Dvojí spravedlnost

Dvojí spravedlnost https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402967/bmid_dvoji-spravedlnost-oYT-402967.jpg 5 530 55

Alfa a Omega série

< 3. díl >

Poté, co vlkodlaci vystoupili na veřejnost, si nemohou dovolit špatnou publicitu. Přestupky, které by se v minulosti daly přehlédnout, musí být nyní tvrdě potrestány. Jenže napětí ze špinavé práce, kterou Charles pro otce odvádí, si na něm vybírá krutou daň. Hrozí, že z kata se stane oběť… Takže když FBI požádá smečku o pomoc s případem sériového vraha, jsou Charles a Anna posláni do Bostonu, v naději, že Charlese změna práce zklidní. Oba brzy zjistí, že nejen poslední oběti byli vlkodlaci. Někdo si bere na mušku jejich druh. A Anna s Charlesem ze sebe udělali cíl…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Fair Game , 2012


více info...

Přidat komentář

11191
16.11.2023 2 z 5

Kniha má světlé momenty, které mě bavily hodně a taky části zmatené a nudné. Veliké plus je čtivost celé série, ačkoliv mě některé části fakt neoslovily, vzápětí se objevil velice zajímavý a originální element, u kterého jsem si řekla wau. Ve srovnání s jinými knihami autorky však tuto považuji za podprůměr.

Senza Jenka
08.11.2023 4 z 5

(SPOILER) S příliš uzavřenými lidmi je složité jednat. To, že je dotyčný navíc chlap (a dominantní vlkodlak nadaný magií k tomu), situaci očividně nevylepšuje. Přesně tak na mě působí Charles. A hodně se v tom plácá.
Jsem trochu zmatená chronologií - s čarodějkou Moirou se Anna údajně setkala "před lety" - ale s Charlesem nemůže být o moc déle, než dva roky (vzhledem k tomu, že se děj odehrává těsně po událostech MT6-Říční znamení) a s Moirou se setkala později, než s Charlesem.
Kniha nepostrádá zajímavé momenty, nejsem sice fanda sexu na veřejnosti, ale svůj účel to asi splnilo :D A proměnit se únoscům pod nosem ve vlčici - to bylo geniální!
Moc se mi líbil Isaac, Leslie, Craig a vlastně i Nick - i když ten se jen mihnul.


Biomed
17.11.2022 5 z 5

Já jsem spravedlivě spokojená. I když si tu pár uživatelů myslí, že to je nejslabší, já si to užila. A hlavně Anna, to je změna!

hana4834
30.10.2022 4 z 5

Super oddychovka

Elea
09.10.2022 3 z 5

Podle mého názoru zatím nejslabší díl knih o vlkodlacích. Připadá mi, že autorce došla fantazie a tak trochu vykrádá sama sebe.

Lacie
28.06.2022 3 z 5

Tohle je tak schizofrenní díl!
Na jedné straně šťavnatá detektivka s přesahem k soužití lidí a nelidí, spolupráce s FBI, samotné vyšetřování, vlkodlaci, fae, čarodějky...
Na druhé straně úplně, ale fakt na šrot rozložený Charles, který se chová jako pako a celý ten báječný příběh zabíjí.
Jasně, jeho duševní nepohoda je důležitá pro zápletku, ale i tak mě štve. Nebýt Beauclaira, dám dvě hvězdy, takhle tři.

finka
20.10.2021 5 z 5

Včera jsem díl dočetla potřetí a musím říci, že se mi líbí pořád stejně moc. Dokonce už mě opouští neláska k Anně. Knihu jsem si v duchu přehrávala jako film a ano, seriál by se mi líbil.
Dnes jsem začala Divoký symbol, co nedávno vyšel (a něčím na tento navazuje) a je fajn už od prvních stran. To je výhoda sérií (seriálů), že máme čas si vytvořit k hrdinům nějaký vztah a pokud je autor stejně dobrý jako paní Briggs a nenechá kvalitu klesat (což byl problém jen Říčního znamení, Mercy 6) je to velká radost vracet se k našim milým netvorům. Miluju tyhle pohádky.
PS: sláva Finsku!

Finskej
10.04.2021 5 z 5

Celá série Alfa a Omega je báječné čtení, nicméně tento díl vyniká i tak. Hrdinové jsou jako konzultanti přizváni k pátrání po sériovém vrahovi, které vede FBI, a začnou se rozvíjet hned dvě roviny: zaměstnanci různých složek bezpečnosti (tedy „lidé“) zvědavě „oťukávají“ vlkodlaky (v rámci obyvatelstva planety Země tou dobou oficiálně novinku) a společně se snaží vypátrat a polapit pachatele řetězu nikdy neodhalených vražd. Obě atmosféry se podařilo autorce zachytit skvěle. A skvělý je i závěr, syrový a realistický, v žádném případě ne spokojeně šťastný a velice věrohodně ilustrující, co by se asi tak mohlo stát, kdyby lidská a v ideálním případě slepá spravedlnost najednou měla začít platit i pro ne-lidi. P.S. Kromě toho, že samotný příběh je čtivý, se navíc zde popsaný vývoj v realitě autorčina světa vztahuje i k původní sérii o Mercy Thompsonové.

diana1217
17.03.2021 4 z 5

Tento díl byl podle mě zatím nejvíc drsný a krvavý. Chvílemi dost nechutný, ale zároveň napínavý jako vždy. Vztah Anny a Charlese byl v této knize víc řešený, a i milostných scén v ní bylo víc. Konec byl pro mě uspokojující. Jdu na další díl.

Ailee
13.02.2021 5 z 5

Patricia Briggs píše stylem, že jakmile jednou začnete, už nemůžete přestat, dokud knihu nedočtete. A donutí vás se smát. Nahlas. Možná nejsou její knihy napěchované akcí od začátku do konce, ale tentokrát se jí podařilo oblafnout i mě. V okamžiku, kdy jsem už předem věděla, co a kdy se stane, vložila do děje takový fakt, že jsem si z toho sedla na zadek!

KájaKoxík
01.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Opět super pokračování o Anně a Charlesovi, tedy 5 z 5. Děj této knihy se odehrává mezi Říčním znamením a Spálenou mrazem. Tedy nějakou dobu po té (cca rok), co vlkodlaci vystoupili na veřejnost.

OBSAH - SPOILER
Charlese velmi zmáhá jeho úděl otcova zabijáka. Kvůli vystoupení na veřejnost totiž Bran velmi zpřísnil tresty za porušení pravidel, která vlkodlakům nastavil. Trestem je rovnou smrt. Aby se od toho trochu odpoutal poradí Adam Branovi, aby mu předal úkol, jež měl splnit Adam. Kvůli Mercyině zranění a upoutání na kolečkové křeslo ho nemůže splnit. A tak do Bostonu letí Anna a Charles. Mají pomoci agentce FBI Leslie Fisherové a agentu Goldsteinovi odhalit sériového vraha. Tento vrah si jako oběti vybíral fae a v poslední době zabil i 3 vlkodlaky. Vzhledem k velmi dlouhé době, od kdy vraždí, nemůže se jednat jen o jednoho vraha. Situace se vyhrotí, když zmizí další oběť Lizzie Beauclairová. Její otec Alistair patří mezi velmi mocné fae. Díky společnému pátrání se jim podaří zjistit, že ji unesl Rohatý pán a také kde ji skrývá. Po té, co je Lizzie zachráněna jeden z vrahových kompliců unese Annu, aby získal pro letošní rok poslední oběť. Charles Annu zachrání, ve vyhroceném souboji zabije Rohatého pána. Původního vraha zabije jeho mladší komplic a to jenom proto, aby mohl všechno svalit na mrtvé.

Po třech měsících od chycení vraha se koná poslední zasedání před soudem. Velice překvapivě je obžalovaný zproštěn viny v plném rozsahu. Lizziin otec to ale nenechá jen tak. Vystoupí jako Gwyn ap Lugh princ Šedých pánů. Jelikož nebyla vykonána spravedlnost u lidských soudů prohlásí, že na fae se lidské zákony nevztahují. Nechrání je a tak je již nebudou respektovat. Vztáhl nárok na veškeré faeské rezervace a od teď budou jednat s lidmi jako s nepřáteli.

Takže se již těším na další díly. Tento zvrat jistě zamíchá celým universem.

saez
26.10.2020 4 z 5

Ano, sežeru celou sérii najednou. Doba covidová je doba covidová. A s vlkodlaky lépe ubíhá :-)

johana3160
16.10.2020 5 z 5

Anna se vyvinula v omegu, kterou mela byt. Charles bojuje sam se sebou a to vse za probihajiciho vysetrovani fbi. Kniha ma sice nevyrovnany spad deje, ale to uz je tak nejak celkove autorcin podpis. Presto si nemuzu pomoct a mam cely tenhle svet rada:)

Alena_S
01.06.2020 3 z 5

Na tenhle díl jsem se těšila nejvíc. A šlo to. Jenže! Zas to samé: Moc dlouhé první 2/3, zbytek poskakuje, že se v ničem nevyznám, a dva dny po přečtení se mi kulisy pletou s Lovištěm.
Poselství navíc z tohoto dílu: Naučte se delegovat práci. Když to jde FBI, proč to nejde Charlesovi?

Luigi1
27.05.2020 5 z 5

Skvělé pokračování

Catyna
25.03.2020 5 z 5

Super série

katallinka
03.12.2019 3 z 5

Čtení mne příliš nezaujalo. Konec mi navíc připadal celkem uspěchaný. Co se mi na knížce líbí je, že ukazuje detaily z původní série z úplně jiného úhlu.

havrmoni
07.11.2019 5 z 5

Jo, fantasykrimi. Bezva. Tahle serie se mi taky líbí.

x-lee-x
25.10.2019 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale jako odpočinková četba je toto prostě úžasná série knih

MiraiYume
17.09.2019 5 z 5

Tohle byla trefa (skoro) do černého. Detektivka? Bezva! Fantasy detektivka? Zatraceně super! Tento díl mě bavil mnohem víc než předešlý. Sice mi vlkodlaci začínají připadat jako banda schizofreniků, ale no budiž... Děj byl tentokrát napínavý jak kšandy a bylo obtížné se od knihy odtrhnout. Celé to mělo takovou příchuť opravdovosti. Některé scény byly dost nechutné. Detailní popisy sériového vraha fakt nemožně brutální. Autorka zřejmě začíná mít zvrácenou představivost. No, hodně mě zajímá, kam až to povede. Dost dobře se taky může stát, že to přežene a celou sérii tím pohřbí. Tato kniha ale taková nebyla. Tahle byla vyvážená. A opravdu, ale fakt opravdu se mi líbí propojení děje s ostatními knihami i ze série Mercy. To je velmi dobře promyšlené a upřímně to oceňuji. Autorka je borec!