Připravena zemřít

Připravena zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275125/bmid_pripravena-zemrit-zzX-275125.jpg 4 149 33

Alvarezová & Pescoliová série

< 5. díl >

Na vrahově seznamu je šest osob. Když si prohlíží jejich fotky, zrychlí se mu dech. Šest tváří, šest vinných. První z nich už zemřel, další přijdou brzy na řadu. V seznamu jsou také policistky Alvarezová a Pescoliová. Vrah je pozorně sleduje a v duchu si přehrává ten slastný okamžik, kdy bude konečně moct stisknout spoušť a další bezvládné tělo padne do rudnoucího sněhu... Šerif Dan Grayson leží s těžkým střelným zraněním v nemocnici a policejní oddělení v městečku Medvědí brod zažívá šok. Policistky Alvarezová a Pescoliová vyslýchají osoby ze seznamu podezřelých a s každým dalším sepsaným protokolem sílí jejich jistota, že tento případ se dotýká i jich osobně. A pak je v lese nalezeno tělo ctihodné soudkyně a vrah pošle do novin vzkaz: „Kdo asi přijde na řadu teď?" Jen naprostý pošetilec by čekal, až pachatel tuto otázku zodpoví další vraždou. Pescoliová rozhodně čekat nehodlá, právě naopak. Pouští se do pátrání s ještě větší vervou než doposud... aby ji nalezené stopy dovedly přímo do náruče netvora, který ji měl celou dobu přímo na očích. A když se pak Pescoliová k němu přiblíží na dosah, musí být připravena zabít. Nebo zemřít...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Domino
Originální název:

Ready to Die , 2013


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
21.01.2023 5 z 5

Čtivý příběh, i když místy dost táhlý. Jako vždy Lisa překvapila výsledkem, který se odkryl na posledních stránkách. Ráda bych si přečetla pokračování, protože určitě je. Zajímá mě, jak to dopadne s Danem. Povedená obálka knihy.

Renca.ch
28.12.2022 2 z 5

Průměrná detektivka, nedokázala jsem se do ní pořádně začíst. Zajímavé byly osudy rodiny Graysonovy,škoda že nebyly uzavřeny. Nebavila mě ale hlavní hrdinka Pescolinová a stále se opakující rozhodování kolem zásnub se Santanou a také vrahův motiv mi přišel neuvěřitelný, nahá scéna byla úsměvná..:-)


musivila
22.10.2021 5 z 5

Tak jsem si zas potvrdila, že by člověk neměl dát na hodnocení tady na Db a utvořit si obrázek o knize sám. Protože já jsem s tímto dílem byla spokojená a dobře se mi četl. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem si dala delší pauzu od Alvarezové a Pescoliové, a tak mě čtení víc bavilo. Ani mě nevadila ta omáčka okolo. Myslím, že u 5. dílu už každý ví, co od L. Jackson čekat. A mně její knihy tedy baví a jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet soukromý život vyšetřovatelek dál.
Máme zde další Vánoce …. a opět v Medvědím Brodě řádí sériový vrah. Jenže tentokrát si vzal na mušku i oblíbeného šerifa Dana Graysona a v hledáčku má také svéráznou vyšetřovatelku Pescoliovou. Zdá se, že zlo je blíž než si myslí …

„Znovu ji navíc přepadla ta dotěrná myšlenka, že jí něco uniká … něco důležitého, přímo pod nosem.“

Pozn.: jen musím souhlasit, že mohla spisovatelka tentokrát vymyslet vrahovi jinou úchylku a ne, že zas bude nahý běhat po chatě a posilovat. To už tady bylo!

Janík511
18.07.2021 5 z 5

Čtiva a akcí nabitá kniha. Ke konci už jsem se nemohla odtrhnout.

Katulinka69
15.01.2021 4 z 5

Tak za mě super

laura
27.12.2020 5 z 5

Naprosto úžasná obálka!

Příběh mě šokoval. Osud někdy bývá nelítostný. A krutý. A bolavý. Čtivé, napínavé, překvapivé. Protože ačkoli jsem to tak trošku čekala, stejně jsem doufala, že to bude jinak...

Jenže osud se neptá...

SimonaP
28.09.2020 3 z 5

Kniha byla celkem čtivá. Možná zdlouhavější, ale i rodinné problémy hlavních hrdinek mě baví.

RomanDušek
25.09.2020 2 z 5

Jedna z nejslabších knih Lisy. Bohužel, autorka se více přesouvá k ženským románům s detektivní zápletkou, než aby to byly thrillery...
Navíc jsem zklamaný z toho, že se hodně málo prostoru věnuje samotnému pachateli. Více se řeší osobní problémy detektivek Pescoliové a Alvarezové.
Některé pasáže jsou zbytečně dlouhé.
Sice zápletka dobrá. Málokoho by asi napadlo, kdo za tím vším bude stát. Ale to ten příběh a mé hodnocení nezlepší.
Zklamání!

Juvka
01.04.2020 3 z 5

Kriminální příběh o hledání vraha. Kniha není nějak extra děsivá, není v ní nic zvráceného, prostě běžný příběh. Kniha se čte dobře a pro mě to byla spíš oddechovka. Některé pasáže tam ani nemuseli být. Neměli nic společného s tím případem.

Jolina
21.02.2020 3 z 5

Napínavé, ale nic, co by na dlouho utkvělo v paměti.

Dajine
08.05.2019 4 z 5

Ale ano, docela dobrý, dobře se to čte, rychlý spád a nic zbytečně navíc.

moudivlacek
15.02.2019 4 z 5

Velmi povedený díl, líbil se mi, akorát mě mrzí pár věcí - přístup Jeremyho a Biancy k Santanovi a jeho vztahu k matce; a osud Dana Graysona. Hattie si také moje sympatie moc nepřivlastnila.
Každopádně je to dobrá detektivka, krásné skládání střípků pravdy. Nezdá se mi to dlouhé, ve skutečnosti moc vražd není nikdy rychle vyřešeno. Jsem ráda, že Selena a Regan i přes naoko uzavřený případ dají na své instinkty a pokračují dál, až dostanou pravého vraha. Toho jsem nikdy v lásce neměla.
Jsem zvědavá, jak to dopadne s Danem, i když v duchu to vím, a hlavně, co bude dál s Jeremym.
A hlavně - co dalšího se stane v Medvědím Brodě.

Vakalik
13.04.2018 3 z 5

Myslím,že děj by se dal zkrátit na polovinu stránek. Autorka příliš obsáhle líčí nedulezite věci,popisuje detaily,které nejsou podstatné. Zbytečně roztahaný děj,ale do třictvrte knihy jsem díky prisuzovani důležitosti nedulezitemu nevěděla,kdo je vrah.

ja.cerven
29.03.2018 3 z 5

Nebylo to špatné, ale že bych se nemohla odtrhnout se říct nedá. Občas jsem se ztrácela ve jménech podezřelých, ale to bude možná i tím, že jsem knihu četla dlouho. Další knihy od této autorky už asi nevyhledám.

Szekynka
24.02.2018 1 z 5

Moje první kniha od této autorky a za mě slabota. Kniha se rozjela ve velkém stylu prvním akce hned na prvních stránkách, příběh se držel cca do strany 80, zbytek knihy se zabýval úvahami převážně Pescoliové nebo její kolegyně. Kniha byla zbytečně natažená na bezmála 500 stránek, řekla bych že tady platí pravidlo méně je někdy více!
Popisy postav mi přišli nudné a dost podobné, všimla jsem si, že u víc jak 4 hradinů byl popis: neměřil/a víc jak metr padesát (asi skřítci). No a vrahova neustálá nahota při cvičení? Božský komplex? Pocit dokonalosti? Moc nechápu co tím chtěla autorka říct. Bylo by mi milejší kdyby víc než jeho nonstop cvičební nahotu popsala jeho myšlenky při plánování vražd.

Jediným důvodem proč jsem knihu neodložila byl příběh Hatie a bratrů Graysonových, který mě dostal víc něž vše ostatní. Škoda, že není přímo řečen nějaký happy end Hatie a otce jejích dětí.

sabca
22.01.2018 3 z 5

Tak první kniha této autorky, která mě opravdu zklamala. Čekala jsem více napětí, jak bylo v jejich starších románech zvykem. Souhlasím tady s komentáři kde se píše, že se jedná spíše o ženský román, který je zbytečně rozsáhlý skoro na 500 stránek. Take nemohu doporučit.

konicekbily
19.11.2017 2 z 5

Únavné opakování osudů uzavřené společnosti lidí si mojí přízeň nezískalo. Snad to ani neměla být detektivka.
Rádoby strhujícím závěrem mé negativní hodnocení autorka neovlivnila, a tak k četbě tuto knihu nemohu doporučit.

kotuldaa
12.10.2017 1 z 5

Zacatek nic moc,nakonec pekny pribeh

Januli
12.09.2017 2 z 5

Lisa Jackson patří k mým oblíbeným autorkám, ale tahle knížka pro mě byla celkem zklamání. Vleklé, zbytečně dlouhé... teď čtu další díl, tak uvidíme, třeba to zase bude ta "stará L. Jackson" .

čef
16.07.2017 3 z 5

Krimi thriller určený jednoznačně pro ženy. Nejenže jsou obě hlavní postavy ženy - detektivky - ale i většina stránek se zaobírá především rodinnými problémy a vztahy postav, které s hlavním příběhem mají pramálo společného. Pro mne byla kniha příliš rozvleklá a tak se příště dílům Lisy Jacksonové raději vyhnu.

Štítky knihy

Montana

Autorovy další knížky

Lisa Jackson
americká, 1952
2010  88%Vyvolená k smrti
2009  88%Osamělá smrt
2011  84%Horká krev
2013  82%Nechtěj nic vědět
2009  77%Zrádkyně

Kniha Připravena zemřít je v

Právě čtených3x
Přečtených218x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce151x
Chystám se číst78x
Chci si koupit19x
dalších seznamech5x