Anatomie 2

Anatomie 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/256717/bmid_anatomie-2-fcH-256717.jpg 5 59 3

Anatomie série

< 2. díl >

Druhý díl vynikající učebnice obsahuje anatomii gastropulmonálního a urogenitálního systému a soustavy žláz s vnitřní sekrecí. Jsou to klíčové úseky pro fyziologii, patologii a klinickou praxi. V učebnici jsou vyzvednuta jednak základní fakta pro studenty medicíny, jednak vývojová a funkční hlediska. Oproti předchozímu vydání byl text tohoto dílu doplněn o poslední poznatky zejména z oblastí týkajících se vývoje orgánů, genetiky a embryologie. Tento díl upravili a doplnili prof. MUDr. Radomír Čihák, DrSc., a prof. MUDr. Miloš Grim, DrSc. Obrazová dokumentace byla rozšířena téměř o 60 nových obrázků a fotografií, v textu je tak nyní téměř 500 převážně barevných vyobrazení, která jsou originálními díly pracovníků Anatomického ústavu. Vícedílný komplet anatomií hlavního autora prof. MUDr. Radomíra Čiháka, DrSc., je považován za jeden z vrcholů naší odborné literatury jak po stránce didaktické, tak po stránce ilustrací, preciznosti a provedení. Třetí, upravené a doplněné vydání.... celý text

Přidat komentář

K.Katynska
06.03.2022 5 z 5

Orgány. Pro mně o dost snazší na naučení než první díl. Takový oddych před CNS :´P Skvěle zpracováno, jako všechny díly.

Kontryhelka
11.01.2021 5 z 5

Nezbytná kniha každého medika.


knedlik
23.01.2012 5 z 5

Měla jsem za to, že Čiháka netřeba moc komentovat. Většina lidí, co po něm sahá, tak čistě z medicínské povinnosti a pak s těmi knihami tráví veškeré dny, večery a noci :-)
Ale pro eventuelní jiné zájemce: velice přehledná učebnice anatomie obsahující veškeré orgánové systémy kromě kostí a svalstva (1.díl) a cév a nervů (3.díl). Je doplněna o notné množství užitečných obrázků a schémat. Pro úplné laiky mi nepřijde úplně vhodná s ohledem na latinskou terminologii, ale nadšencům se meze nekladou.