Návnada

Návnada https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218190/bmid_angry-birds-komiks-navnada-U5h-218190.jpg 3 12 2

Angry Birds komiks série

< 1. díl >

Znáte je z her do mobilních telefonů. Mohli jste puknout smíchy, když jste se seznámili s jejich příhodami. Nyní nadešel čas na nevšední zábavu. Nečekejte nic obyčejného – připravte se na největší vepřo-ptačí dobrodružství. Protože v tomto komiksu jsou Reptáci ještě rozzlobenější a rozjařenější než kdy dřív.

Žánr:
Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CPress
Originální název:

Angry Birds Comics 1 , 2014


více info...

Přidat komentář
trudoš
trudoš
25.11.2020 2 z 5

Těžko říct, že jsem od komiksu čekal překvapení roku, vzhledem k tomu, že jde o příběhy motivované nepříliš sofistikovanou videohrou pro chytré telefony. Přeci jen rozvíjet svět, v němž prasata pasou po ptačích vejcích a ptáci jako protiopatření páchají vynalézavé kamikadze, moc prostoru pro kreativní nápady nenabízí. Nebo spíš naopak, té kreativity by bylo zapotřebí setsakra hodně, aby to mělo ve finále nějakou hlavu a patu. Přesto si myslím, že se tvůrci mohli pokusit o něco víc, než sérii otřepaných vtipů v tuctových epizodách, jejichž nejzábavnějším mottem je, že prasata jsou idiotská. Najdou se tu výjimky, jako třeba povídka Pošta musí být doručena, která disponuje zábavnou pointou, ve většině případů však autoři preferují spíš přízemnější styl humoru. Na druhou stranu v okamžiku, kdy cílíte na sedmileté čtenářské publikum, tak se komerčně asi nevyplatí hrát si na Voskovce s Werichem. Alespoň že kresba se povedla, pročež tomu scenáristické prohřešky s klidným svědomím i odpustím.

martinstefko
martinstefko
07.01.2016 2 z 5

Angry Birds Komiks 1: Návnada je fajn mít doma jako doplňkový předmět v případě, že hře fandíte a zajímáte se o ni více. Jinak je to ale něco, co kolem vás prošumí a většinou si pak na sešit už ani nevzpomenete. Bohužel je tu problém v tom, že se vám může stát, že vás nezaujme ani ono první čtení a ještě rádi přenecháte sešit někomu jinému. Je to skoro škoda, že se tvůrci vydali jednodušší cestou, než aby se komiksu snažili dát něco víc. Potenciál zde je. Stripová forma jednostránkových gagů by tomu celkově slušela více. Ocenit ale musím překlad jmen jednotlivých prasat a ptáků, protože ta česká pojmenování jsou místy nádherná.