Na tenkém ledě

Na tenkém ledě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426100/mid_na-tenkem-lede-RYh-426100.jpg 4 46 11

Alex Cross série

< 24. díl >

V ranních hodinách se rozléhá předměstím Washingtonu střelba, po které zůstalo na zemi tělo mrtvého policisty v krvi. Vlna stejně brutálních vražd se přehnala celým městem a jediné, co mají všechny oběti společného, jsou zločiny, které spáchaly. Alex Cross je na stopě nebezpečnému samozvanému katovi, který je přesvědčen, že všichni viníci musí zemřít.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Cross the Line , 2016


více info...

postrach
postrach
23.05.2022 4 z 5

Téma i celkové zpracování.... Za mě nejslabší díl série.

Bar16
Bar16
18.04.2022 4 z 5

James Patterson patří mezi mé nejoblíbenější autory a oblíbila jsem si ho hlavně díky sérii s Alexem Crossem. Avšak už jsem se několikrát trochu zklamala právě v této sérii, protože je tam často hodně mafie a tohle téma mě moc nebaví. Od té doby jsem trochu nejistá, ale tentokrát to bylo super. Dějové linie do sebe hezky zapadaly, finální vysvětlení nebylo v rychlosti psané na posledních dvou stranách... A navíc Nana, ta je fakt nesmrtelná a skvělá!


Janaves
Janaves
28.04.2021 5 z 5

Pro mě je Patterson nejlepší. Dobře se čte, knihy jsou napínavé, pořád se něco děje a série s Alexem Crossem je výborná. Alex, jeho Bree, děti, babička Nana - vždycky se na ně těším.

Jiparis
Jiparis
25.11.2020 4 z 5

Šílení lidé vymýšlejí a připravují šílené věci. Vždycky je to tragédie, když se někdo rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou.

sabca
sabca
09.10.2020 4 z 5

Knihu jsem přečetla celkem rychlo a to díky těm krátkým kapitolám. Byla pro mě ale moc akční, takže jednu hvězdičku ubírám.

Crimidetectiv
Crimidetectiv
01.10.2020 4 z 5

Trochu trvalo než jsem ji přečetla. Jamese Pattersona mám ráda, ale u této knihy mi trvalo, než jsem se začetla. Nešlo o to, že by to od začátku nebylo zajímavé, to ne. Spíš, že jsem se v tom neorientovala. Víc případů najednou a i z více pohledů a na mě velký chaos. Ale jak jsem se začetla víc, víc jsem tomu rozuměla a už jsem nebyla tak zmatená. Šlo o další super knihu. Alexe a jeho rodinu mám ráda. A mohu říci, že zrádce ze strany FBI jsem docela rychle poznala. Ale přesto překvapení bylo. A to, kdo byl hlava té organické zločinnosti a kdo byl střelec motorkář. To bylo pro mě docela velké překvapení. Ale kniha jinak hodnotí kladně. Krev v mým těle tuhla, strach byl na místě, což mám ráda. Ale kvůli chaosu na začátku dávám o jednu hvězdičku méně.

kolacky
kolacky
16.06.2020 4 z 5

Teď to bylo tak pěkně uzavřené... kromě Jannie, ale dá se předpokládat, že i ta dopadne dobře. Klidně by to mohl být závěrečný díl...

Ale našla jsem už tři další pokračování.

putpuda
putpuda
11.04.2020 5 z 5

Alexe a jeho nesmrtelnou babču mám moc ráda, takže si vždy přečtu další díl, bez ohledu na hodnocení ;)
Jen mám teď nějaké líné a nečtecí období, tak mi to trvalo poměrně dlouho :D
Čtivé, akční jako vždy....
Fandům JP se určitě bude líbit.

jahlina
jahlina
02.02.2020 4 z 5

Po delší době jsem sáhla po knížce tohoto autora ze série s Alexem Crossem, která dospěla už do 24. pokračování (já četla naposledy asi tak páté). Bylo znát, že jsem ztratila kontakt s postavou a jeho rodinou. Na kriminální zápletku to samozřejmě vliv nemělo. Otevřely se celkem 3 vyšetřovací linie. Četlo se celkem dobře, nechybělo napětí, akční scény...

veveronka
veveronka
30.01.2020 4 z 5

Napinave a ukazalo se,ze Alex ma lepsi instinkt nez jeho zena

Knižní střípky
Knižní střípky
17.12.2019 5 z 5

Tak to byla hodně slušná jízda, Patterson ve své nejlepší formě. Strašně ráda jsem zase pobyla s Alexem, Sampsonem, Bree, Jannie, Damonem, babičkou Nanou a malým Alim, Nedem Mahoneym a dalšími starými známými. Za těch více než dvacet let se mi stali jednou z mých literárních rodin, na které nedám dopustit. A tak se pokaždé těším, až si přečtu, co je u nich nového.

Přiznám se, že u této série je pro mě důležitější soukromý osud hlavních hrdinů, což je linka de facto vedlejší, ale prostě to tak mám. Nicméně i případ, který tentokráte musí Bree, Alex a Sampson řešit je hodně zajímavý. Je zavražděn jejich kolega, do toho musí čelit samozvanému ochránci spravedlnosti, který vraždí tu výrobce drog, tu pašeráky ilegálních přistěhovalců a v neposlední řadě řidiče, kteří nerespektováním pravidel silničního provozu ohrožují své okolí. Jak spolu všechny tyto případy souvisí? Nebo nesouvisí? Je pachatel jeden nebo je jich více?

Jak jsem psala již v úvodu byla to opět neskutečná jízda. Tady čtenář opravdu nemá šanci se ani na vteřinu nudit. Za mě jedno velké doporučení.

Kniha Na tenkém ledě je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce71x
Chystám se číst25x
Chci si koupit10x