Alice v nebezpečí

Alice v nebezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15873/alice-v-nebezpeci-15873.jpg 4 30 5

Od chvíle, kdy její manžel Eddie před osmi měsíci tragicky zahynul na moři, se čtyřiatřicetiletá Alice Glendenningová ze všech sil snaží, aby svým dvěma dětem, Ashley a Jamiemu, zajistila normální život. Zatímco očekává výplatu životní pojistky, vezme Alice práci realitního makléře, aby vystačila s penězi. Provizi má zatím nulovou, získá ale přítele, Charlieho Hobbse, když ji pošlou, aby se pokusila získat pro developerský projekt jeho usedlost na břehu moře. Život nemá Alice lehký, stává se však noční můrou v okamžiku, kdy se Ashley a Jamie jednoho dne nevrátí ze školy a Alici oznámí neznámá žena v telefonickém hovoru, že byli uneseni. Když zavolá znovu a požaduje výkupné ve výši pojistné částky, která má být vyplacena za Eddieho smrt, Alice se neodváží kontaktovat policii a namísto toho řekne o pomoc Charliemu. Ačkoliv se o její peníze utká velmi různorodý okruh lidí, Alici zajímá jen to, komu z nich může důvěřovat v boji o život těch, kdo jsou jejímu srdci nejdražší. Mistr napínavých příběhů napsal další román o tajemství, penězích a pustošení mezilidských vztahů. Ed McBain dovedně spřádá elegantní zápletku s přesvědčivými lidskými charaktery, aby ještě jednou předložil čtenářům příběh plný děsivé pravdy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Alice in Jeopardy , 2005


více info...

Přidat komentář

konicekbily
25.02.2020 5 z 5

Mimo své obvyklé řady napsal autor zajímavý příběh o únosu dětí. Zápletka není originální, ale tady oceňuji moc hezké popsání vztahů mezi aktéry příběhu, tedy například mezi FBI a policií státu Florida a vztahy uvnitř zúčastněných manželských párů.

postrach
12.07.2019 5 z 5

Souhlasim s komentari podemnou.Za me je to dobra detektivka,jedna z nejlepsich.co autor napsal pod timto jmenem.


moudivlacek
10.09.2018 3 z 5

Průměrná detektivka, i když neotřelé téma. Mrtvý muž za podivných okolností, unesené děti, neschopná policie, pomocnice v domácnosti, která nedrží pusu a neustále "kazí" průběh vyšetřování. Pak navíc se začíná pomalu vynořovat skutečný život manžela Alice.
Alice má ještě velmi "povedeného" švagra Rafa, který si myslí, že by této situace mohl využít ve svůj prospěch.
Škoda, že nebylo více napětí. Přišlo mi to jako pouhé vyprávění trošku nemilé příhody.

zoew
10.07.2014 4 z 5

Mám sice mnohem raději příběhy 87. revíru, ale nechci srovnávat, protože tohle je prostě jiné. Na rozdíl od jiných čtenářů mě rozuzlení nepřišlo až tak překvapivé a nečekané, většinu skutečností jsem tušila zhruba od poloviny románu (ale třeba je to jen tím, že jsem už přečetla spousty detektivek a naučila jsem se uvažovat podobně jako jejich autoři !?). Knížka je rozhodně napsaná čtivě, čte se lehce a má správné tempo.
P.S. Podle anotace jsem čekala klíčovou roli postavy Charlieho, ale přišel mi tam naprosto zbytečný.

kilometr
12.02.2012 3 z 5

Alice v nebezpečí je příběh plný nenadálých zvratů a vrcholící naprosto nečekaným rozuzlením.
Mistr napínavých příběhů napsal další román,který ale nedosahuje kvalit jeho příběhů z 87.revíru.

Autorovy další knížky

Ed McBain
americká, 1926 - 2005
2014  75%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  84%Brokovnice
2007  83%Postrach

Kniha Alice v nebezpečí je v

Přečtených49x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce35x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x