Kraj padavých větrů

Kraj padavých větrů https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241647/bmid_kraj-padavych-vetru-cg4-241647.jpg 3 23 10

Příjemné klima s výhledem na hory – první případ komisaře Jennerweina. Během koncertu v idylických alpských lázních se z galerie zřítí muž přímo do publika – je na místě mrtvý. A divák, na kterého spadl, také. Komisař Jennerwein se pouští do vyšetřování případu – byla to nehoda, sebevražda, nebo vražda? Prodírá se rozcházejícími se výpověďmi svědků, místní mezitím spekulují požitkářsky u piva a v horách pofukuje teplý alpský fén. Proč je najednou vážený majitel pohřební služby Ignaz Graseger tak nervózní? Komisař Jennerwein se mezitím dostává na horkou stopu… Podle románu byl natočen v Německu v roce 2011 i film Föhnlage - Ein Alpenkrimi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Omega
Originální název:

Föhnlage , 2009


více info...

Přidat komentář

broskev28
19.09.2019 4 z 5

Já se připojuju k těm nadšeným. Styl vyprávění je naprosto boží:
"Na horách se tyká. Rozhovory pronesené v horách ulpívají. Obchody sjednané v horách zaručují úspěch. Odpovědi v horách jsou pravdivé a podstatné. Rozhodnutí v horách jsou dalekosáhlá."
Detektivní příběh, ano, ale tak skvěle odlehčený, tak typicky bavorský! Někde v komentářích jiných detektivek jsem četla stížnost na nesympatické vyšetřovací týmy plné lidských kreatur - tady jsou sympaťáci všichni, jsou opravdu tým a ještě to zvládají s humorem.
Až na několik nehezkých prohřešků proti mateřštině - většinou shoda podmětu s přísudkem v minulém čase - to byl skvělý zážitek: velmi netypický, ojedinělý, ale určitě hodný následování, a hlavně přečtení!
P.S. Aby bylo jasno: také žiju na horách . . .

JaneTrafy
20.01.2019 2 z 5

Nebyl to špatný příběh. Jen na začátku jsem se tak trochu ztrácela. Ale později to bylo lepší a víc a líp jsem se orientovala. Je to takové oddychové. Tady se ví, co kdo dělat, což mi vadilo. Jsem ráda, když vrah není do poslední minuty určen. :)


katerina5544
08.01.2019 5 z 5

Me to tedy bavilo :-) takova lehka originalni i vtipna detektivka. Proc ne? Tech thrilleru s potoky krve a tyrani je vic nez dost. Doporucuji.

milary
28.10.2018 5 z 5

Nelíbila se nikomu, koho znám. Ale mému muži pámbuzaplať ano, oba jsme se u ní královsky bavili. Díky soukroma a evosamankova!

Zlatinka.Emilly
20.06.2018 odpad!

Této knize jsem neporozuměla :(

Johhanka79
12.06.2018 3 z 5

Kniha mne moc nechytla. Taková neslaná, nemastná. Nevím:-(

soukroma
31.07.2016 5 z 5

Pro mě báječné počtení: krátké, vtipné, sarkastické, plné zajímavostí (např. akinetopsie, kterou komisař - zatím tajně - trpí) a zajímavých slovních konstrukcí (při dietě si lze namazat pouze "homeopaticky tenkou vrstvu másla" na chleba; tým techniků jako skupina "larev" plazících se na nemožných místech v bílých overalech), místních i přespolních figurek a hlavně bavorského typického "šarmu" (hodně přemýšlení, jak si ekonomicky polepšit, ale také hodně úsilí na to vynaložené, obdiv k okolním horám i k horám jídla, schopnost se bavit po svém a ve svém kroji). Autor v textu nezapře zkušenost kabaretiéra, protože neponechá ani jednu větu či událost ležet bez povšimnutí, měl by psát dál. Umístění lázeňského městečka na dohled od Zugspitze a na dojezd od Rakouska a Itálie je pro knihu také plus, až na ten nepříjemný fén.

evasamankova
09.04.2016 4 z 5

Mně se tato kniha prostě líbila. Hodně netypická detektivka, která je detektivkou spíš jen napůl. Zbytek je groteska a absurdita naplněná jízlivým, suchým a zkrátka zvláštním humorem. A přece všechno jsou to vlastně situace z reálného života, jen podané s obrovskou (sebe)ironií..
Tahle kniha se nemůže brát jako ryzí detektivka, ani tak k ní přistupovat. Je to příběh s tradiční zápletkou zpracovaný úplně netradiční formou, v duchu "umím si udělat srandu z ostatních a hlavně sám ze sebe"..

Šárka5875
06.03.2016 2 z 5

Tato kniha mě oslovila snad jen svou „divnou“ originalitou, kterou vybočuje z davu současného detektivního žánru. Více v recenzi v záložkách - Můj knižní ráj.

mmmisulka.r
26.02.2016 3 z 5

Abych pravdu řekla, byla to velmi zvláštní. Jiné, než jsem zvyklá... více bude v recenzi
Knižní deníček

Štítky knihy

detektivní a krimi romány humor německá literatura hory a pohoří ironie Alpy (Evropa)

Autorovy knížky

Jörg Maurer
německá, 1953
2015  68%Kraj padavých větrů

Kniha Kraj padavých větrů je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce24x
Chystám se číst19x
Chci si koupit1x