Hadí hlava

Hadí hlava https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22522/bmid_hadi-hlava-NeS-22522.jpg 4 89 4

Alex Rider série

< 7. díl >

Po výbuchu Vesmírné archy přistane Alex Rider v raketě u pobřeží Austrálie, a než se naděje, australské tajné službě se ho podaří přesvědčit ke spolupráci. Brzy se ukáže, že tato mise je nejnáročnější a nejnebezpečnější ze všech, kterých se až dosud účastnil. Tentokrát čelí mezinárodnímu gangu Hadí hlava, který pašuje drogy, zbraně a lidi. Alex však proti němu nestojí sám, ale s někým, komu může konečně věřit. Ovšem nic není takové, jak se zdá, a na konci se bude muset vyrovnat se strašlivým tajemstvím, které mu změní život… jednou provždy.... celý text

Dobrodružné Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

Snakehead , 2007


více info...

Přidat komentář

Jass
20.04.2021 3 z 5

Už když jsem s touhle sérií začínala, tak jsem balancovala na hraně cílové skupiny, ale teď už jsem úplně mimo... Berte proto můj komentář s rezervou, pro (nejen) kluky okolo 12 let si myslím je tato série ideální a tato kniha z toho není výjimkou, ale na mě už to bylo prostě trochu... eh.
Zaprvé je od začátku jasné, jak se to všechno bude vyvíjet, což by nevadilo, pokud by tam byl nějaký jiný zajímavý aspekt, na který bych se mohla soustředit, ale ten tam bohužel nebyl... Nebylo to ale pro nedostatek potenciálu, tenhle díl je v řadě aspektů daleko vážnější než jeho předchůdci (ze kterých si zas až tolik nepamatuju, takže to berte s rezervou...), jedním z ústředních témat je pašování a obchod s lidmi, a kdyby autor knihu psal po uprchlické krizi, tak bych si neodpustila komentář, že mohl trochu přitlačit na pilu (popsané je to sice poměrně drsně, ale řekla bych, že je to stále poměrně vzdálené od skutečnosti), ale to není ten případ... a tohle je kniha pro děti... Takže bych asi spíš měla ocenit fakt, že se podobným tématem vůbec zabýval. Přesto bych si přála, aby bylo tohle téma v knize centrálnější a některé jiné linky bych s klidem v duši vyškrtla.
Víc asi nemám co dodat, konečně se dozvídáme, jak Alexovi rodiče zemřeli a pár dalších věcí z minulosti, ale celkově to na mě působilo ploše. Padouch byl opět spíše karikaturou než čímkoli jiným... Alex znovu prokazuje neuvěřitelně špatný úsudek, což bych mu i odpustila, vzhledem k tomu, že je mu jen 14, nicméně fakt, že je za své špatné volby často chválen dospělými celé odpuštění poněkud zakaluje.
Celkově u mě převažuje zklamání, ale to rozhodně není chyba čistě knihy. Neřekla bych, že je kniha horší než ostatní díly série (jak by se dalo usuzovat z mého hodnocení), spíše mi momentálně nesedla a měla jsem relativně vysoká očekávání...

hana4834
10.02.2017 3 z 5

jako vždy skvělá kniha


magad1
19.09.2013

Hadí hlava jako kniha byla vydána v roku 2009, ale jako film už v roce 2006. Poměrná většina této knížky se odehrává v Bangkoku, kde se Alex Rider a jeho kmotr Ash snaží dostat do nitra zločinecké organizace Hadí hlava. Hlavní postavou je 14-letý kluk Alex. Asi bych měl na začátku říci, že Alex je sirotek a bydlí se svojí opatrovnicí v domě po jeho strýci (Ianu Riderovi) . Ještě pořád navštěvuje Brooklandskou střední školu v Chelsea. Jeho strýc ho pomalu vycvičoval tak, aby se Alex mohl stát jeho nástupcem až zemře. Ve volném čase se Alex učil mnoho cizích jazyků, potápění, lezení po horách a bojového umění (černý pásek v karate). Britská MI-6 ho však přinutila ke spolupráci a tak se z něj stal mladý, ale dobře výkonný agent, kterého posílají na nebezpečné mise ve kterých jde o život. Z předchozí věty tedy plyne, že Alex má dobrou fyzickou i psychickou kondici. Knížka je napsána spisovnou češtinou a to v próze.

Phoenix16.cz
04.08.2013 4 z 5

Po Škorpionovi je to další příběh, jehož zápletka je poměrně komplikovaná a vychází z předchozích dílů. Jsou tu staří známí padouchové, přidávají se k nim noví a uprostřed toho všeho Alex zachraňuje, co se dá a zároveň se dovídá něco víc ze své minulosti.