Nejnebezpečnější hrdinové světa

Nejnebezpečnější hrdinové světa https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357408/bmid_americka-liga-spravedlnosti-1-nejne-Rvx-357408.jpg 4 22 7

Superman. Batman. Wonder Woman. Green Lantern. Flash. Aquaman. Cyborg. Společně tvoří Ligu spravedlnosti, nejslavnější hrdinský tým světa. Už bezpočtukrát zachránili Zemi, ale pokud by se někdy postavili proti lidstvu, nezbýval by nikdo, kdo by je mohl zastavit. Agenti A.R.G.U.S. Amanda Wallerová a Steve Trevor sestavují řešení pro případ nouze: Americkou ligu spravedlnosti. Martian Manhunter. Catwoman. Hawkman. Green Arrow. Vibe. Katana. Stargirl. Green Lantern Simon Baz. Pár jich ještě nemá dost zkušeností. Na další není spoleh. Někteří z nich jsou vyložení kriminálníci. Veřejnosti jsou tito hrdinové představeni jako národní obrana Spojených států proti superpadouchům, avšak skutečným smyslem jejich existence, o němž sami nemají ani ponětí, je porazit právě ty hrdiny, jejichž týmové jméno přebrali za vlastní. Ale na obzoru rostou mnohem naléhavější hrozby. Kdosi založil tajný spolek superpadouchů. Pokud se nejnebezpečnější hrdinové světa nenaučí postupovat s opatrností, již si jejich poslání žádá, jen těžko přežijí tak dlouho, aby převzali pochodeň od těch nejlepších…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

World's Most Dangerous , 2013


více info...

Přidat komentář

fvalek
17.10.2018 5 z 5

Takový sequel té hlavní dějové linky Ligy spravedlnosti New 52, ale hodně vydařený. V jediné průměrně dlouhé knize zvládli vysvětlit celý vznik týmu včetně postranních události, a dokonce ho i doplnit o akci a velký kus děje celé této ságy. Postavy možná lepší než samotná Liga spravedlnosti, hlavně proto, že nejsou tak známé a tak... morálně sebevědomě osinoidní. O těch částech, které se zase shodují s Velkou trojkou a Sítí mluvit nebudu, asi je to potřebné zmínit, ale zabírá to zbytečné místo jiných dějových linek. Takže mně se tenhle díl moc líbil, pravděpodobně už další díl Americké ligy nevznikne, ale budou velkou úlohu hrát v dalších pokračováních, tak se těším. :)

Lenka.Vílka
08.06.2018 5 z 5

Takže, co je jasno hned na začátku, než se vůbec pustíte do tohohle komiksu?
- Pekelnej blázen Johns, kterého jsem komentovala už minule.
- Superiózní Finch, jehož kresba nikdy nezklame.
- Anotace, která slibuje béčkové hrdiny (čili méně provařené), kteří mají zachránit svět před áčkovými hrdiny (čili více provařenými).
(Bod tři se vztahuje na české prostředí, protože většina z nich je čtenáři blíže známá díky televizi, ne z komiksů.)

Takže od začátku. Steve dostane úkol. Sestavit novou ligu, naučit je spolupracovat a použít v případě, že by se skutečná liga utrhla (z jakéhokoliv důvodu) z řetězu. Tuhle skutečnost bych brala jako dobrou věc, pokud by z toho neudělali ofiko věc s tím, že tohle se členové ligy jednou dozví. Ale nejdřív se musí naučit spolupracovat. Přiznám se. Tajně jsem doufala, že o tom bude první díl. Že se budou dávat dohromady a na konci se původní liga utrhne ze řetězu a řešilo by se to v dalším díle. Místo toho se všechno tak nějak zbytečně uspěchá, což je velká škoda. A už v polovině nastoupí původní borci. Přechod to je rychlý, ale logický.

Na začátku jsem byla ráda, že nevadí, že jsem nečetla všechny knihy the New 52. Na začátku totiž Wellerová říká, že "od Atlantidy popularita ligy klesla a lidé jim už tolik nevěří". Dál se věci nerozebírali. Ani důvod, proč se přidala Catwoman. Jenom je to řečeno a ona hned souhlasí. Proto je v polovině knihy takový skok. Doporučuju nastudovat, co mít přečteno před tímhle a co navazuje. Dá se to i bez, ale k plynulosti a logiky děje, to je lepší. Protože potom vezme věci do rukou Wonder Woman a další liga je na spadnutí.

Při koupi knihy mě vyděsila cena, ale počet stran to vynahradil. Škoda, že se mi v polovině rozlomila vazba. To bylo poprvé. Kromě série Živí mrtví, u které to beru jako jistotu, se mi to ještě nikdy nestalo... :(

(Jinak to Catwoman/Manhunter jsem úplně sežrala a spadla mi brada dolu. Měla jsem to čekat. Nečekala. Shame on me!)

A podle toho, jak to skočilo (nemyslím děj pokračující ve Válka velké trojky), pokračování by mohlo být hóódně zajímavé.


dexterman
22.04.2018 3 z 5

Je to fajn . Sice hodně sráží dolu tento sešit jedna. Věc . Že tam je nacpany zase kus velké trojky což mi dost vadí a vynechal jsem to . Nicméně se to čist da ale až na par výjimek to aspoň pro mne nebylo tak zaživne jako klasická liga spravedlnosti

hroubek
19.03.2018 3 z 5

Americká liga spravedlnosti je jako první řada nějakého seriálu, kde chybí pár dílů, ve kterých se řeší to nejpodstatnější. Komiks mě dost bavil a přečetl jsem ho celkem rychle. Užil jsem si kresbu, scénář a i některé postavy. Ale problém je ten samí, jako u posledního dílu Ligy spravedlnosti, a to ten že se to nedá číst samostatně, je zde strašně moc postav, a ne všechny dostanou prostor na vykreslení svého charakteru. Skáče se od jednoho tématu k druhému, a to co nás zajímá nám neukážou(Xanadu, jak se Atom přidala JLA atd). A je to velká škoda. Fakt jsem zvědaví, jak to bude fungovat v jedné knize. A chci si jí přečíst co nejdříve, abych se rozhodl jestli je Johns opravdu dobrý scénárista na eventy a nebo to obrovsky pokálel. PS: Závěrečný sešit s Martian a Catwoman funguje skvěle.

Hwaelos
14.01.2018 3 z 5

Navzdory úporné snaze zapojit béčkové hrdiny (a zkoušet přesvědčit čtenáře, že jsou právě tak hustí jako Superman a Wéwéčko) a navzdory klasickým Johnsovým megalomanským tendencím (občas se na dvojstraně mihne až třicet hrdinů, aniž by půlka z nich měla nějakou roli v příběhu) se nedá JLA upřít to, že dokáže zaujmout a vtáhnout do děje. Jenže chybí míra - ponejvíc právě v počtu zapojených postav, ale možná ještě zřetelněji ve způsobu rozehrání eventu. Zatímco u Marvelu rozumíme základnímu příběhu velkých událostí díky jedné knize, která má okolo sebe cloud prequelů, sequelů a tie-in one shotů, jež čtenář nemusí znát, DC takhle očividně nepracuje. JLA sice doplňuje logické a kauzální díry v posledním dílu Ligy spravedlnosti, ale ani teď není příběh ucelený, konzistentní a především uspokojivě fungující v knize (lze přesvědčit čtenáře, aby si kupoval tři různé řady sešitů, pokud mu to bude ve výsledku navazovat do jednoho smysluplného a časově uspořádaného příběhu - v souborném vydání je to ale maglajz, protože člověk neví, kterou kapitolu - tj. sešit - kterého knižního svazku by měl číst po čem).

3DD!3
01.01.2018 3 z 5

Určitě to vypadá slibněji než klasická Liga Spravedlnosti (Marťan je super), ale jen na oko. Jednotlivé sešity hlavně doplňují díry v příběhu Trinity vydaném v loňském roce. Takže 2/3 už vyšli a už chybí jen Justice League Dark aby to dávalo smysl. Nic to nemění na faktu, že Geoff Johns je babrák co nedokáže navrhnout příběh, který má začátek, prostředek a konec. Kdo je Xanadu, kdo je ten chlap bez ksichtu, proč má Luthor dostat krabičku? Tohle multisériové propojování vychází Marvelu, protože jim to Johns nerozesrává.

martinstefko
09.11.2017 3 z 5

Díky svému začátku pak pro mě kniha "Americká liga spravedlnosti 1: Nejnebezpečnější hrdinové světa" vyznívá jako lepší průměr, ale jen trochu lepší.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Liga spravedlnosti (JLA)

Autorovy další knížky

Doug Mahnke
americká, 1955
2010  80%Maska omnibus: Kniha první
2011  72%Maska omnibus: Kniha druhá
2017  75%Nejnebezpečnější hrdinové světa

Kniha Nejnebezpečnější hrdinové světa je v

Přečtených27x
Doporučených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x