Uprchlík

Uprchlík https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84059/uprchlik-84059.jpg 3 9 7

Amanda Jaffeová série

< 4. díl >

Tentokrát má obhajovat Charlieho Marshe, obviněného z vraždy člena Kongresu, Arnolda Popea ml., s jehož manželkou měl poměr. Charlie se po dlouhou dobu skrýval před spravedlností v Africe. Pak se však vrací zpět do USA, kde čelí obvinění při procesu. Po Charlieho návratu do Ameriky se roztočí kolotoč mnoha nečekaných událostí. Někdo mu usiluje o život, smrti unikne jen o vlásek, zavražděna je nakonec za velmi podivných okolností i Sally Popeová. Amanda se zatím usilovně snaží shromáždit co nejvíce důkazů o Charlieho nevině. Kdo si oblíbil romány ze soudního prostředí, ten by si tento román neměl nechat ujít. Zapomeňte na Grishama, přichází Margolin!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Fugitive , 2009


více info...

Přidat komentář

TeaPeter
29.12.2019 3 z 5

Nepopírám, že je kniha dobře napsaná, ale téma mě nezaujalo.

micha-ella
22.06.2019 3 z 5

Já bych to ohodnotila jako knížku pro muže nebo pro ty, které baví příběhy trestanců, intriky a vraždy, hrůzy diktátorství atp. Napsané je to čtivě.


TaLu
04.05.2019 5 z 5

Při opětovném přečtení zvyšuji hodnocení, protože kniha si zaslouží vyšší pozornost. Překvapuje mě, že tu je tak málo čtenářů, kteří ji četli. Já se k ní vrátila, abych si připomněla její děj, neboť mám možnost přečíst si další knihu série. Autor vyniká znalostí prostředí, jak také jinak, když ho důvěrně zná ze své profese. Přesto nás provází tímto prostředím s lehkostí a i jeho postavy vzbuzují sympatie a obdiv. Příběh je zajímavý, nechybí napětí a radostně jsem otáčela stránky. Opět jsem se výborně bavila. Autor své čtenáře rozhodně nenudí. Začátek příběhu odehrávající se v zemi, kterou ovládá diktátor, bych klidně srovnala s nejlepšími thrillery. Doporučuji.

Liduka
26.10.2017 4 z 5

Mě se kniha líbila. Postupně se v ní čtenář dozvídá, jak se Charlie stal slavný po jednom incidentu ve vězení a jak se seznámil se Sally. Vražda jejího manžela mu pak převrátila život naruby. Čekala jsem, že v knize bude více z nově probíhajícího soudního procesu. Bohužel tomu tak nebylo. Závěr byl celkem překvapivý.

jarin58
18.06.2017 3 z 5

Tady mne autor zklamal.

Peter.Melon
10.06.2014 4 z 5

Také jsem se s tímto autorem setkal poprvé.Jeho román na mě působí docela pozitivně.Je to vcelku dobře napsaná detektivní kniha,hodnotím ji docela kladně 80 procenty.

nightlybird
24.04.2013

Uprchlík je můj první Margolin. Pustil jsem se do něj ze dvou důvodů - jednak mi názvem trochu připomněl jednu z mých prvních vlastnoočně čtených knih Uprchlíka na ptačím stromě ( a kdepak asi skončila moje Lorinka, určitě neměla štěstí jako Sekorův Kubík) a jednak jsem někde zahlédl tvrzení, že je Margolin důstojným nástupcem Crichtona. Soudím, že tomu tak není, že je to pouhopouhý marketinkový kec. Netvrdím, že je to špatně napsané, patří to ale mezi typické oddechovky se svižným dějem, které vás na chvíli pobaví a jiný úkol si ani zřejmě autor ani kniha neklade. Z mého pohledu to tedy má do Crichtona daleko, vnímám tam absenci myšlenek (jakýchkoliv) - jeví se mi to takové římské - "chleb a hry", nebo komerční chcete-li. Nepochybně si ale autor svůj okruh čtenářů získá, píše nekomplikovaně a čtivě.