Anděl spásy

Anděl spásy https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248938/bmid_andel-spasy-UQN-248938.jpg 3 30 9

Růžová kolekce série

< 34. díl >

Mladý Jean-Pierre se nechá okouzlit napoleonskými ideály a přes protesty svých rodičů vstoupí do armády. Postupně o své iluze přichází, až je nakonec ošklivě zraněn v bitvě u Waterloo. Po smrti svých rodičů se raněný Jean-Pierre už coby markýz z Castillonu vrací na své rodové sídlo, aby zjistil, že je v dezolátním stavu – a že nemá peníze, aby ho opravil. Další rána osudu na sebe nenechá dlouho čekat – podle poslední vůle svého přítele plukovníka Dawlishe se musí postarat o jeho tři děti. Jean-Pierre je na konci sil. S krutými bolestmi se zavře ve svém pokoji a děti, kterým se stal poručníkem, nechce ani vidět. To ovšem netuší, že krásná Marietta, jeho schovanka, je nadaná léčitelskými schopnostmi. Podaří se Mariettě markýze vyléčit a dokážou společně povznést hrad k jeho někdejší slávě? Dokáže jít za svým cílem i přes nepřízeň osudu? A uvědomí si markýz včas, jakého anděla mu osud poslal do cesty?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Saved by an Angel , 2007


více info...

Přidat komentář

Pedruska01
08.08.2020 2 z 5

(SPOILER) Jako je fakt, že tohle jsem si vzala vyloženě jen na zabití času a nečekala jsem žádný zázrak. Tenká knížečka, změna žánru - to bude ono. No... splnilo to účel toho vyplnění času, ale bohužel nejsem z toho vůbec nadšená jako z celku. Zkusím to nastínit. Začátek je nudnější dějepisná, politicko-válečná a trochu statistická pasáž, která tam být vážně nemusela, protože to celkem odradí. Poté přichází na řadu milá, byť naivní část, pokračuje horou opravdu "nečekaného" štěstí a všeho co vychází a završuje se to abnormálně nenormálním a nepřirozeným rychlo-"romantickým" koncem. Výsledek je hrozný. V tomhle případě si říkám škoda papíru. Anebo se tomu autorka nechtěla věnovat - radši kvantita před kvalitou, to tak vypadá.
Hlavní hrdinka Marietta mi nevadila, naopak byla milá, ačkoliv takového podivného akčního rázu, co se týče plánů a organizace. Dlouho byla v pohodě, až nastala chvíle, kdy se jí podezřele začalo hrozně dařit, všechno vycházet a klapat. A stačilo tak málo. Hezká tvářička, bylinky, motlitby a možná teda i "kouzelný" ruce. Jako by se to otočilo a začalo to, co se týče sympatií, drhnout. Nezprotivila se mi, to ne, ale naopak se to vůči ní zastavilo. Nemohla už růst, leda klesat.
Druhý hlavní hrdina Jean-Pierre, anebo jen markýz byl postava, kterou jsem si taky úplně nemohla oblíbit. Neměl mnoho prostoru, ale taky, nevadil mi. Jen až ten konec. Nejspíš to bylo celé unáhlené. Vidí ji prvně a už je to anděl, do kterého se zamiloval. Jako jo, jsem romantická duše, ale tohle byla parodie na romantiku. Těžce. Ani omylem jsem to nehltala. Jeho náhlé vyznání a "akce" ve mě vůbec nevzbuzovala důvěru, reálnost - nic.
Dějově se toho taky moc nestalo, když nad tím tak přemýšlím... Po přednášce z dějepisu to začalo, že "zdědil" tři děti. Téměř celou knihu hrdina proležel v posteli v jeho zámku, co byl vykradenou a zničenou ruinou a nikoho nechtěl vidět. Za to hrdinka díky své kráse a jistě úchvatným kukadlům plus možná nějakýmu tomu žvanění sebrala bandu lidí, kteří navíc zadarmo makali (ale před staletími byli i dobří neprofitující lidé, kteří by z dobroty srdce pomohli druhým - bod k dobru, i když se tomu sakra těžko dneska věří) na přerodu ruiny ve vznešené sídlo. Najednou byl barák obstojnej a markýz ráčil po "velmi zdárném Mariettině léčení" přijít k hotovému. Pak se tam celkem nečekaně stal malý zvrat, který teda byl vítaný, ale byl krátký, sám a přišel pozdě. Díky zvratu mu hrdinka padla do postele (samým strachem a vlastně nevědomky samozřejmě), hrdina neváhal a dal jí hudlana a už si vyznávali navzájem lásku jako trám, plánovali svatbu, budoucnost a nesměl chybět titul anděla. Stačilo jen lusknout prstem a hned tu všechno bylo ve vteřině. Kdyby tenhle pitomej kýč dokázal donutit čtenáře zvracet, tak posledních 5 stránek je prošavlovaných určitě.
Pane bože.
Hrůza!
Čekala jsem teda víc. Historické romance mám vcelku ráda, ale ještě jsem se snad nesetkala s takovouhle katastrofou. Bylo to vlastně o ničem, všechno se dařilo a dopadlo to výborně (jen jsem trochu v šoku). Nereálné. Ploché. Přespříliš pozitivní. Příběh i postavy. Tohle se mi moc nelíbilo, zklamalo mě to. Neměla jsem očekávání, ale tenhle "výkon" je síla. Takže rozhodně doporučit nemůžu a co se týče hodnocení, byť nechci být zlá (a někdy to ani neumím), tak víc dát nemůžu. To bych ty hvězdičky fakt dost urazila. :(

Erinien
29.06.2018 odpad!

Přešlap. Knížka vystihuje asi veškeré klišé, které si muži představují pod pojmem dívčí román. Hlavní hrdinka má naprosto nereálnou podobu světice. Hlavní hrdina má naprosto nezajímavou minulost, se kterou se ale bohužel musíme seznámit hned na začátku, takže kniha nejprve trochu nudí. Zábavné to začne být až v polovině, kde se zjeví hlavní hrdinka, které se naprosto vše daří, třetinu knihy čekáme, než markýz sejde ze svého pokoje dolů, aby zahlédl svého anděla a ta nejzajímavější část se odbude na posledních třiceti stránkách. Bohužel. Potenciál, který příběh má, je naprosto nenaplněný a děj jakoby useknutý. Škoda.


Doubravka1975
12.10.2017 3 z 5

Pohádka, kde všechno dobře dopadlo a dokud neumřeli žijí dodnes....

modranka
13.03.2017 3 z 5

Súhlasím s Ewik a doplňam, že obálka je krasna.

LilianaFalcon
03.06.2016 1 z 5

Hrůza, neprokousala jsem se ani 10 stránkami. Každou větu jsem měla chuť přeskočit.

Ditules
20.10.2015 2 z 5

Překrásná obálka...ale teda ten příběh je tak odfláknutý! Uspěchané a i v rámci žánru červené knihovny nereálné!

MinaHawke
05.09.2015 5 z 5

Kniha se mi líbila, ale přišlo mi to takové hrozně uspěchané. Mohlo to být víc rozepsané, pár stránek navíc by neuškodilo :) Ale i tak je to příjemný příběh.

mac.martina
03.09.2015 5 z 5

takova jednoduha oddychova knizka. precetla jsem ji na jeden dech... vsechno tam slo bez problemu a celkem jednoduse a vsechny problemy se zachvili vyresili a nedalo to moc prace...

Ewik
11.08.2015 3 z 5

Skoro jsem už zapomněla, jaké má B.C. naivní, čisté, krásné a inteligentní hrdinky. :-) Od tohoto druhu knih nic nečekáte, prostě je necháte plynout až zjistíte, že jste na konci, kde vrcholem všeho je něžný polibek. :-)
Avšak krásně jsem si u toho odpočala a vyčistila hlavu. Hezká jednohubka na odpoledne.