Anglický špion

Anglický špion https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310271/mid_anglicky-spion-hxk-310271.jpg 4 111 26

Kultovní členka – byť bývalá – britské královské rodiny, milovaná pro svou krásu a charitativní činnost, zavržená bývalým manželem a jeho matkou, anglickou královnou… Když na palubě její jachty vybuchne bomba, britská zpravodajská služba pochopí, že jediný člověk, který dokáže vystopovat jejího vraha, je legendární špion Gabriel Allon.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The English Spy , 2015


více info...

Přidat komentář

Lolila
19.12.2023 4 z 5

Ďalší veľmi dobrý špionážny román zo série. Gabriel Allon a Christopher Keller tvorili v tejto časti vydarenú dvojicu.

Nofar197
09.06.2023 5 z 5

Jaký je důvod atentátu na Brity milovanou anglickou princeznu, bývalou členku královské rodiny? Otázka,nad kterou si marně lame hlavu šéf britské MI5 Graham Seymour. Obrací se proto na svého dávného přítele, agenta Mossadu Gavriela Allona. Po dalším ničivém bombovém atentátu v londýnské Brompton Road dochází Gavriel k šokujícimu zjištění, že primárním cílem vraha nebyla princezna, ale on sám..........
Další vynikající Silva a jeho Gavriel Allon.


jprst
15.05.2023 4 z 5

Pokračování špionážní série s Allonem a nezbytným Kellerem je opět povedené, dobrá zápletka, poutavý a napínavý děj, stupňující se tempo, prostě vše, co má špionážní román mít. No a v tomto příběhu jsem to v dostatečné míře našel a užil.

Miro67
20.06.2022 4 z 5

Velmi poutavě zpracovaný příběh. Fikce na základě skutečného pozadí. A možná ani moc fikce v příběhu nebylo. Tohle všechno se může dít kolem nás, zatímco chodíme ráno do práce, mlsáme zmrzku v cukrárně či jdeme na procházku se psem. Teroristé mohou být kdekoliv, zaútočit kdykoliv. Boj s nimi je nebezpečný, nákladný a bohužel asi nekonečný.

Aymira
26.03.2022 3 z 5

Pohled do života tajných služeb jistě zajímavý, byť místy jsem se čtenářsky ztrácela - ať už ve jménech, místech aktuálního děje... Závěr mě zklamal, přece jen chyběla gradace a vzhledem k průběhu příběhu si čtenář téměř až řekne: "A to je jako všechno?"

Lagander
22.09.2020 5 z 5

Silva je moja srdcovka, majster špionážnych románov, rozhodne odporúčam...

Marek.Sc
20.04.2020 5 z 5

Ďalšia skvelá vec od Daniela da Silvu. pri knihe som sa nenudil a splnila všetky moje očakávania. Napätie od začiatku až do konca. Dej aj záver je trochu predvídateľný, ako u ostatných "Silvoviek", čo však neznižuje kvalitu knižky tohto špionážneho žánru. Už takmer budúci riaditeľ "inštitútu" , Gabriel Allon sa tu zapletie s nebezpečným protivníkom...trochu IRA, trochu VEVAK a trochu ruská SVR ( a vraždiaca kráska) a kopec iných. Milovníkov SPY románu knihu odporúčam.

Voliarty
19.04.2020 4 z 5

Priznávam, že posledný (a aj prvý) Allon, ktorého som čítal, bola jednotka (Umění zabíjet/Majster vrah). O ďalších dieloch viem len toľko, koľko sa dalo vyčítať z ich tiráží. Toto píšem preto, aby som ukázal, ako som zhruba orientovaný (alebo skôr neorientovaný) vo svete Gabriela Allona a ako som si aj napriek tomu Anglického špióna vychutnal, i keď sa odkazuje na predchádzajúce diely.

Na Silvovom štýle sa mi páči, že sa snaží pridŕžať reality. Preto má kniha málo akčných scén, málo prestrieliek a výbuchov je viacej hlavne kvôli záporákovi. Viac sa dej sústredí na sledovanie, podsúvanie falošných informácií a mučením získavanie správnych informácií.

Hlavný hrdina Gabriel Allon tvorí s Christopherom Kellerom skvelú dvojku, ktorá ma bavila. Čo sa týka zloducha, tak Eamon Quinn mal menej priestoru, ako by som si prial.

Celkovo ide o dobrý špionážny thriller, ktorý ma, rovnako ako pred nejakým časom Umění zabíjet/Majster vrah, presvedčil, aby som sa viac zaujímal o Silvovu tvorbu.

zdenaR
28.02.2020 5 z 5

Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich :-)))

jan7760
14.02.2020 5 z 5

Prvé stretnutie z agentom Allonom, urcite nie posledné...

hanzmb
02.10.2019 5 z 5

Zase standardně vynikající Silva. Tentokrát se vrátil ke klasickému modelu, kdy těsně před koncem se vše hroutí. A zase spousta zajímavých informací, tentokrát o IRA. Před nedávnem jsem četl několik knih o vzniku Izraele a je obdivuhodné, co od té doby dokázali. Asi jeden z důvodů proč jsem zvládl už 15 knih a neomrzely mne. Snad jen Oldřichů z Chlumu mám víc.

soukroma
19.08.2019 3 z 5

Letem světem a moc osobní: tentokrát mne kniha moc nechytla, jednak se věnuje místům a tématům, která mne neoslovují, jako IRA, Irán, i trochu Lybie (ale samozřejmě nechybí Rusko a Británie - smrtí princezny to začne a vrcholem mohl být atentát na premiéra), vtahuje do děje mnoho lidí a jejich minulostí (včetně předchozího dílu série), a jednak ta pěkná zpravodajská práce byla dle mého zbytečně převedena do roviny osobní, a že těch umrtvených cílů pomsty bylo, z obou stran. 70%
A nakladatel jde do mínusu za zcela odbytou redakční práci a korekturu.

Takže jen pár vtipných postřehů:
"Proč si v CNN zamilovali britské reportéry... Je to kvůli přízvuku. Když něco podáte s britským přízvukem, znějí zprávy vždycky věrohodněji, i kdyby na nich nebyla špetka pravdy."
"-Ten zatracený lišák. -Je to Brit. Má to vrozené."
"To je ta potíž s pomstou. Nikdy vám neuleví."

Jaruš7
06.05.2019 4 z 5

Další špionážní díl od mistra zákulisních praktik tajných služeb.
Chtěla bych říct bravo, ale ta "psí hlava" mi v tomto díle dost vadí.
Škoda, snad v dalším románu bude změna polarit.
Citace:" Není to krása? Ten sníh vykupuje Vídeň z jejích hříchů. Na Vídeň se snáší sníh a na Tel Aviv zatím prší rakety."
Srdcovka s rankou.

surikata246
18.03.2019 4 z 5

Opět jsem se ponořila a nemohla se odtrhnout a těším se dále.

konicekbily
03.12.2018 4 z 5

Neporazitelný izraelský špion se ve spolupráci s britskými tajnými službami pouští do téměř neřešitelného úkolu. Ve vzorné - autorem dobře posané - spolupráci obou tajných služeb oba pokračují jako stopaři za stanoveným cílem. Opět dobrá, možná až trochu zbytečně natahovaná, kniha.

Miky88
03.09.2018 5 z 5

Sice netypický Gabriel Allon, ale zase to bylo "něco" jiného. Příběh byl napínavý, čtivý a jako vždy skvěle provázaný. Líbilo se mi i téma - bylo zajímavé dozvědět se něco i Irsku a IRA. Spolupráce s Christopherem Kellerem dodává celé knize větší jiskru. Autor mu podle mého názoru dává větší pole působnosti a upozadňuje Gabriela. Budu se těšit na další knihy s těmito postavami - ať už společně nebo jednotlivě. I když Gabriel je můj oblíbenější hrdina ;-) .

hnusák
09.04.2018 4 z 5

Opět fajnové čtení, i když se zde občas vyskytují nudné pasáže, ale asi to tak musí být.

ferenc_had
22.01.2018 5 z 5

jako vždy Silva nezklamal, skvělá kniha

ellescorpio
22.10.2017 4 z 5

Tak tenhle Gabriel Allon se mi zatím líbil nejméně. Začátek mě moc nebavil, o IRA a tom, co se dělo v Irsku nemám ani páru, takže jsem se dost ztrácela. Pak se to pěkně rozjelo, spokojenost rostla. Jenže pak to začalo být nějaký šíleně překombinovaný, moc dvojitých agentů lokací, bylo to takové kostrbaté a nemělo to typickou šťávu a spád. Kdo náhodou přeskočil Anglickou dívku, absolutně nebude tušit která bije. A Gabriel tu měl dost malý prostor, navíc žádné umění.. Taky mi chyběla kapitolka co don na Kellerův odchod... v rámci Silvy bych asi dala 3*, ale ve srovnání s ostatními autory nechávám 4.

Hella
19.09.2017 4 z 5

Standardně dobré špionážní počtení. Jen, přesně jak píše Patricio níže, konec je slabší a bohužel je to samá chyba a překlep.