Americkej sen

Americkej sen https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37519/bmid_americkej-sen-kI4-37519.jpg 4 41 3

Michael McGill, soukromý detektiv a životní ztroskotanec, má pocit, že se na něj konečně usmálo štěstí - dostane vládní zakázku honorovanou astronomickou sumou. Má za úkol vypátrat a získat druhou, "tajnou" Ústavu USA, kterou kdysi Richard Nixon zapomněl v nevěstinci. Michael se při svém pátrání seznámí s Trix, nekonformní studentkou, která pracuje na diplomové práci s názvem "Extrémy kulturního sebeponižování". Spolu procestují téměř celé Spojené státy, protože Michaelovo pátrání je i ideálním zdrojem poznatků pro Trixinu diplomovou práci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Crooked Little Vein , 2008


více info...

Přidat komentář

KapitánSmrt
13.11.2019 1 z 5

Velmi slabá báchorka o hledaní tajné verze ústavy Spojených států. Autor příliš tlačí na pilu, snaží se být vtipný, drsný a originální, ale výsledek je spíše jen trapný. Pozérské drsňáctví na efekt, které svou těžkopádností nudí. V podobném duchu píše třeba i Pynchon, ale na mnohem vyšší úrovni.

Disease
22.08.2017 3 z 5

Palahniukovská cesta křížem krážem Státama v režii Warrena Ellise.


Captain
21.08.2012 3 z 5

Jakožto velký fanda Transmetropolitanu jsem měl docela velké očekávání. Těšil jsem se přehlídku úchylností, nihiličtější filozofii a příběh podaný bez servítek. Bohužel jsem z toho dostal pouze slabý odvar a podivný road trip bez základní kostry s nerealisticky chovajícími se postavami. Skoro všechny postavy jsou tak špatně napsané, že kazí jakýkoli zájem čtenáře o jejich osud. Zkrátka je nemožné si je živě představit v hlavě jako existující osoby, jsou nalinkovaní a bez psychologické hloubky. Tupé naivní postavičky.

Zkrátka slabota, autorovi o dost více sedí comicsy, tahle kniha odpovídá spíše začátečníkovi. Doporučit mohu jedině snad fandům Ellise, klasický čtenář vyhledávající trochu úchylnější knihy spíše najde zalíbení v jeho jmenovci Bretovi.
Přesto ale dávám alespoň tři hvězdy. Moc často se mi totiž nestává, že bych přečetl knihu na dva zátahy, i když zde hraje roli i délka.