Na tenkém ledě

Na tenkém ledě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426100/mid_na-tenkem-lede-RYh-426100.jpg 4 46 11

Alex Cross série

< 24. díl >

V ranních hodinách se rozléhá předměstím Washingtonu střelba, po které zůstalo na zemi tělo mrtvého policisty v krvi. Vlna stejně brutálních vražd se přehnala celým městem a jediné, co mají všechny oběti společného, jsou zločiny, které spáchaly. Alex Cross je na stopě nebezpečnému samozvanému katovi, který je přesvědčen, že všichni viníci musí zemřít.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Cross the Line , 2016


více info...

Přidat komentář

postrach
23.05.2022 4 z 5

Téma i celkové zpracování.... Za mě nejslabší díl série.

Bar16
18.04.2022 4 z 5

James Patterson patří mezi mé nejoblíbenější autory a oblíbila jsem si ho hlavně díky sérii s Alexem Crossem. Avšak už jsem se několikrát trochu zklamala právě v této sérii, protože je tam často hodně mafie a tohle téma mě moc nebaví. Od té doby jsem trochu nejistá, ale tentokrát to bylo super. Dějové linie do sebe hezky zapadaly, finální vysvětlení nebylo v rychlosti psané na posledních dvou stranách... A navíc Nana, ta je fakt nesmrtelná a skvělá!


Janaves
28.04.2021 5 z 5

Pro mě je Patterson nejlepší. Dobře se čte, knihy jsou napínavé, pořád se něco děje a série s Alexem Crossem je výborná. Alex, jeho Bree, děti, babička Nana - vždycky se na ně těším.

Jiparis
25.11.2020 4 z 5

Šílení lidé vymýšlejí a připravují šílené věci. Vždycky je to tragédie, když se někdo rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou.

sabca
09.10.2020 4 z 5

Knihu jsem přečetla celkem rychlo a to díky těm krátkým kapitolám. Byla pro mě ale moc akční, takže jednu hvězdičku ubírám.

Crimidetectiv
01.10.2020 4 z 5

Trochu trvalo než jsem ji přečetla. Jamese Pattersona mám ráda, ale u této knihy mi trvalo, než jsem se začetla. Nešlo o to, že by to od začátku nebylo zajímavé, to ne. Spíš, že jsem se v tom neorientovala. Víc případů najednou a i z více pohledů a na mě velký chaos. Ale jak jsem se začetla víc, víc jsem tomu rozuměla a už jsem nebyla tak zmatená. Šlo o další super knihu. Alexe a jeho rodinu mám ráda. A mohu říci, že zrádce ze strany FBI jsem docela rychle poznala. Ale přesto překvapení bylo. A to, kdo byl hlava té organické zločinnosti a kdo byl střelec motorkář. To bylo pro mě docela velké překvapení. Ale kniha jinak hodnotí kladně. Krev v mým těle tuhla, strach byl na místě, což mám ráda. Ale kvůli chaosu na začátku dávám o jednu hvězdičku méně.

kolacky
16.06.2020 4 z 5

Teď to bylo tak pěkně uzavřené... kromě Jannie, ale dá se předpokládat, že i ta dopadne dobře. Klidně by to mohl být závěrečný díl...

Ale našla jsem už tři další pokračování.

putpuda
11.04.2020 5 z 5

Alexe a jeho nesmrtelnou babču mám moc ráda, takže si vždy přečtu další díl, bez ohledu na hodnocení ;)
Jen mám teď nějaké líné a nečtecí období, tak mi to trvalo poměrně dlouho :D
Čtivé, akční jako vždy....
Fandům JP se určitě bude líbit.

jahlina
02.02.2020 4 z 5

Po delší době jsem sáhla po knížce tohoto autora ze série s Alexem Crossem, která dospěla už do 24. pokračování (já četla naposledy asi tak páté). Bylo znát, že jsem ztratila kontakt s postavou a jeho rodinou. Na kriminální zápletku to samozřejmě vliv nemělo. Otevřely se celkem 3 vyšetřovací linie. Četlo se celkem dobře, nechybělo napětí, akční scény...

veveronka
30.01.2020 4 z 5

Napinave a ukazalo se,ze Alex ma lepsi instinkt nez jeho zena

Knižní střípky
17.12.2019 5 z 5

Tak to byla hodně slušná jízda, Patterson ve své nejlepší formě. Strašně ráda jsem zase pobyla s Alexem, Sampsonem, Bree, Jannie, Damonem, babičkou Nanou a malým Alim, Nedem Mahoneym a dalšími starými známými. Za těch více než dvacet let se mi stali jednou z mých literárních rodin, na které nedám dopustit. A tak se pokaždé těším, až si přečtu, co je u nich nového.

Přiznám se, že u této série je pro mě důležitější soukromý osud hlavních hrdinů, což je linka de facto vedlejší, ale prostě to tak mám. Nicméně i případ, který tentokráte musí Bree, Alex a Sampson řešit je hodně zajímavý. Je zavražděn jejich kolega, do toho musí čelit samozvanému ochránci spravedlnosti, který vraždí tu výrobce drog, tu pašeráky ilegálních přistěhovalců a v neposlední řadě řidiče, kteří nerespektováním pravidel silničního provozu ohrožují své okolí. Jak spolu všechny tyto případy souvisí? Nebo nesouvisí? Je pachatel jeden nebo je jich více?

Jak jsem psala již v úvodu byla to opět neskutečná jízda. Tady čtenář opravdu nemá šanci se ani na vteřinu nudit. Za mě jedno velké doporučení.

Kniha Na tenkém ledě je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce71x
Chystám se číst27x
Chci si koupit10x