Nezkrotná Aljaška
Forever Wild (orig. 2020) -- Running Wild (orig. 2022) *** Veterinářka Marie Lehrová ví o neopětované lásce své. Dlouho se totiž soužila pro svého nejlepšího přítele a nakonec přihlížela tomu, jak říká ano jiné ženě. Takovou chybu už nikdy neudělá, obzvlášť když doslova slyší tikat své biologické hodiny. Potíž je ale v tom, že se jí nedaří najít nikoho, kdo by ji přitahoval byť jen trochu jako onen urostlý pilot. Soutěživý musher Tyler Brady k tomu má rozhodně daleko – zvlášť poté, co se s tímto sice pohledným, ale pěkně arogantním a pomstychtivým chlapem ostře pohádala. Nebo si to alespoň myslí. Během dobrovolnické práce na Iditarodském závodě v psím spřežení Marie zjišťuje, že první dojem může být zavádějící a že ji Tyler neskutečně přitahuje. Jeho srdce ale patří někomu jinému a jí tak může nabídnout jen přátelství. To už Marie jednou zažila a moc dobře ví, jak to končí. Ze všech sil se sice snaží do Tylera nezamilovat, ale jak se zdá, je odsouzená k tomu se znovu vydat tou samou cestou. Autorka mezinárodního bestselleru Nespoutaná Aljaška přichází s příběhem o ženě, která v životě došla na rozcestí a musí se rozhodnout, jestli se vydá po bezpečné cestě nebo po té, která vede jen k dalšímu zklamání. KNIHA OBSAHUJE TÉŽ NOVELU VĚČNÁ ALJAŠKA.... celý text
Originální název: Forever Wild / Running Wild
Komentáře knihy Nezkrotná Aljaška
I třetí díl z prostředí Aljašky nezklamal. Me kniha hrozně bavila.Zase jsem se dozvěděla něco nového a hlavně jak to funguje okolo psích spřežení. No Marie to neměla vůbec lehké, ale i ona nakonec našla toho svého prince.
Počáteční novelka věnovaná Calle a Jonahovi potěšila a krásně celý příběh uzavřela. Ráda jsem se opět setkala se starými známými.
Co se týče Marie, ta zrovna nepatřila mezi ty postavy, které bych si předchozích dílech nějak zvlášť oblíbila, ale věřila jsem autorce, že i tak dokáže napsat skvělý příběh a donutí mě ji trochu více pochopit a možná i vůči ní získat nějaké sympatie, což můžu potvrdit, že se povedlo. Jediné, s čím jsem se nedokázala srovnat, byl její věk - představovala jsem si mnohem mladší, i vzhledem k Jonahovu věku.
To, co mě ale na této sérii asi baví úplně nejvíc, je atmosféra. Autorka umí skvělým způsobem vykreslit divokou aljašskou přírodu se všemi jejími krásami i nástrahami, a v kombinaci s prostředím malého městečka, kde si všichni navzájem vypomáhají, to funguje naprosto skvěle. Bavilo mě i téma mushingu, o kterém jsem doposud nevěděla vlastně skoro nic a leccos jsem se tedy přiučila.
Tyler mě bavil, ale přišlo mi, že místy dával smíšené signály. Jednou s Marií nepokrytě flirtuje, dá jí naději a potom najednou couvne a chce být jen kamarád. A to ani nemluvím o tom "zvratu" na konci. Nejdřív do toho skočí po hlavě, chce jí dát všechno, po čem její srdce touží, a najednou jí odkopne jako kus hadru a řekne, že to byla chyba?! Na to už je asi trochu pozdě...
Druhá polovina měla pár hluchých míst a příběh Cally a Jonaha to za mě nepřekonalo, ale i tak jsem se ráda vrátila do známého prostředí a čtení si užila.
(SPOILER) Už od prvních dvou knih mě Marie trochu štvala. Jakoby narušovala příběh Jonaha a Cally, ale bylo potřeba rozvést její vlastní příběh, abych jí přišla na chuť. Načekala se, ale dočkala. A myslím, že to je happyend. Nemá to jednoduché doma, v práci a docela si mákla, aby dostala, co si zaslouží. Kniha mě moc bavila.
(SPOILER)
Aljaška mě nezklamala a já si čtení opět užila. Prostředí závodů mě bavilo a hned bych takovou smečku brala. Jsem ráda že zde byli mé oblíbené postavy z předchozích dílů. Třeba Roy na konci perlil skvěle. Jsem moc šťastná za Jonaha a Callu a jejich novelu Věčná Aljaška jsem si taky moc užila.
Teď už k Marii a Tylerovi. Já z toho mám takové smíšené pocity. Spolu mě opravdu bavili a celkově vývoj jejich vztahu byl zajímavý. Ovšem se nemůžu zbavit pocitu, že si Marie zasloužila něco víc. Někoho kdo by si jí byl jistý na 200%. Tím nijak nechci Tylera hanit. Byl naprosto úžasný a rozumím jeho chování po tom čím si prošel. Jen Marie si podle mě zasloužila něco jiného než to jeho chvíli jo, pak ne, pak teda zase jo, pak zase teda ne. Ale i přes tohle mé malé dilema, je příběh úžasný a moc mě čtení bavilo.
Jen Jonaha a Callu jsem měla prostě o trošku víc radši.
Dostala se mi nahodně do ruky tato kniha o životě na drsné Aljašce-bavila mě,aniž bych tušila že je to již třetí díl.
Autorka nás skvěle v knize provedla drsnou přírodou a nelehkým životem v ní.
Také se dozvíme něco o psích spřeženích a to je také zajímavé.
V knize nechybí romantická linka -příběh místní veterinařky Marie a její lásky.
Kniha se četla dobře i když mi čtení trvalo trošku déle.
Opět pěkné čtení. Bavila mě úvodní novela i příběh veterinářky Marie, dozvěděla jsem se zase něco nového o životě na Aljašce, závodech psích spřežení.. Takové milé pohodové vyprávění, řešily se problémy běžné rodiny, stárnoucích rodičů, hádajích se sester.. První díly byly objektivně lepší, ale i tak jsem ráda, že jsem mohla znovu zavítat mezi staré známé..
Přiznàvám, že knihy této autorky mě baví čím dal víc. Líbí se mi prostředí, lidi i všechno to kolem. Uvítala bych více knih.
Tuhle sérii mám moc ráda. Drsná Aljaška a k tomu se vždy dovím něco nového, tentokrát o závodech psích spřežení. Jsem ráda, že nakonec i Marie našla své štěstí.
Tohle čtení bylo opravdu miloučké a moc jsem si ho užila.
V první části knihy se objevuje krátká novela o hrdinkách z předchozích dvou dílů. Přiznám se, že mě to trochu vyrušilo – už jsem se totiž moc těšila na příběh Marie. Obešla bych se bez této vložky a raději bych uvítala větší prostor pro samotný vztah hlavních hrdinů.
A pak přišla Marie a Tyler
Ach, tolik jsem jim to přála! Celý jejich příběh byl klidnější než v předchozích dílech, a to mi naprosto sedlo. Bylo to jemné, laskavé a krásně plynoucí čtení.
Jen jedna výtka – konec na mě působil trochu uspěchaně. Po více než 500 stranách, kdy se děj spíše pozvolna rozvíjel, bych si přála vidět více jejich společných chvil a hlavně to, jak se vyrovnávali se svými bolístkami, především Tyler.
Moc hezky příběh ale dva předchozí byli o trochu lepší . :-)
Krásné završení trilogie! S čistým svědomím bych mohla citovat whiolet níže.
Romantický příběh s vyspělými postavami, úžasným přírodním prostředím, pro nás netradičním sportem, náhled do odlišných sociálních poměrů a zvyklostí oproti slovanským tradicím... Aljašská série není prvoplánovou levnou romancí. Jestli chcete pocítit mráz a ledový vítr aljašských sněžných plání bez nutnosti opustit teplo domova, tyhle knížky vám ten zážitek umožní. A nejen to... Hrdinové a jejich vnitřní boje i rodinné vztahy, zvířectvo a krásná leč drsná příroda mi budou opravdu chybět.
Musím se přiznat, že Marii jsem moc nemusela,ale tahle kniha o ní? Naprostá paráda!
V příběhu byla krásně vyobrazena divoká Aljaška říznuta s romantickou linkou mezi Marií a Tylerem, klidně bych zvládla s nimi strávit daleko více času.
Neobvykle se spisovatelka zhostila třetího dílu. Trochu mě zaskočila úvodním vstupem Cally, která neměla být klíčovou postavou této knihy. Asi ve třetině knihy skončil její a Jonahův příběh a nastartoval úplně nový, kterého už byla hrdinkou osmatřicetiletá veterinářka Marie. Rozchod s přítelem, neopětovaná láska, do toho tikající biologické hodiny, což jí rodina neomaleně dávala najevo, by mohl prolomit charismatický musher Tyler Brady. Jenže, ten má nedořešenou minulost.....
Barbína i bojovnice si získaly mé sympatie díky osobnímu kouzlu, vtipu, empatii i skvělému kurážnému boji k dosažení cíle. Tucker dala všem třem románům tu správnou romantickou "šťávu", vsadila na atraktivní drsnou krajinu i na láskyplnou komunitu Aljašky. A vyplatilo se.
Třetí díl je jiný než předchozí dva. Je hezké se po nějaké době vrátit zase do světa, který nám představili Calla a Jonah. Místo létání se tentokrát více dozvíme o psích závodech. Veterinářka Marie si na začátku série myslela na Jonaha. I když to pro ni bylo těžké, byla nakonec za Jonaha šťastná. V této knize ji konečně poznáváme blíž. Její lásku ke zvířatům, její rodinu a sny. Když se poprvé setká s Tylerem, je to proto, že jej přijela obvinit z týrání zvířat. Prvotní antipatie ale nakonec zažehnou nečekanou jiskru a když Marie dobrovolničí při nejslavnějších musherských závodech na Aljašce, má dojem, že její zájem není jednostranný. Tyler ale kvůli své minulosti nemá zájem o vztahy a raději by vše ponechal v režimu veterinářka - klient. Marie se proto snaží znovu neopakovat stejné chyby a nečekat na dalšího nedostupného muže.
Sladký happyend na začátku knihy v krátké povídce? je předvídatelný. Jen byl trochu místy až nudný - plánování svatby Cally a Jonaha, vzít se v prosinci, nevzít se v prosinci, kde bude svatba, kde ne, a tak můžu pokračovat. Děj žádný. Druhý příběh - o veterinářce Marii, která svou lásku hledá - je o něco lepší. Nejzajímavější jsou však nakonec kontroverzní závody psích spřežení a vše kolem nich. Přečetla jsem oba předchozí díly - tento je nejslabší a poslední.
Veľmi pekná séria. Ani tretí, bohužiaľ posledný diel nesklamal. Nielen že sme sa dočkali svadby Cally a Jonaha, ale aj Maria našla lásku. Veľká škoda, že už nie sú ďalšie diely.
Potřetí na Aljašce a zase moc pěkné čtení. Zajímavé informace ze světa musherů, náročnost tohoto sportu a také osud hlavní hrdinky veterinářky Marie. Bonusem je novela o Calle a Jonahovi.
Škoda že to tímto dílem končí :-(. Osobně bych brala další díly. Je jedno o kom, klidně i o Royovi :-).
Pořád jsem koukala, kdy už závěrečný díl vyjde, klidně to mohlo být dříve, ale zase mě potěšilo, že se překladu dočkala i vánoční novela o Calle a Jonahovi, která je hned ze začátku. Už jsem jí četla v angličtině a já prostě ty dva a jejich život na Aljašce žeru. Na Vánoce si to určitě znovu tentokrát v češtině přečtu.
No a co se týká Nezkrotné Aljašky – doslova jsem hltala vše okolo práce Marie, okolo psů i s tím souvisejícího mushingu, kterému se věnoval Tyler. Normálně jsem zatoužila si taky jednoho psa pořídit :-).
Překvapil mě věk Marie. Nějak jsem si myslela, že jí bude max. do třiceti. V předchozích částech mi nevadila, ale že by mi přišla nějak hodně sympatická, to se taky říci nedá. Asi se jednalo o záměr, protože tady jsem si jí oblíbila a přála jsem jí, aby i ona našla muže se kterým bude šťastná a založí rodinu. Jak zvládala přežít ty rodinné večeře, kdy jí pořád sestra předhazovala, že je sama a ke všemu nezvládá vedení kliniky, ví bůh.
Ti dva se neseznámili zrovna nejlépe, ale brzy se vše vysvětlilo a postupně se sbližovali. Už jsem si snad myslela, že se happy endu nedočkají. Tyler se musel vyrovnat s bolestivou minulostí. Škoda, že chyběl jeho pohled. Na konci by se to hodilo. Vlastně i celou dobu, ale ke konci nejvíc. Ta jeho láska ke psům, kdy se neštítil spáchat i zločin, to mě prostě dostalo. Jak že to říkal otec Marie - psi vždy poznají dobrého člověka.
Za mě mohla být romantická linka více intenzivní a výraznější. Ale zase, když došlo na věc tak to tentokrát bylo více explicitně popsané. Což mi samozřejmě nevadilo :-). Neříkám, vše okolo mě bavilo, stejně jako v předchozích dílech, ale třeba konec se mohl více natáhnout, protože jsem si jich spolu jako páru moc neužili.
4,5*
- začne to tak, že ho obviní z týrání zvířat
- on závodí se psím spřežením
- veterinářka „bojovnice“
- on není připravený na víc než kamarádství
- hodně, hodně psů
- strasti rodinného veterináře
Stejně jako knizni_blizenec i já dávám plný počet kvězdiček novelce Věčná Aljaška - příjemné zakončení příběhu Cally a Jonaha. Na něj nazvazuje Nezkrotná Aljaška v hlavní roli s veterinářkou Marií. I její příběh nakonec dopadne štastně, ale už to nemá ten správný drive jako předchozí díly. Trošku se to táhlo a pak najednou naopak moc rychlý konec. Ale i tak to bylo čtivé a dávám celkově 4 hvězdičky.
Předchozí díly jsem četla v angličtině, takže mi nějakou dobu trvalo, než jsem se srovnala s překladem, který měl své mouchy.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
K. A. Tucker také napsal(a)
| 2015 | Deset malých nadechnutí |
| 2015 | Jedna malá lež |
| 2015 | Čtyři vteřiny rozhodnou |
| 2015 | Pátá cesta k pádu |
| 2023 | Nespoutaná Aljaška |

68 %
90 %

Nezkrotná Aljaška uzavírá sérii přesně tak, jak jsem doufala – emotivně, hřejivě a s krásným návratem ke Calle a Jonahovi. A i když jsem Marii dřív nemusela, tady jsem si ji nečekaně zamilovala.
Aljaška znovu ukazuje, proč je jednou z mých nejoblíbenějších romantických sérií: dechberoucí příroda, silné vztahy, skvělá atmosféra malého městečka a příběh, který vás pohladí po duši.
Pokud hledáte chytrou romantiku s přesahem, tohle je ono.