Anička u moře

Anička u moře https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42763/anicka-u-more-42763.jpg 4 122 13

Anička (I. Peroutková) série

< 3. díl >

Ve třetím dílu Anička odlétá se svými rodiči na krátké prázdniny do Egypta. Bere si s sebou opět svůj deník a je plná očekávání, co všechno v neznámé exotické zemi prožije. Na prázdninách si Anička najde novou kamarádku a pozná i zajímavosti Egypta. Nejúžasnější zážitek ji čeká při potápění v korálovém moři. Jaká dobrodružství ještě zažila, se dozvíte, když si tuto prázdninovou knížku celou přečtete.... celý text

Přidat komentář
MarciLiška
MarciLiška
03.02.2024 4 z 5

Dcerka s Aničkou prožívá krásné chvilky. Těší se na další díly.

Hobitka
Hobitka
26.03.2023 5 z 5

Moc pěkné pokračování Aniččina příběhu. Tentokrát z návštěvy dalekého Egypta :)


Hermiona419
Hermiona419
22.05.2022 4 z 5

Má první kniha s Aničkou!

VioletMokrasova
VioletMokrasova
07.03.2022 5 z 5

Moc mě bavilo jako ostatně celá série. V tomhle díle jede Anička k moři, kde se jí prvně vůbec nelíbí ale když si najde kamarádku chce tam zůstat.

milkara
milkara
27.08.2021 5 z 5

Četli jsme před cestou do Bulharska před dvěma lety. Děti poprvé v životě letěly letadlem a i když ne do Egypta kniha se jim moc líbila. Máme celou sérii a mohu všem jen doporučit. Ač už mi je téměř padesát let, knihy i ilustrace se mi moc líbí! ;-)

anet0004
anet0004
20.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Tato kniha je třetí díl Aničky, která v tomto díle odlétá se svými rodiči na kratší prázdniny do Egypta do města Hurghada. Jako v každém díle si s sebou Anička opět vezme svůj deník. Moc se těší, co všechno v neznámé zemi prožije za dobrodružství. Anička s rodiči projedou zajímavosti, památky: pojede na velbloudovi, uvidí pyramidy, hrobky egyptských faraonů a ještě několik dalších zajímavostí. S kým se Anička v Egyptě seznámí? Co všechno zažije v potápění? To si dočtěte sami. Knížka byla super doporučuji.

Osice
Osice
20.02.2020 5 z 5

Protože už jsem nechtěla číst počtvrté Aničku ve městě, tak jsme si konečně vypůjčili další díl:-) Krásně nás všechny naladil na prázdniny, také chceme letos vzít děti poprvé k moři… Anička prožije dovolenou v Egyptě, zažije spoustu dobrodružství, užívá si moře, potká novou kamarádku Dominiku, seznámí se s několika místními lidmi, zvládne projížďku na velbloudovi a mnoho dalšího. Autorka I. Peroutková opět bravurně zachytila Aniččino niterné prožívání, stýskání po domově, zamýšlení nad tím, proč nám někdy čas utíká pomalu a někdy rychle… nikdy nevíme, co nás dopředu čeká, jaká dobrodružství zažijeme.

S knížkou mám spojeno několik úžasných zážitků s dětmi. Pokaždé když se v knize zpívalo (vždy vymyslím nějakou melodii a také zpívám), tak se náš mimišák postavil a začal tancovat:-) Děti si hrály, že jezdí na velbloudovi (krabice na hračky), Barču jsem zaslechla, jak si zpívá Habibi a večer před spaním si mumlala Ich auch:-) A chce také samozřejmě koupit slamáček…

Petja
Petja
07.08.2019 5 z 5

Jeden z cestovatelských dílů Aničky, tentokrát Anička jede na dovolenou do Egypta. Konečně vím, jak to v hotelu v Hurghadě chodí :-). Moc se mi líbí, že se zde děti kromě Aniččiných prázdninových příhod seznámí i s některými reáliemi z Egypta - např. co je to bazar, bakšiš, pyramidy atd. Často posloucháme také audioknihu v podání Marthy Issové.

witiko
witiko
21.03.2018 5 z 5

Anička je prostě sympaťačka. Žádná povrchní fiflena, ale přemýšlivá, citlivá, občas trochu náladová, ale přitom zvídavá a nebojácná holčička, která má svoje zásady a ví, co chce a nechce. Myslím, že autorka dnešním děvčatům napsala skvělý vzor. A já jako tatínek jedné z nich jsem poznal, že holčičí svět vůbec není o nic méně dobrodružný než ten náš klučičí.

princesse
princesse
01.06.2016 5 z 5

Anička tentokráte u moře v Egyptě kde jí opět čeká nové kamarádství a nové dobrodružství. O to zajímavější, že je v cizí zemi. Povedené pokračování Aniččiných příběhů. Doporučujeme.

kikinka10
kikinka10
01.02.2016

Nádherná knížka o Aničce zažívá spoustu dobrodružství,
ale nejvíc z těch zážitků se mi nejvíc líbilo jak ji popálí medúza.
doporučuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elen telemna
Elen telemna
15.12.2014 4 z 5

Pěkná knížka o Aničce, která jede k moři. Líbí se mi, jak to hrozně prožívá a má spoustu zážitků. Musela mít velké štěstí, že potkala v cizině holku ze stejné země, jako je ona sama....

terkas2001
terkas2001
20.02.2013 3 z 5

Třetí díl Aničky - a tentokrát se odehrává u moře v Egyptě. Najde si tam dvě nové kamarádky, pojede na velbloudu (já chci taky!!!) a dostane pytlíček s pískem... Uletí jí slamáček a potkává jakousi starou hraběnku... Co víc dodat - nádhera!!! Všem doporučuji!!!!!!!!!