Alfred Hitchcock 1 – Má oblíbená strašidla (20 povídek)

Alfred Hitchcock 1 – Má oblíbená strašidla (20 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49162/bmid_alfred-hitchcock-1-ma-oblibena-stra-TvH-49162.jpg 4 46 6

Antologie obsahuje povídky různých autorů. Hororové povídky vybral Alfred Hitchcock. Povídky jsou napínavé, přiměřeně hrůzostrašné, často vynikají překvapující pointou. Úvodní povídka Ptáci náleží ke klasice v tomto žánru a i ostatní povídky lze zařadit mezi lepší průměr, bez odpudivých a surových popisů.

Žánr:
Literatura světová , Horory , Povídky

Vydáno: , ABR
Originální název:

Alfred Hitchcock Presents: My Favourites in Suspense , 1959


více info...

Přidat komentář

rafan65
06.08.2023 4 z 5

Krátké povídky od spousty autorů. Některé jsem už znal a jiné jsem četl poprvé. Celkem průměrná kniha která je jako na houpačce, něco je opravdu dobře napsané něco je slabší. Takže jsem spokojený a určitě dám další knihu.

Atanone
17.10.2021 4 z 5

Ne že by až tak přímo horrory u kterých by vám naskakovala husí kůže, ale antologie z těch lepších. Některé povídky jsem znala už z jiných výborů, ale naštěstí to byly právě ty, které si ráda přečtu znova.


eraserhead
16.08.2021 4 z 5

Velmi povedený výběr. Povedený hlavně v tom, že byť všechny povídky nejsou vyloženě horrorové (některé jsou spíše do krimi, sci-fi nebo i fantasy), všechny dostávají názvu antologie a svým způsobem (u každé jinak a z jiného důvodu) z nich mrazí. Vskutku temné příběhy o tajemnu, zlu a podivných stínech okolo.

Česneksmedem
26.12.2020 3 z 5

Ne, že bych měl při čtení tělo jak rozrušený ježek a zuby cvakaly staccato. Jak se dá očekávat, kvalita je různorodá. Po naprosté klasické klasice (Ptáci) je laťka nastavena dost vysoko. Přesto jsem celkem spokojený. Některé povídky ovšem do hororových nepatřily. Například Rozsudek smrti je spíš detektivní povídka a najdou se i zombíci (Ostré zuby).

Eicherik
24.01.2016 3 z 5

Tato antologie je pro mne tak trochu zklamáním. Za nejlepší kousek z tohoto souboru považuji povídku Souboj, kterou znám z již legendární Tiché hrůzy.

em54
21.08.2012 5 z 5

Nikdy jsem se netěšil na nějaké horory v knižním podání. Teď s chutí čtu tenhle výbor a obdivuji nápady autorů i solidní překlad. Čte se to hezky a občas se i trochu bojím... ale jen tak příjemně... A především - tady jsou proslulí Ptáci od Daphne du Maurier!!!