Alexander

Alexander https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261013/mid_alexander-261013.jpg 4 45 12

I. díl trilogie o upírech na Moravě v historii i v současnosti. Co myslíte, že by se stalo, kdyby skutečně existovali upíři? Neúčastnili by se náhodou vampirologických kongresů po celém světě, věrni poučce, že pod svícnem bývá největší tma? A co kdyby se jeden takový sjezd nekonal v Americe kde je to běžné, ale u nás v Lednici na Moravě, kam by přijely dvě mladé dámy? Živý tvor se za přísně stejných podmínek (teploty, tlaku, geomagnetického pole, výživy, ekonomické a politické situace) chová tak, jak ho zrovna napadne. Totéž se dá říci i o tvorech nemrtvých. Jak by si asi počínali na přelomu jednadvacátého století? Odpověď se dostaví, když se na jednom prazvláštním vědeckém sympoziu objeví elegantní mladík, který podle vlastního tvrzení chodí po světě přes tři sta let…... celý text

Žánr:
Horory , Literatura česká

Vydáno: , Sursum
více info...

Přidat komentář

DomenicaRisa
29.06.2021 odpad!

Co to pro boha svatého bylo? Kladu si jen jednu otázku - proč má tohle ještě pokračování?

Polly
09.01.2019 2 z 5

Snažím se být k té knize vlídná a dala jsem jí teď druhou šanci a když to teď čtu podruhé tak mi to připadá jako ještě větší blbinka než před tím, ale jako čtení pro náctileté dívky co mají rády sexy upíry je to fajn. :)


Ignis
10.08.2018 5 z 5

Přišlo mi to skvělé. Jistě, člověk se nesmí moc šťourat v logice a tak, ale mělo to atmosféru.

Makaja
21.02.2018 4 z 5

Četla jsem ji kdysi ještě ještě jako školou povinná pod názvem "Modrá krev - o upírech a lidech" v modrém přebalu (zřejmě předtím, než se z toho stala série a byla přejmenována na Alexandr), pamatuju, že mě zaujala ta upířina po moravsku. A protože děj jsem za ta léta pozapomněla, sáhla jsem po ní v rámci výzvy. A výborně jsem se bavila. A pobavila vlastně i ta anotace, že hororový román, mno nevím. Nebojte se nic, horor typu "fredy krůgl" to opravdu není.

*Pájuše*
10.08.2015 4 z 5

Velmi zdařilá upířinka. Je sice pravda, že české autory nemusím tak nějak obecně, ale anotace vypadala slibně. Sice jsem měla problém zvyknout si na česká jména, ale šlo to líp, než jsem předpokládala. Jakmile tenhle malý zádrhel byl za mnou, ponořila jsem se do světa upírů v 21. století a musím říct, že to bylo velmi zajímavé. V knize se vyskytlo několik hluchých míst a to natolik, že jsem ji chtěla odložit, ale jakýsi vnitřní pocit mi říkal, že mám vydržet a nevzdat to. Nakonec se to vyplatilo. Příjemné čtení, někdy možná s nudným obsahem, ale poutavě zpracované. Trochu klišoidní a roztahané, ale jinak příjemné překvapení. :-)
Brzy se pustím do dalších dílů z pera téhle autorky. :-)

lucie0951
18.06.2015 5 z 5

Autorka se již na přebalu této první knihy doznává k inspiraci dílem Anne Riceové. Celá tato série mě přesvědčila, že se opět našel učedník, jenž překonal svého mistra. Nádherné čtení, občas příjemně mrazivé, ale také vtipné. Rozhodně ty nejlepší upírské romány, jež jsem kdy četla.

Samaret
16.11.2014 4 z 5

moje první upířina a rovnou česká. Oproti světovému zpracování je tohle docela plné klišé a hodně se držící lidových pověr, ale velmi dobře napsané a poutavě uvedené. Začínám být toho názoru, že pokud to autor umí dobře napsat, na příběhu záleží pramálo.

Moňa69
09.03.2014 3 z 5

Svého času mě uchvacovalo všechno s upírskou tematikou, no dnes už mi hlava nebere, co mě na této knize tak bavilo, že jsem ji četla třikrát.

Lassair
21.10.2013 5 z 5

Oblíbený díl oblíbené trilogie. Propracovaný příběh, postavy a atraktivní prostředí a pak, že nejdou napsat dobré knihy o upírech:)

ledmed
08.08.2013 5 z 5

Knihu jsem objevila zcela náhodou, a za její přečtení jsem velmi ráda. Zpočátku jsem měla strach, že se bude děj ubírat určitým směrem, ale byla jsem mile překvapená. Nic zásadního mi v knize nescházelo, řekla bych, že ani nepřebývalo. Možná jen malinko SPOILER: popisovaná bisexualita hlavního hrdiny byla trochu navíc. Jestli to bylo dáno tím, že byl upír nebo jestli už měl předpoklady z lidského života. Myslím, že by se děj stejně tak dobře obešel i bez toho, byly to jen letmé narážky. Nevadilo mi to, ale takto to pro mě dostává úplně chápání pojetí. Asi sibudu muset knihu ještě někdy přečíst :)

Bytost na cestě
18.01.2012 5 z 5

Několikrát čtená, má oblíbená, od oblíbené autorky :-)

Bytost na cestě
18.01.2012 5 z 5

Několikrát čtená, má oblíbená, od oblíbené autorky :-)