Anglické idiomy

Anglické idiomy https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160706/anglicke-idiomy-160706.jpg 2 2 2

Idiomy jsou nedílnou součástí angličtiny, bez jejich znalosti se neobjede žádný pokročilejší student. Jejich výuce však není věnována taková péče, jakou by s ohledem na četnost použití zasloužily. Mnoho učebnic pro různé stupně vzdělávání se idiomům věnuje pouze okrajově (pokud vůbec) a také učitelé je zařazují do výuky spíše výjimečně. Tato brožurka má za cíl přiblížit studentům alespoň několik nejfrekventovanějších ustálených výrazů a přispět tak k obohacení jejich slovní zásoby.... celý text

Přidat komentář

Sitting-Bull
04.11.2022 4 z 5

Ideální intro do idiomů v angličtině pro děti ze základky. Je jich tam jen pár (což odpovídá ceně sešitku), ale jsou velmi pěkné ilustrované, dostatečně vysvětlené a pro páťáka tak akorát na to, aby si uvědomil, o co jde a přitom nebyl zahlcen milionem idiomů pod autorským heslem, že více je někdy více. Když si vzpomenu na svůj první kontakt dítěte na základce s idiomy v sice obsáhlé, ale naprosto nezáživné knize, musím říct, že koupě pro syna byla dobrá volba. Díky krásným ilustracím vsadím krk, že si těchto pár idiomů zapamatuje na první dobrou, a to i přes jeho obecnou nechuť k jazykům.

ddkk
26.07.2021 odpad!

Tenhle sešitek jsem si nechala v e-knihkupectví přibalit jen proto, že jsem ho jednak neviděla na vlastní oči a jednak proto, že stál pouhých 6 Kč. No, nekup to! A za tuto sumu jsem obdržela 12 (slovy dvanáct!) obecně známých anglických idiomů, pravda, s názornými ilustracemi a větičkou, v níž je idiom použit. Netuším, pro koho je toto skromné dílko určeno, ale pokud se chcete něco o idiomech v AJ skutečně dovědět, tudy cesta opravdu nevede.