Anička v zahradě

Anička v zahradě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337094/bmid_anicka-v-zahrade-pmy-337094.jpg 5 57 11

Anička (I. Peroutková) série

< 10. díl

Letní prázdniny utíkají jako voda, a Anička jejich začátek strávila právě na řece. Byl to báječně dobrodružný i trochu nebezpečný týden, vždyť sjela na kánoi Lužnici! Teď se Anička chystá k babičce na vesnici. Chodila tam jeden rok do školy, kamarádky ji už čekají. Anička se na ně moc těší, i na Parašína, s kterým byla vždycky zábava – a zase ji překvapí. Jaký tedy bude konec prázdnin, co všechno Aničku čeká?... celý text

Přidat komentář

simca9342
08.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.

Hodnocení série: knihy ze série Anička by si měl přečíst včetně dítěte taky dospělý, protože nejen on se s hlavní postavou ztotožní. Anička je veselá školačka, která prožívá spolu s kamarády, rodinou a školou hodně dobrodružství, které ale můžou potkat každého z nás a je jedno jestli jsou smutné nebo veselé. Kromě příběhů najdeme v knihách taky krátké deníkové záznamy Aničky, které ale s příběhem souvisejí.

Hobitka
23.04.2023 4 z 5

Čas letí a všechno se mění.
Pěkný závěr série o Aničce :)


Kopretina
20.06.2022 4 z 5

Dcera knihu hltala, já se občas nudila. Jinak musím uznat, že návrat do dětství, do normálního života, kdy se řeší, kdo s kým kamarádí, co kde roste a kam se půjdou koupat, je nádherný.

rreegg1
27.02.2022 5 z 5

Dostala se nam do rukou pujcena od kamaradky jako provni ze serie Anicek. Velmi nas s dcerkou (5let ) nadchlo a pujcujeme dalsi dily.

Osice
16.03.2021 5 z 5

Poslední díl ze série o Aničce Válové jsme přečetly zatím 2x. Barunka totiž prohlásila, že si potom přečteme znovu celou sérii:-)

Ještě než jsme se do čtení pustily, tak jsme přemýšlely, o jakou zahradu půjde. A přiznávám, že jsme neuhodly. Ale nebudu prozrazovat:-) V tomto díle Anička řeší, že už není taková, jaká bývala dřív. To co ji dříve bavilo, jí už nepřináší takové potěšení. Víc ji to táhne na zahradu, v níž prožívá nádherné chvilky, přičichne k zahradničení, ale hlavně se vyblbne dosyta s kamarády. Náladu ji tradičně zkazí Julina Eliášová. Anička však dovede být i sebekritická a přiznat si, že ani její chování vůči kamarádům nebylo v pořádku. To se mi na Aničce líbí. … Když jsme četly poprvé, tak jsme si s dětmi mnohokrát hrály, že jsme Anička a procházíme se v zahradě. Zpívaly jsme si k tomu kraťoučký mnou vymyšlený popěvek:-)

„S paraplíčkem nad hlavou,
procházím se zahradou.“

Taktéž jsme se nechaly inspirovat Eliščinou dovolenou v Benátkách a vyrobily jsme si navzájem masky.

Celá série si drží vysokou úroveň. Připadá mi, jako bychom postavičky z Aničky důvěrně znaly. Při čtení Barunka každou chvíli vyrukuje s nějakým detailem. Já si to většinou nepamatuju, ale pak se ukáže, že to tak skutečně je:-) … I. Peroutková dokáže zaujmout příběhem a navíc do svého textu citlivě začlenit pocity, které zažívá jedna milá česká dívenka. V příbězích o Aničce není vždy slunečno, občas se objeví mráčky v podobě pochyb, sebezpytování, kamarádských neshod, smutku, lítosti, atd., tak jako v životě. Zkrátka, Aničku vřele doporučuji, je to prima čtení nejen pro holky, i nás (rodiče) hodně baví:-) 1. díl (Anička a její kamarádky) jsem dala své neteři k narozeninám, holkám se prý hodně líbila a už se mě jejich maminka ptala, jaká knížka následuje. Takže tak:-)

Knihomolka506
27.12.2020 5 z 5

Všechny knihy se mi moc líbily, sérii jsem poprvé otevřela v dětství, náhodou jsem jeden díl dostala jako malá k narozeninám a přišel mi dost zajímavý ( to bylo kdysi, teď jsem sérii dočetla ze zvědavosti, jak to nakonec skončilo). Anička je na své čtenáře dobře připravena. Slunce, jahody , dobrodružství, ale taky domácí úkoly nebo škola což je ta méně příjemná část dne :)
Knihy nabízejí příhody z reálného života a hledání řešení jak si s nimi poradit.

Petja
07.08.2019 5 z 5

Poetický prázdninový poslední díl se odehrává opět u babičky na venkově, hlavně u Parašína v zahradě, hodně se řeší vztahy s Aniččinými kamarády. A přestože si Anička vybrala Tarka, já fandím Parašínovi :-). Všechny knihy jsme měly zatím z knihovny, ale asi poprosíme Ježíška o komplet Aniček v krabičce :-).

Knižní střípky
28.09.2017 5 z 5

Jedná se o poslední díl této krásné knižní série o Aničce, což mě i dceru moc zarmoutilo, ale i přesto jsem si ho opět moc užily. Dcera byla nadšená, neboť Anička v knize oslavila deváté narozeniny, stejně jako dcerka, což jí velmi nadchlo. Co říci závěrem? Moc děkuji autorce za sebe i dcerku za všech deset dílů, zažily jsme s nimi krásné společné chvíle.

blimba
12.08.2017 3 z 5

Tato kniha mě dost nudila. Uměle natahovana. Dětem se líbila.

princesse
07.07.2017 5 z 5

Další hezké a moc milé pokračování Aniččiných příběhů. Máme všechny knihy o Aničce a už i jr dcera začíná číst sama. Již teď se těšíme na další.

Madlenka_Knihy
23.05.2017 5 z 5

Ach, prosím, že to není pravda! Miluju knížky o Aničce. Doslova jsem na nich vyrostla. A když jsem se dozvěděla, že to je poslední díl, byla jsem smutná. Nebudu se už moci těšit až vyjde další kniha plná krásných dobrodružství o Aničce Válové, hodné holčičce. Myslím, že kdo přečetl tyto knížky také chce aby se Anička stálá jeho kamarádkou. Tyto knížky jsem si moc zamilovala. Nejvíce však díl Ve městě. Děkuju za tyto krásné knihy.