Anička a cirkus

Anička a cirkus https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138026/bmid_anicka-a-cirkus-138026.jpg 4 91 12

Anička (I. Peroutková) série

< 5. díl >

Cirkus přijel! nese se ráno nadšeně celou třídou. Anička se hned domluví s kamarádkami, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s malou provazochodkyní Bětkou. Že by novou kamarádkou? Možná že ta Aničce splní její největší přání…... celý text

Hobitka
Hobitka
29.03.2023 5 z 5

Další milá část Aniččina příběhu s trochou hloubavých myšlenek a pěknými ilustracemi :)

VioletMokrasova
VioletMokrasova
26.02.2022 5 z 5

Kdybych měla popsat dvěmi bylo by to přátelství a cirkus. Je opravdu velmi originální psát o holčičce z cirkusu a přitom to vidět jako Anička Válová.


bea.mari
bea.mari
25.06.2021 5 z 5

ta kniha se mi moc líbila.

Osice
Osice
26.03.2020 5 z 5

Zatím přečtena 2x:-) Tentokrát jsme se podívali s Aničkou do cirkusu… Anička se ocitá v nezáviděníhodné situaci. Našla si novou kamarádku Bětku (provazochodkyně) a je blízko splnění svého snu. Podaří se jí vybalancovat svůj stávající život s tím novým cirkusovým? I. Peroutková opět hezky vykreslila vnitřní svět malé Aničky. Touha po něčem nás může někdy úplně zaslepit. Nové je mnohem lákavější než to naše „staré jisté“. Udržet tajemství a být upřímný nejde vždy ruku v ruce. Za neupřímností se může skrývat spoustu věcí, třeba strach. Když chceš být v něčem dobrý, připrav se na tvrdou dřinu. Atd. … Na knihách o Aničce nejvíce oceňuji, jak autorka realisticky a zároveň citlivě vykresluje dětské (holčičí) uvažování, prožívání, starosti a také radosti.

Trochu mě mrzí, že si nedala autorka pozor. Objevila jsem 2 nesrovnalosti (záměna kobylek – oblíbená kobylka Aničky je Mína, ne Líza; Marcela – sestřenice nebo teta???). Tyto „nepozornosti“ mi naopak vyvažuje, že je občas jméno postavy zvoleno tak, že je v něm možné objevit nějakou spojitost nebo odkaz na něco. V tomto díle jím byl klaun August – francouzsky klaun se píše auguste. Francouzky neumím, náhodou jsem to objevila, o to víc mě to potěšilo:-)

Dcera zase Aničkou žije. Mluvíme doma jako klauni, zkoušela krasojízdu na poníkovi (židličce), chodíme se dívat na zlatý déšť, jestli už nám kvete, abychom si ho mohli také dát za ucho, poslouchali jsme mušli, jestli opravdu šumí… To jsem zvědavá, kdy si budeme moci vypůjčit další díl. Má být o Velikonocích, tak na ně to určitě nestihneme. No co, hlavně že jsme zdraví!

Petja
Petja
07.08.2019 4 z 5

Další vydařený díl o Aničce (i když u nás ne ten nejoblíbenější), který se tentokrát odehrává v cirkuse, kde si Anička najde kamarádku a chce zkusit vystupovat. Výraznější než v ostatních dílech je zde právě přátelský vztah s holčičkou od cirkusu, zklamání i smíření, pomoc ze strany dospělých kamarádů.
Posloucháme jako audioknihu, takže je zde i veselá cirkusová hudba. Jinak i pro tuto část platí obecná charakteristika díla, kterou jsem uvedla u dílu Anička a její kamarádky.

JAnD
JAnD
05.08.2019 5 z 5

Tak trochu jiný příběh o kamarádství. Posloucháno v autě, malým čtenářkám rozhodně doporučuji.

Antonella
Antonella
08.03.2018 4 z 5

Anička a cirkus se mi moc líbila, ale Aničky předtím byly lepší.

princesse
princesse
01.06.2016 5 z 5

Opět krásný díl z této série. Moc hezké vyprávění o kamarádství tentokráte z trochu netradičního prostředí jakým cirkus bezesporu je. Stojí určitě za přečtení a já vřele doporučuji.

Anaš44
Anaš44
01.12.2015 3 z 5

Dobrá knižka ale moc mě nezaujala že bych nad ní seděla celí den ale dám 3 hvězdy

PetraBery
PetraBery
01.04.2015 4 z 5

Další povedený příběh o Aničce... Čte dcera, tak mi to nedalo a musela jsem si knížku přečíst také. A líbilo, stejně jako předchozí díly.

babyboar
babyboar
22.03.2013 4 z 5

Myslím, že i tento příběh se autorce velmi povedl. Obávala jsem se, že s přibývajícími díly bude kvalita klesat, ale zatím to tak nevypadá.

terkas2001
terkas2001
20.02.2013 3 z 5

Pátý díl Aničky. Přijede cirkus a potkává tam kamarádku Bětku, která ji možná umožní, aby vystupovala také... Všem tuto knihu doporučuji!!!! Je krásná!!!