Anička v Austrálii

Anička v Austrálii https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202486/anicka-v-australii-202486.jpg 5 86 8

Anička (I. Peroutková) série

< 7. díl >

Jednou večer tatínek oznámí Aničce novinu – jede na kongres do daleké Austrálie. Ale nejúžasnější je, že Anička s babičkou poletí s ním! Nadšená Anička se těší, určitě ji tam čekají báječné zážitky, a navíc uvidí exotické rostliny, klokany, papoušky a medvídky koala! Svůj deník si tentokrát povede jako opravdová cestovatelka. A Anička u protinožců skutečně prožije spoustu nevšedních dobrodružství a setkání…... celý text

Přidat komentář

Hobitka
07.04.2023 5 z 5

Zatím asi nejvíc edukativní díl s Aničkou. Myslím, že celkově má tato série potenciál na mnoha místech podnítit diskuzi dětí a rodičů.
Opět veselé, milé, hloubavé a zajímavé čtení :)

rreegg1
09.06.2022 5 z 5

Opet knizku o Anicce hodnotim peti hvezdickami. Z cele sady techto knih jsem nadsena a spolecne cteni s dcerou me moc bavi. Austalie je pro me dost neznama a tak i ja jsem se u tohoto dilu dozvedela pro me nova
fakta. Tesi me, ze touto formou to muze byt predano i dcerce. Je ji 5, 5 roku a spolecne se u mnoha pro ni neznamych veci zastavime, googlujeme, aby mela predstavu, co a jak vypada ve skutecnosti a ja vysvetluji vice do podrobna jednotliva fakta s pocitem, ze se uci novemu (pr. Austalska opera, Modre hory, tsunami, jednokolejka, pes dingo, blahovicnik, rovnik atp). Je to zabavne a poucne cteni.


bea.mari
06.06.2021 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, protože tam Anička, i když nechtěla, snědla krevetu a krevetový karbanátek, kousla ji pijavice a skamarádila se s aborižinskou holčičkou.

MilackovaN
12.05.2021 5 z 5

Moc hezká knížka, miluju cestování a díky této knížce jsem se dokázala k protinožcům přenést společně s Aničkou. Myslím, že děti, které rády cestují, knížka určitě zaujme.

Osice
14.09.2020 5 z 5

Přečteno 2x a já marně hledám své poznámky:-) V tomto díle jsme se ocitli s Aničkou, jejím tatínkem a babičkou u protinožců. Dozvěděli jsme se toho o Austrálii opravdu hodně. Poznali místní faunu a flóru. Procházeli se po Sydney mezi mrakodrapy, projeli se jednokolejkou, opomenuta nezůstala ani slavná budova Opery. Taky jsme navštívili Modré hory a už víme, proč se jim říká modré a setkali jsme se dokonce i s pánem Fraser Island:-) Nakoukli jsme samozřejmě také do historie. Malí čtenáři se dozví, kdo to byl James Cook a jak dopadlo osídlení Australie a jaký osud potkal Aboridžince. Anička se „skamarádí“ s jednou aboridžinskou holčičkou. Toto kamarádství autorce mimo jiné posloužilo k tomu, že se k pohnutému osudu původních obyvatel mohla opakovaně vracet. A my jsme si s dcerou zahrály na aboridžinské malířky:-)

Bylo zajímavé sledovat, jak se I. Peroutková popasovala s cílem „sdělit toho, co nejvíc o Austrálii“. Využila k tomu babičku, na kterou se Anička obrací se svými zvídavými otázkami. Babička zde na mne působí jako chodící encyklopedie. Tahle babička mi bohužel nezapadá do představ o Aniččině babičce, která chová na vesnici slepice. Možná jsem do ní až moc projektovala svou vesnickou babičku, která by byla v Sydney naprosto ztracená a bezradná:-)

Příběh se pro mne stal zajímavějším v momentě, kdy na scénu vstoupili sourozenci Verča a Marek, české děti, s nimiž se Anička seznámila. Dětští kamarádi vnesli do vyprávění větší hravost a dobrodružství měla pro mne odlehčenější atmosféru. Právě to mám na příbězích o Aničce ráda. To poznání nových koutů světa je jenom bonus. I když jsem si tento díl hodně užila, tak musím říct, že nejvíc jsou mi blízké díly, kde Anička zažívá ty „nejobyčejnější“ chvilky, třeba na seníku nebo u tůňky. A myslím, že dcera to vnímá stejně. Protože do čtení nebyla tak hrr jako jindy. Tentokrát je to za 5 s přimhouřenýma očima:-)

Petja
07.08.2019 5 z 5

Další zdařilý cestovatelský díl. V Austrálii jsem nikdy nebyla, takže i já jsem se dozvěděla něco nového o Modrých horách, Sydney a Aboridžincích. Líbí se mi, že si Anička všude, kam přijede, najde nové kamarády.

LucieValterová
04.07.2017 2 z 5

Stejně jako u předchozích dílů, už je knížka mimo mojí věkovou kategorii, ale když jsem byla menší, tak se mi líbila.

princesse
01.06.2016 5 z 5

Krásný další díl Aničky, kterou čtu dceři. Tentokráte v daleké zemi s tatínkem a babičkou. Prožívají moc hezké chvíle a pochopitelně opět i s novými kamarády. V knize jsou samozřejmě i zajímavosti, nejen pro děti. Dozvíme se tam také nové informace o zemi a jejích obyvatelích původních i současných, také my, dospělí. Doporučuji vřele a těšíme se na další vyprávění.