Ami se vrací

Ami se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167407/bmid_ami-se-vraci-G3X-167407.jpg 5 24 9

Ami série

< 2. díl >

V Ami se vrací Pedrita bělovlasý kluk z vesmíru znovu navštíví. Tentokrát je na lodi i krásná dívka Vinka z planety Kía. Zpočátku je Pedrovi nesympatická, protože očekával, že bude s Amim na lodi sám. Na společné cestě se však jejich srdce rozvibrují prazvláštním a mocným pocitem zvaným láska a každý nový zážitek s Amim je pro ně novou lekcí na stupínku univerzálního poznání. Zažijí magický tanec Galaxie a později se v hlubinách pozemského moře setkají s Velitelem pomocné operace mimozemšťanů, s bytostí, ježna Vinku i Pedrita mocně zapůsobí. Jsou svědky toho, jak četné lodě Vesmírného bratrství zmírní intenzitu a účinky ničivého zemětřesení, a dozvědí se, že takto pomáhají stále. Během procházky na jedné z planet Síria přijdou na to, že láska, kterou k sobě cítí, je poutem dvou částí patřících navěky k sobě – že jsou podvojné duše. Navštíví i Vinčinu planetu Kía, která je velmi podobá Zemi. Má stejné problémy a hrozí jí, že se sama zničí. Seznámí se zde s Kratem, jenž jim věnuje pergamen s návodem, jak získat lásku. A nakonec na Amiho domovské planetě poznají jeho zajímavé rodiče – mámu, která vypadá jako nezletilá dívka, a otce, jenž žije na jiné planetě a tam se věnuje vědeckému výzkumu.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Anch-books
Originální název:

Ami regresa , 1987


více info...

Přidat komentář

Levantine
03.04.2023 5 z 5

Krasna, krasna, krasna! Plna lasky.

Allla9
16.09.2022 5 z 5

Příběh pro děti, který si rád přečte i dospělý. Putování po galaxii vás uchvátí.
"Vše je nádherné, v každém okamžiku ... pro toho, kdo se umí dívat."


Veeria
21.11.2021 5 z 5

Nádherné pokračování. Velice obohacující a láskyplná série plná poselství, naděje a lásky. Nechť nás neopouští víra v lepší svět. :)

ditul
03.05.2019 5 z 5

I druhý díl byl skvělý, ukazuje úžasný pohled na život i celý vesmír, věřím, že klidně tak nějak to může být. V knize jsou úžasné myšlenky :)
*Možná jsi to právě ty nebo ty, kdo svým podílem, svým konáním, přispívá k rovnováze mezi jednou i druhou stranou. A ze stejného důvodu je možné i to, že osud tvého světa (zá)visí právě na tobě. Je na tobě, ano, i na tobě, kdo čteš tuto knihu, jaký bude odsud tvé planety. Svými činy (spolu) vytváříš její odsud a neseš na jejím osudu (spolu) zodpovědnost.

Andi
19.08.2018 3 z 5

Druhý díl je o něco slabší než ten předchozí. Nelíbilo se mi, že si v některých případech autor sám protiřečil. Na jednu věc bylo odpovězeno, ale vzápětí bylo na tu samou věc odpovězeno jinak, či dokonce to původní vyvráceno? Si to budu muset někdy přečíst znovu. Jestli si toho všimnu zase nebo ne. Každopádně, chystám se na třetí díl.

RenataP
29.05.2017

Stejně dobrá jako první díl, souhlasím. Do party je přibraná ještě dívka Vinka, která mi zezačátku trošku vadila, ale nakonec se ukázala, že celý příběh obohatila i tím,že žila na podobné planetě jako Země. Pohled na Pozemštany tak dostává ještě další úhel pohledu.

macanecek
04.05.2017 5 z 5

Krása zrovna jako první díl. Doporučuji a doufám, že se dočkáme dalšího pokračování :)

OndraOny
12.06.2014

Úžasná a skvělá kniha! Pro děti, tak i pro dospělé. Všichni kteří cítí a vidí Lásku všude moc dobře ví, že je to příběh opravdový :)

Alex-007-
20.01.2014 5 z 5

Platí to samé jako o prvním dílu. Knížka se čte jedním dechem. Hezké a zajímavé čtení pro děti i pro dospělé.