Komentáře knihy Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe

Hradčiatko
02.05.2026

ČV 17/26. Krásne rozprávanie, z ktorého som si aj veľa myšlienok vypísala. Začala som ju čítať na duchovnej obnove pre ženy, ktorú usporiadali sestry boromejky v Prahe - Kobylisích a máme vďaka synovi i nesmierne hodnotné a nezabudnuteľné väzby na školu v Karlíne. Poviem to stručne - tu je pre nás pravá láska k blížnemu, skutočné učiteľstvo pre život (a nielen kresťanský), absolútne milosrdenstvo a prijatie človeka so všetkými ranami a prednosťami. Sestry boromejky a salesiánky, ktoré som mala tú česť stretnúť, sú nádherné bytosti, ďakujeme, že vás máme a ďakujem za toto prekrásne čítanie. Veľa si odnášam :)

Vojslava
06.04.2025

Je radost číst si rozhovor se svou dobrou kamarádkou - spoustu vzpomínek znám od ní přímo, občas i podrobněji, ale některé byly pro mne novinkou. Každopádně určitě doporučuju k četbě, "sestra v akci" má co nabídnout spoustě dnešních čtenářů.

Maki229
05.12.2024

Sestru Angeliku mám ráda a pravidelně na Českém rozhlase poslouchám její pořad. Sympatické je, jak umí skloubit řeholní život s tím pro nás "běžným". Je to ovšem její součástí a vším se prolíná radost. Ta je v životě důležitá, taky zodpovědnost a pokora, jenomže ta radost to tak celé prosvětlí a pak je člověku lépe. Což je vidět v péči o nemocné a taky inspirující v její práci s mladými při učení dramatické výchovy a dalších předmětů nebo také vychovatelkou v pasťáku.
Jako bonus jsem zde našla 2 inspirující knihy : Tichá srdce – kláštery a jejich lidé a druhá je Žena v době katedrál.

Jirinamac
10.10.2024

I když jsem nevěřící, tak tyto knížky rozhovorů čtu ráda a zajímají mě příběhy lidí, které životem vede víra v Boha. Sestra Angelika toho prožila hodně a má o čem povídat, je velkým přínosem pro potřebné od dětství, mládí až po smrt a je úplně jedno, jestli jste věřící nebo nevěřící.

Han-nah
12.05.2024

Rozhovor s Boromejkou, sestrou Angelikou je velice přínosný. Obyčejně, ale velice krásně vypráví o svém životě od svého dětství. O víře, studijích, zážitcích, celé se to dá shrnout, její celoživotní poslání.
Říká se, že Bůh nandá každému tolik, kolik unese. Této živelné, charismatické ženě toho ale dal. Vše zvládá obdivuhodně a nezištně.
Pro mou bývalou kolegyni, která odjela v roce 89 do Říma na kanonizaci Anežky české to byl impuls poznání a přešla k řádu. V našem městě máme Boromejky, které se podílejí nejen se zdravotní pomoci v Charitě a Gaudiu, ale i na ostatních činnostech, které spojují lidi věřící i nevěřící. Hodně se věnují i dětem ze sociálně slabých rodin. Jsou tu vždy pro druhé, plné lásky, pochopení a s nabídkou pomoci.

Noisette73
05.10.2023

Ani těhotenské nevolnosti mě nezastavily a tuhle krásu plnou skvělých myšlenek jsem si nemohla nechat ujít! :D

marieke
25.01.2023

O sestře Angelice jsem poprvé slyšela když se to starala o V. Havla než zemřel. Od té doby se objevuje v rádiu, televizi i na sociálních sítích a myslím, že každému musí být sympatická.
V knižním rozhovoru vzpomíná na dětství ve velké věřící rodině, jak se za komunismu musely novicky scházet jen v tajných bytech a venku, škole či zaměstnání chodit v civilu, vypráví o svých zážitcích z cestování, jaké to je být vychovatelka v pasťáku nebo proč používá Facebook.
Příjemné čtení.

Marla
09.03.2022

Velice milá a klidná kniha. Četba na mě působila stejně jako setkání se sestrou Angelikou - příjemným a uklidňujícím dojmem.

vendy246
15.10.2021

Zajímavé a inspirativní čtení o bohaté kariéře řádové sestry. Vyprávění o životě věřících za totality a o životě sester boromejek v řádu. Překvapivě více o člověku než o Bohu.

Kopretina_aku
15.09.2021

Trochu mi chyběl hlubší pohled do života řeholnic, ale jinak byla kniha zajímavá a historie řádu Boromejek byla podána obsáhle od historie, až po současnost. Více na mne ale zapůsobilo, jak Angelika dokáže porozumět chlapcům ve výchovném ústavu a jejich problémům. Rozhovor působil velice lidsky a upřímně. I řádové sestry jsou jen lidi, což dokazuje i příklad, kdy může skončit na psychiatrii a antidepresivech.

wooloong
28.08.2021

Příjemné počtení o životních cestách zajímavé ženy. Doporučuji.

Kopretina
08.08.2021

Zajímavý příběh obyčejné neobyčejné ženy. Ráda jsem se s ní seznámila.

Jarka_rybář
22.07.2021

Úžasná kniha. Sestra Angelika má velkou životní sílu a laskavost. Je Boží.

kamibe
19.06.2021

Děkuji za zmínku v diskuzi od Libi11. Byla to dobrá volba pro ČV. Celý rozhovor je příjemně živý, přes mnohá mně neznámá slova jsem se dokázala přenést a snad jen kapitoly o historii mě tolik neupoutaly. Jinak to bylo parádní čtení. Netušila jsem, jak bohatý život může jeptiška vést! A slovo boromejka se mi prostě zalíbilo. Kromě jiného je Angelika dokladem toho, že vliv rodinného prostředí je zkrátka nejdůležitější. K některým místům se ještě ráda vrátím, než knihu odnesu zpátky do knihovny.

vladkavl
13.04.2021

Velmi milé slova a kniha je v duchu klidu a harmonie. Knihu jsem objevila tady a jako nevěřící musím říct mě velmi zaujala. Paní Angelika je velmi pozoruhodný a obdivuhodný člověk. Velmi děkuji za tuhle knihu

Gi-Gi
11.02.2021

hluboké, nádherné myšlenky. tady Boha cítíte...

papaja07
10.01.2021

Neskutečné. Ke knize jsem se dostala náhodou a nadchla mě. Jako "nevěřící " jsem ji přečetla jedním dechem. Smekám před paní Angelikou i dalšími sestrami, kniha mi otevřela oči a rozšířila obzory...

changaj
03.01.2021

Milá knížka o obdivuhodné sestře Angelice, která nezapadá do většinových představ o životě řeholnice. Někdo postrádá v rozhovoru více "duchovní" témata, ale ono je to tam všude mezi řádky, v kráse života, ve službě bližním, v upřímnosti k sobě samotné...

Pavlinka777
28.09.2020

Knihu jsem poprvé viděla ve vlaku. Naproti mě seděla dívka (18-20 let) a při čtení se pořád uhihňánala. Nakonec jsem to nevydržela a v Brně než stačila z vlaku odejít jsem se zeptala co čte. Udělala jsem moc dobře.

Sandalkar
27.04.2020

Pohlazení. Krásná kniha o životě, který prožívá jedna řádová sestra, která se nevejde do běžných kolejí a vůbec jí to nevadí. Naopak. Moc se mi líbila "obecná shrnutí" na konci některých odpovědí. Inspirativní pro mě je také Angeličino přijímání věcí, tak jak postupně příchází. Nelpění na původním scénáři, ale přijmutí všeho, co jí "padá z nebe".

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi