Ani Bůh prý není neomylný - Jak procházet osudovými změnami

Ani Bůh prý není neomylný -  Jak procházet osudovými změnami https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411712/bmid_ani-buh-pry-neni-neomylny-jak-proch-z6w-411712.png 3 10 6

Na obtížná životní období lze nahlížet různým způsobem. Autorka této knihy je nepovažuje za překážky, ale za „prahy“. Přirovnává život k přebývání v domě s mnoha místnostmi, do nichž můžeme vkročit teprve po překonání a zpracování příslušného prahu, tj. životní křižovatky. Sedm kapitol, psaných s typickým laskavým humorem a nadhledem, se zabývá tím, jak s co nejmenší újmou překonat důležité životní mezníky a přechodové situace, pozitivní i negativní, ať už se jedná o narození dítěte, sňatek, úmrtí blízké osoby nebo ztrátu zaměstnání. Tématy k úvahám jsou například strach spojený s takovouto změnou, osudovost životních zvratů, důležitost instinktu, omezení perfekcionismu, potřeba odstupu a nadhledu a nutnost změnu přijmout, nikoli ji popírat. Podobně jako u titulu Lidé plánují, Bůh se směje nás potěší příběhy z newyorského židovského prostředí, zdánlivě jednoduchá zamyšlení překvapující svým dosahem i odkazy na nejnovější psychologický výzkum.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus , Náboženství

Vydáno: , Portál
Originální název:

Thresholds


více info...

Přidat komentář

Jonna
22.02.2024 3 z 5

Souhlasím s názory, že 2/3 knihy je vata, autorka v podstatě neustále ze všech stran probírá jen jednu věc. Nicméně pár myšlenek se tam dá najít, takže to nebyl promarněný čas, ale další autorčiny knihy si asi nechám ujít.

SonaH
24.05.2023 5 z 5

Přestože, jak zde říkají ostatní, mi kniha nepřinesla mnoho nového je dobré a velmi důležité si tyto pravdy připomínat. Právě v těch osudových momentech na to máme tendenci zapomínat. Líbí se mi přirovnání z Bible a i to, že tahle knížka nemá s náboženstvím nic společného. Je to lidský a přivětivý názor z praxe, žádné strojené motivační řeči. Určitě ji nechám svým dětem, třeba jim do života něco dá.


Andrea_I_Am
21.02.2022 3 z 5

2/3 knihy mi naprosto nic nedaly ... fráze "jako rabínka jsem zažila" ... mi po pár stranách začala lézt opravdu na nervy. Navíc ty příklady různých situací ... přišly mi ploché, tuctové. Na druhou stranu autorka má takový svěží, hbitý jazyk, že se kniha rozhodně dá dočíst. A to je dobře, protože poslední kapitola byla pravý opak celé knihy. Motivační, plná byť jednoduchých, ale opravdu trefných myšlenek. V podstatě by asi stačilo přečíst jen tu ... :-)

malpet
14.08.2020 3 z 5

Co dodat k předchozím komentářům? Kniha není špatná, autorka, ačkoliv rabínka, nikomu nenutí náboženství (jak by se od Američanů dalo čekat), naopak vyzdvihuje víru člověka v sebe sama. Na druhou stranu neříká asi nic úplně nového ani objevného, nevím, jestli tahle kniha dokáže někomu pomoct... je to spíš na články do nějakého ženského časopisu, než na samostatnou knihu.

nickym
05.05.2020 2 z 5

Kniha z amerického prostředí, často přehání, občas pěkné mylenky, ale nic co by stálo opravdu za to. Hodně věcí mi od autorky přišly domotané...

Mercatino
09.03.2020 4 z 5

Kniha o tom jak se vyrovnat s prahovými změnami v životě. Vnímal jsem, že autorka ví o překračování prahů opravdu mnoho, ale sama si žádným složitým prahovým překročením nikdy neprošla. A právě asi proto v knize vystupuje velmi pokorně a s lidskostí. Čtení této knihy mi hodně pomohlo pochopit věci nedávno minulé a snad i nahlížení na věci budoucí a i na nahlížení samotné. Měl jsem pocit při čtení této knihy jako bych nepřišel na nic nového jen objevoval věci prožité a dosud nepojmenované.

Autorovy další knížky

Sherre Hirsch
americká
2018  85%Lidé plánují, Bůh se směje
2019  68%Ani Bůh prý není neomylný - Jak procházet osudovými změnami

Kniha Ani Bůh prý není neomylný - Jak procházet osudovými změnami je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x