlením - někdy už docela strašidelným, což bylo skvělé. Moc se mi líbil i styl kresby, který mi často připomínal kresby Marjane Satrapi.

Arkagas
13.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha je taková krása! Jasně, je určena především mladším - náctiletým čtenářům, ale já jsem z ní byla unešená. Aňa je ruska žijící v Americe - zbavila se přízvuku, ale nesnáší svou školu ani spolužáky. Zakouká se do naprosto nedostupného kluka a cestou ze školy spadne do studny, kde je několik desítek let zapomenutá kostra. Je zde také duch Emilly Reileyové, která Aně vypráví svůj příběh o tom, jak byla zabita. Duch se může pohybovat v blízkosti svých kostí a tak se s Aňou spřátelí a začíná jí pomáhat. Když ale Aňa začne pátrat, kdo Emily zabil, ukáže se, že vrahem je ona. Duchařský příběh, který jasně sděluje jednu věc - nekámošte se s duchama, o kterých nevíte jejich minulost.
Za mě naprosto skvostný kousek, který má atmosféru a pobaví :)

Akcak
27.10.2020 5 z 5

Knihu jsem četla spíše ze zvědavosti, protože ji mají děti v doporučené četbě. Ale přečetla jsem ji během chvilky, líbila se mi a věřím, že i cílové skupině se bude dobře číst a líbit. Doporučuji.

sgjoli
01.02.2020 5 z 5

U tohoto komiksu jsem se dost pobavila. Hlavní hrdinka Aňa je skvěle sarkastická, ironická a na svůj pubertální věk prostě "správňácká". Strašidelná zápletka byla taky super i s nečekaným zvratem. A grafický styl naprosto úžasný. Je to tedy nejspíš cílené spíše pro mladší publikum, ale i já jako dospělá jsem si to dokázala maximálně užít.

kanitsuj
11.09.2019 4 z 5

Přehledný komiks o strašidlech v každém z nás. Jeden z komiksových příběhů, který čtenář bez problému pochopí a na delší dobu si ho zapamatuje.

Heyhey
22.05.2019 2 z 5

Tohle se dětem fakt líbí?

hellena1523
20.05.2018 5 z 5

Komiksy a grafické romány jsou naprosto speciální kategorie, kterou není úplně jednoduché hodnotit. Jde vlastně o souhru příběhu a grafického zpracování, kde ale vizuální stránku nejde tak snadno přejít, protože je hlavní složkou. Ne jako je tomu u běžné beletrie, v níž ilustrace tvoří jen minoritní část, jež může titul pozvednout či jej nepatrně shodit.
Jsem velmi ráda, že v tomto případě mi k sobě všechno perfektně sedělo. Okamžitě jsem se zamilovala do zvolených barev a příběh mě okamžitě vtáhl. Zpočátku mi připadal trochu naivní, ale ke konci mi i přeběhl mráz po zádech.

Boboking
15.05.2018 4 z 5

Zajímavý příběh. Takový komiks mohu .-)

Baruska12345678
11.01.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbí

J_D
29.08.2017 5 z 5

Moc hezky ilustrovaná a zábavná. Autorka někdy vypráví jen skrz obrázky, ale vůbec to nevadí, protože má perfektně propracovanou mimiku postav, takže obrázky mluví i bez bublin. Knížka se sice dá přečíst za chvíli, nicméně dopopručuji nikam nepospíchat, nad obrázky se pozastavit, prohlédnout si a pokochat se. Stojí to za to. Asi moje nejoblíbenější kniha.

rarášek
02.03.2017 5 z 5

Velice zajímavý příběh a nádherná kresba. Spatřila jsem ji v knihovně a prostě jsem po ní sáhla s myšlenkou, že to zkusím. A moc se mi to zalíbilo. Vtipný a ke konci trochu strašidelný komiks. :)

JajaCZ
12.01.2017 5 z 5

Kniha má zaujímavý námet a nádherné spracovanie. Odporúčam ale iba tomu, kto má rád ilustrácie, comics. Ak si niekto myslí, že to bude premyslená a šokujúca detektívka, román alebo dráma s obrázkami, veľmi sa sklame.
Anin duch je proste lahôdka. Po prečítaní, som si ju musela znova prelistovať a len tak si ešte raz prezerať obrázky :) Mňa to bavilo :)

reader.007
19.12.2016 2 z 5

Bohužel pamatuji doby, kdy i ve Čtyřlístku vycházely obrázky s lepší pointou než má celá tahle kniha. Ale hodina se tím zabít dá...

popeluška
16.09.2016 5 z 5

Komiks jsem měla za hodinku přečtený....moc se mi líbilo grafické zpracování i námět příběhu byl originální. Určitě doporučuji, stojí za přečtení :-)

Dragonian
22.04.2016 5 z 5

Velice příjemné komiksové počtení. Návrat do těch dob na střední škole, kdy to člověk někdy neměl lehké. Vykouzlí i úsměv na rtech a i nažene husí kůži.

Štítky knihy

napětí komiksy duchové a přízraky studny

Autorovy další knížky

Vera Brosgol
ruská, 1984
2012  84%Anin duch
2022  88%Buď připravena

Kniha Anin duch je v

Přečtených190x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených10x
Knihotéce15x
Chystám se číst26x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x