Anča a Pepík 1 - komiks

Anča a Pepík 1 - komiks https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312928/mid_anca-a-pepik-1-komiks-EZ5-312928.jpg 5 98 17

Anča a Pepík (komiks) série

1. díl >

Možná nejzdařilejší český detektivní komiksový seriál ani po letech nepřestává přesvědčovat scénáristickou invencí kombinovanou s přepečlivým kresebným zpracováním, v českém funny animals kontextu výjimečná je i komplexnost představovaného fikčního světa. (…) Svět Anči a Pepíka je koherentním světem zvířecí fikce, světem plným myší, kouzelných předmětů i tajemných lesů.... celý text

Přidat komentář

Lka
08.07.2023 5 z 5

Krásné komiksové příběhy Anči a Pepíka. Krásné ilustrace.

Pert
28.01.2022 5 z 5

Úplně úžasné příběhy.


Barabora
14.02.2021 5 z 5

Strašně super. Tuhle knihu, jsem četla, už před rokem. Moc si toho nepamatuji, ale vím, že čtení komiksu, utíkalo hodně rychle a že mě hodně bavilo. Komiksy moc nemusím. Nevím proč. Ale tohle, je malá výjimka. Vyhovuje mě, že díly na sebe moc nenavazují. Doporučuji

Rade
09.02.2021 5 z 5

Věřili byste tomu, že tuhle knížku si budou dávat pod stromeček dva dospělí lidé?
U nás v rodině tomu tak o těchto Vánocích bylo, tyhle myší detektivky jsou prostě četba, která si najde nadšené obdivovatele v každé generaci. Zvlášť je-li to nostalgie a vzpomínka na dětství; tyhle šikovné myšky milující dobrodružství nás s dětmi bavily v Čtyřlístku možná víc, než slavné kvarteto Fifinka, Bobík, Mišpulín a Pinďa...

J.P.S.
27.12.2020 5 z 5

(hodnocení zde psané se vztahuje na všechna vydání a všechny díly)

Anča a Pepík je neprávem přehlížený český komiks. Příběhy dvou myších kamarádů jsou velmi propracované, napínavé a někdy i docela tajemné. Ale především dávají smysl. Na základě mnohých z nich by se dal postavit i úspěšný sci-fi nebo fantasy román (například motiv čaroděje zakletého ve studánce jsme kdysi použili i při hraní Dračího doupěte :)). Oba hlavní hrdinové jsou velmi uvěřitelní, sice jsou to děti, ale zároveň se nebojí přebírat odpovědnost a rozhodovat se v nelehkých situacích. Velmi věrohodně působí i ostatní protagonisté myšího světa, který má logiku a i přes fantazijní základ působí poměrně realisticky.

Přestože jde o příběhy určené dětem, tak rozhodně nejsou "dětinské" a určitě je ocení i dospělý čtenář.

Anču a Pepíka si pamatuji ještě z devadesátých let, kdy jejich příběhy vycházely ve Čtyřlístku a do značné míry zachraňovaly jeho úroveň. V době po sametové revoluci se totiž příběhy klasického čtyřlístku stávaly čím dál více infantilní - jakoby si noví autoři nastoupivší do redakce po revoluci mysleli, že dětský čtenář je úplný blbec, kterému je možno naservírovat cokoliv, i když to nedává hlavu a patu (viz bezmozkové seriály typu Rexík). Naštěstí vše zachraňovala právě paní Lomová a její Anča a Pepík, kteří mezi naivně infantilními seriály polistopadového Čtyřlístku působili jako životodárná mana pro mou dětskou fantazii.

Troufám si říci, že kvalitativně jde o komiks, jenž se zcela vyrovná zahraniční tvorbě a který (na rozdíl např. od zmiňovaného Čtyřlístku) by měl potenciál uspět i mimo prostředí české kotliny. I když tomu moc nevěřím, bylo by skvělé, kdyby se příběhy Anči a Pepíka přeložily do angličtiny či jiného jazyka a byly vydány některým zahrančiním nakladelstvím (nebo třeba i on-line jako ukázka).

Wasdy
02.09.2020 3 z 5

Netypický komiks s napínavým příběhem.

sgjoli
01.08.2020 4 z 5

Velmi příjemný návrat do dětství. Jako malá jsem Anču a Pepíka sledovala sice spíše jen občasně, ale už tehdy se mi to líbilo. A i teď jsem si to čtení hodně užila. Úžasně líbivá kresba, napínavé a dobrodružné zápletky s leckdy vtipnou pointou, sympatičtí hrdinové - to jsou hodně silné atributy těchto komiksů. Není divu, že si Anča s Pepíkem drží svoji popularitu tak dlouho. Určitě si brzo půjčím i další svazek a k těmto hrdinům se ještě vrátím. :-) Jedna hvězda ubrána - přeci jen to jsou komiksy primárně pro děti a já některé příběhy četla prvně až jako dospělá... tak to hodnocení mám trochu posunuté. Ale určitě se jedná o hodnotný počin hodný pozornosti, to rozhodně ano.

HDosoudilová
18.05.2019 5 z 5

Tady nemůžu jinak než dát pět hvězd! Komiks Anča a Pepík je moje srdeční záležitost z dětství, kdy vycházel v časopise Čtyřlístek (nevím, jestli ještě pořád je součástí). A když jsem v knihovně narazila na knižní podobu, hned jsem si jej musela půjčit :-)

Aknel26
13.01.2019 5 z 5

První příběh jsem četla poprvé a přišel mi mile naivní, spíš takové hledání, jakou cestou se vydat - podobně na mě působí i první řada Simpsonů. Ostatní příběhy jsem znala z časopisů, ráda jsem si je znovu připomněla.

oladnb
11.01.2019 4 z 5

Cetla jsem jako dite ve Ctyrlistku, nyni jsem si chtela pribehy vratit do pameti a nezklamaly. Mile cteni na par hodin.

Terezinka890
28.03.2018 5 z 5

Dobrodružná knížka:)

lenkaabooks
08.04.2017 4 z 5

Přinesla jsem dceři z knihovny, ale obálka mne natolik zaujala, že jsem neodolala. A bylo to moc milé. Srozumitelné, pěkné ilustrace, čtivý příběh.

Samira
19.03.2017 5 z 5

Ač byla kniha dárkem pro dceru, která se rychle zamilovala stejně jako kdysi já, možná, no co ne možná jsem se na ni těšila a ještě víc než ona. A když mě ve čtení předběhla, protože nemohla odolat. Rychle jsem ztracené stránky dohnala:).
První komixový soubor obsahuje můj nejoblíbenější příběh od nich vůbec - Anča a Pepík na stopě, který je jako jediný psaný psace. Což je dnes už trošku rarita a dá se doporučit jako ta nejzábavnější forma procvičování. Zbytek je pak psán velkým tiskacím písmem. Takže k prvnímu, druhému a stému čtení úplně ideální.
Soubory zatím vyšly tři, všechny je máme ;), vyjdou-li další, budeme je vítat místem v naší knihovně.
Doporučuji, doporučujeme :)!

Mánička178
21.02.2017 5 z 5

Naprosto skvělý komiks. Kresby detailní, příběhy zábavné, promyšlené a napínavé... Kolikrát mě bavily a baví mnohem víc, než Čtyřlístek :)

jarynek
03.01.2017 5 z 5

Pěkné, napínavé příběhy, dětem se moc líbilo, především první delší příběh

anickalysano
03.01.2017 5 z 5

Tak tohle je vážně paráda! Jeden z nejkvalitnějších komiksů čtyřlístku a vedle Dobrodružství Sherlocka Holmese můj nejoblíbenější. Vydání je skvělé, moc oceňuju doslov, res. genezi příběhu, myšáků a autorky. Už se těšim až se mi do rukou dostane druhý díl.

Pavouček2
24.11.2016

Tohle byl můj velmi oblíbený komiks ve čtyřlístku a teď jsem nadšená, že jí mají v naší knihovně a už se těším až si jí doma přečtu, mám radost jak malá holka :-D

Autorovy další knížky

Lucie Lomová
česká, 1964
2004  95%Anča a Pepík
2011  88%Divoši
2014  68%Na odstřel
2007  72%Anna chce skočit
2016  94%Anča a Pepík 1 - komiks

Kniha Anča a Pepík 1 - komiks je v

Právě čtených1x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce26x
Chystám se číst2x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x