Andělé spásy

Andělé spásy https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19249/andele-spasy-19249.jpg 3 20 4

Hlavní hrdina příběhu Tomáš žije tajný život homosexuá1a. Ač prožije i pár milostných příběhů s ženami, definitivně preferuje muže. Ze strachu ze své odlišnosti, z odsouzení konvenční společností a především z touhy po dětech a po rodinném životě se "zamiluje" a ožení se. Po krátké době manželství si plně uvědomí, že homosexualita je jeho nezměnitelnou přirozeností, a svou nepřekonatelnou touhu po mužích řeší, již jako otec jednoho syna, příležitostnými milostnými avantýrami. Přichází vášnivý milostný vztah s mladým mužem, přistižení a žádost o rozvod ze strany Tomášovy ženy. Tomáš se v žádném případě rozvádět nechce, v té době už má dva syny a hodlá udržet rodinu za každou cenu. Nastupují nekonečné dialogy s manželkou, která nechápe, miluje a nechce ztratit, ale cítí se zrazena a odmítá žít s homosexuálem. Během rozvodu prožívá Tomáš další vztah a také silnou touhu po vztahu trvalém. Rovněž bojuje o záchranu manželství, ale po mnoha soudních stáních se nakonec vzdává a manželství je rozvedeno. Přichází nová osudová láska k muži o více než dvacet let mladšímu a s ní boj o právo na společnou partnerskou existenci... Román Andělé spásy, inspirovaný skutečným příběhem, je o lásce, zradě, vášni a agonizující touze vlastní identitě... celý text

JancaMia
JancaMia
26.05.2021 2 z 5

Krásně napsaný román, dějové linky se krásně prolínaly, nicméně nejsem nadšenec LGBT.

TomTomis
TomTomis
28.07.2020 3 z 5

Napsáno jazykem pozorovatele. Mnohdy až suché popisování příběhu člověka, který hledá sebe sama. Někdy mi popisované vlastnosti hlavní postavy přišly nevěrohodné. Vše možná souvisí s tím, že sledujeme hlavního hrdinu od narození až po věk důchodu, to se člověk opravdu může změnit... Kniha se mi četla dobře. Netušil jsem , že Kořínková vůbec napsala nějaký román. Pod ruku se mi dostal díky LGBT tématice.


greatbear
greatbear
10.07.2017 5 z 5

Autorku nemusím, ani jako herečku, ani jako zpěvačku. Když jsem viděl, že knihu napsala Lenka Kořínková, bral jsem knihu do rukou s vědomím, že ji po pár stránkách odložím, podobně, jako její "zázračné" knihy o hubnutí.
Jak jsem se začetl, tak jsem se od knížky nedokázal odpoutat. Úžasná kniha o coming outu, životě a žití dvou mužů v době totality a o hledání sebe sama. Knížku jsem měl původně půjčenou z knihovny, následně jsem si ji sehnal v antikvariátu, protože tahle kniha prostě musí být doma!

28401
28401
25.11.2015 5 z 5

Někdo knihu přehlíží kvůli autorce, reagovala jsem nejprve také tak, ale - byla jsem velmi překvapena, kniha je zajímavá, moc dobře se čte, napínavý děj (jak to bude dál??...). Otevřený pohled na lásku mezi homosexuály. Doporučuji.