Amerika na druhý pohled

Amerika na druhý pohled https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414357/bmid_amerika-na-druhy-pohled-PO5-414357.jpg 4 3 2

Ti, kdo mají za oceánem kamarády nebo příbuzné a chtěli by pochopit nesnáze, se kterými se jejich blízcí v USA potýkají, ať otevřou stránky této knihy. Amerika na druhý pohled je nevšední cestopis, který s humorem popisuje život v cizí zemi, trable s prvním americkým podnájmem, jak si doma uvařit javorový sirup a proč americké vánoční cukroví vypadá jako usušené psí hovínko. Dozvíte se, jak se otisklo jedenácté září do kolektivní psychiky Američanů, jak kalifornská zlatá horečka změnila historii USA, i to, že mají Spojené státy čtyři armády a které to jsou. Ve třiceti dvou kapitolách a ilustračních fotografiích se poučíte, jestli je Arizona správných mužů zóna, jestli Čína předhoní USA a jak zrušit gravitaci. Autor na sebe vrství množství postřehů z historie a současnosti Spojených států. Víte, že měly svého času nejrozvinutější vlakovou dopravu, ale dnes koleje beznadějně rezaví? Že chtěly dobýt Kanadu, ale navzdory několika válkám se to nepodařilo? Chtěli byste se dozvědět autorův návod, jak se nejlépe naučit anglicky? Jaká jsou skrytá poselství americké ústavy? To všechno a ještě víc je podáno s humorem a dávkou nadsázky.... celý text

Přidat komentář

Bedřich63
21.12.2023 2 z 5

U této knihy se nesešlo mé očekávání s realitou v knize. Ani nevím, kde jsem si přečetl info o této knize a čím mě to zaujalo. No občas člověk šlápne vedle i při výběru četby.
Zaujaly mě kapitoly Bydlení v Americe, O americkém cukroví a také Trable s angličtinou.
Naopak mi vzhledem k názvu vrtalo hlavou, proč autor zařadil dvě kapitoly o Číně a tři kapitoly o klimatu. Příliš mnoho detailů a čísel z knihy udělalo docela těžké čtení. Těch zmínek o V. Klausovi bylo taky nějak moc.
Knihu Nebojte se Ameriky jsem nečetl, takže jsem nevěděl, co můžu čekat. Nevím tedy, zda se autorův pohled na USA v čase nějak vyvinul a vyvíjí.
Moje hodnocení této knihy není lichotivé, čekal jsem vzhledem k anotaci něco zcela jiného.
Humoru jsem v knize našel pomálu, nadsázku autor používá častěji (Reakce na poslední větu popisu knihy výše).

Auto999
22.11.2020 5 z 5

Zkušenosti z života v USA a porovnání s životem v ČR. V této druhé knize je i spousta věcí které s USA až tak moc nesouvisejí, ale autor je bere z vědeckého pohledu. Opět jedna z nejlepších knih o životě v USA.