Andělská tvář II.

Andělská tvář II. https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415654/bmid_andelska-tvar-ii-5tT-415654.jpg 4 162 38

Andělská tvář série

< 2. díl

Napínavý dobrodružný příběh odehrávající se v exotickém prostředí francouzské kolonie v Tichomoří. Filip de Mornay odjíždí do války a jeho těhotná žena Charlotta zůstává na zámku sama. Při nehodě kočáru způsobené Margot Pinaudovou přijde o dítě, navíc ztratí i svou společnici. Když obdrží zprávu o Filipově smrti u Sedanu, je psychicky i fyzicky tak vyčerpaná, že nemá chuť ani vůli žít. Od smrti ji odvrátí až zásah tety Madeleine, která ji vyléčí a přemluví k cestě do kolonií. Novým Charlottiným domovem se stává malý ostrov v Tichém oceánu, kde je guvernérem Madeleinin zeť plukovník Tessier. Charlotta jen pomalu přivyká životu v exotickém prostředí. Odmítá další manželství, nachází přátelství, čelí intrikám i nenávisti. Musí však ujít dlouhou cestu, než opět najde ztracenou životní sílu i nový smysl života.... celý text

Přidat komentář

gabriela8704
03.11.2023 5 z 5

I druhý díl byl skvělou četbou.

Jana-Marie
17.09.2023 5 z 5

Opravdu krásná kniha - nemohla jsem se odtrhnout a přečetla během jednoho dne. Líbila se mi víc než první díl.


Amneris
22.08.2023 4 z 5

Na druhý díl Andělské tváře jsem byla velmi zvědavá, neboť jsem až do setkání s paní Körnerovou vůbec neměla potuchy, že existuje pokračování Andělské tváře, podle které byl natočen film. A musím říct, že to bylo místy lepší než jednička. Možná to dělá i změna prostředí, ale mělo to větší spád, někdy to bylo zbytečně natahované. Rozhodně hodnotím jako vydařené pokračování :-)

kiki11
07.03.2023 4 z 5

Po přečtení druhého dílu mám trochu rozpolcené pocity. Na jednu stranu se mi příběh líbil, byl napínavý, tajemný, přišlo mi to jako bych četla detektivku Agathy Christie z prostředí ostrova plného magie, šamanů a kouzel, ale na druhou stranu neměl téměř nic společného s prvním dílem. Asi by se mi tahle knížka víc líbila jako samostatný dobrodružný román, a ne jako pokračování Andělské tváře. Přišlo mi to, jako by autorka chtěla za každou cenu napsat pokračování, ale zrovna měla v hlavě tuto zápletku, a tak to prostě nějak napasovala k tomu prvnímu dílu. Místy to bylo lehce překombinované, ale na konci do sebe všechno hezky zapadlo. Jo, líbila se mi, ale četla jsem od paní Körnerové hezčí knížky.

Noctua8
02.11.2022 4 z 5

Pro mě rozhodně zajímavější než první díl. Hodně asi proto, že děj prvního dílu jsem znala z filmu a nečekalo mě žádné překvapení. Ale druhý díl, je překvapení od začátku do konce. Charlotta je opět v nesnázích, ale už to není ta naivní panenka, nad kterou kroutíte hlavou a dokáže být i chvílemi akční a dost ostrá. Kolem je spousta intrik a postav, které skrývají mnohá tajemství. A když se na scéně objeví anglický profesor a vědec se záhadnou truhlou, je to už jen ta správná "romanticko-dobrodružná radost".

hankapimi
05.03.2022 4 z 5

Oproti prvnímu dílu Andělské tváře, kde si šli dva bráchové mnoho let po krku, se mi druhý díl četl mnohem lépe. Byl dobrodružnější, napínavější a pro mne uvěřitelnější. A také mám ráda v této nejisté době příběhy se šťastným konce. Charlotta musela procestovat půlku světa a okusit život ve zcela odlišných podmínkách, aby dokázala ocenit svůj domov. Kdyby měl J. Pomeje větší finanční možnosti, třeba by s tímto dílem udělal díru do světa... Líbilo se mi to, doporučuji.

jeany23
05.01.2022

(SPOILER) Maličko slabší než první díl. Možná můj úsudek ovlivňuje to, že první díl měl oporu ve filmu, takže jsem ho měla víc vrytý v paměti...Začátek knihy neztrácí čas, něco je zmíněno jen okrajově (smrt Charlottiny matky, potrestání Margot), prostřední část je pozvolnější. Prostředí ostrova, všichni ti šamani, magie, půtky s domorodci..to mě tak úplně neoslovilo, ale musím říct, že ke konci děj dostal slušný spád, hodně zvratů, a pak to všechno do sebe krásně zapadlo.

ještěrka38
26.06.2021 3 z 5

První díl se mi líbil moc.. Druhý nebyl špatný, ale už to nebylo ono..

maryska09
14.06.2021 5 z 5

Opět pěkná, napínavá pohádka pro dospělé, která se sice dala občas předvídat, ale i tak pobavila a potěšila. Za sebe doporučuji jako krásné letní čtení.

Micha-Él
07.01.2021 4 z 5

Z druhého dílu jsem byla dlouho na rozpacích, občas jsem si připadala, jako bych ani nečetla Andělskou tvář. Oproti jedničce to bylo o dost slabší. Na začátku autorka pohřbila hned tři lidi, takže jsem byla současně zvědavá, jak se bude Charlottin život dál vyvíjet, současně hodně zklamaná. Děj v Tichomoří nebyl špatný, nicméně ani žádné wow. Naprosto mě však dostalo, kam příběh začal směřovat ke konci. Takové napětí a spád jsem nezažila ani u mnohých thrillerů (!), navíc nádherný čtivý rukopis paní Körnerové knize dává velké plus. Andělskou tvář 2 tak hodnotím pozitivně díky zmíněným skutečnostem, přestože mi celý příběh přišel dost překombinovaný. Prostředí Tichomoří děj na jedné straně osvěžil, ale na druhé straně mi scházelo Mornay. S postavami se nerada loučím, tudíž bych klidně byla i pro třetí díl :)

katallinka
26.10.2020 3 z 5

Druhý díl byl hrozně zdlouhavý a většinou i dost nudný. Zajímavější děj byl až na posledních stránkách. Velké pozitivum, ale vidím v prostředí ostrova a popisu fungování domorodého obyvatelstva a panstva, což bylo poměrně osvěžující oproti Francii, do které autorka většinou děj zasazuje.

Morana107
27.07.2020 3 z 5

Upřímně mi tato kniha moc nesedla, chybělo mi prostředí Francie, charakteristické pro svou jedinečnou atmosféru. Moc se mi líbil začátek, velice jsem s Charlottou soucítila, když přišla o dítě a pak i o Filipa. O Filipa! A to hned na začátku knihy, chtělo se mi říct -" Jako vážně? To ho mohl v minulém díle zabít Raul a vyšlo by to stejně, tak proč mi sakra autorka dala ten šťastný konec, když ho teď bere nejen Charlotte ale taky mně."
Chtělo se mi brečet a když za nemocnou přijela příbuzná, tak se mi vůbec nechtělo někam přesouvat, ale knihy jsou jednou nějak napsané.
Prostředek knihy je nijaký a dosti výplňkový a zápletka s velkým černým lidožroutem v zahradách je též průhledná od začátku.
Konec byl však dynamický, nemohu k němu nic moc napsat, protože bych zřejmě prozradila konec, snad jen že mi spadlo ze srdce v závěru mnoho kamenů a ukázalo se, že nic není takové, jak se na první pohled může zdát.

Delitka
24.02.2020 5 z 5

Napínavý příběh od začátku až do konce. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Za mě top.

michaella03
02.02.2020 4 z 5

Kniha opět čtivá (přečtená za dva dny), odpočinková, bylo milé vidět, co se s postavami děje dál. Ke knihám se nejspíš znovu vrátím :-).

Leonor
04.01.2020 5 z 5

Krásné pokračování, nejvíce se mi líbila atmosféra tichomořského ostrova.

mariva
23.09.2019 5 z 5

Potěšilo mě, že příběh známý z filmu pokračuje dál a nechává hrdiny prožít zase něco nového. Příběh je romantický i dramatický, jak je u autorky zvykem. Příjemné odpočinkové čtení.

Barbara182
07.03.2018 2 z 5

Kdyby se postavy nejmenovaly stejně jako v prvním dílu, ani bych nepoznala, že jde o pokračování. Jedná se spíš o samostatnou knihu, která bohužel kvalitativně trochu zaostává za prvním dílem. Četlo se to sice lehko, ale nemyslím si, že bych se k tomuhle příběhu někdy v budoucnu vracela, zas tolik mě neuchvátil a nejspíš ani dlouho neuvízne v paměti :-(

vikaa
04.03.2018 3 z 5

Typicky ženské čtení. Romantický příběh, tentokrát zasazený do francouzských kolonií mě bavil. V polovině knihy se to chvilku táhlo, ale pak zase děj přidal na obrátkách a zajímavosti. Oproti prvnímu dílu jsem ocenila, že jsem neznala příběh z filmu i když Pomeje a Kuklová se mi zase při čtení objevovali před očima:-) Do dalšího dílu už bych ale nešla. Alespoň hodně dlouho ne...

knihovnička007
20.08.2017 4 z 5

Taková menší ostrovní detektivka z 19.století.
Opět příjemné čtení, kapku mi připomínalo Nevěstu ze zámoří (podobná lokace).
Zvraty, láska, nenávist, touha po moci i penězích, vše v jednom.
Místy (hlavně ze začátku) jsem si říkala, že už je to moc, že je to zbytečné, ale nakonec se mi to hodně líbilo.

Marisa
03.03.2017 4 z 5

Trošku slabší, než první díl, ale konec byl napínavý a celkově se mi to líbilo :)